avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... garantii materiale administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

garantii materiale administrator

Stie cineva daca s-a modificat suma pe care trebuie s-o plateasca drept garantie un
administrator?La mine la bloc asta ar insemna peste 100 de milioane lei,si la suma asta cine se mai "baga"?
BODEALEX
In aceasta situatie fondul de rulment nu intra in discutie. Administratorul-persoana juridica- a incasat intretinerea, dar banii i-a folosit in scopuri personale si nu pentru a achita facturile. Asa se si explica faptul ca proprietarii si-au achitat intretinerea, dar furnizorii au calculat penalitati pentru neachitarea facturilor la termenul scadent.
Asociatia nu are decat sa dea in judecata "persoana juridica care i-a mancat banii".
Plangere la politie si o verificare facute de experti autorizati pentru a vedea toate actele , incasarile, platie, etc.
Legislatia in materie prevede faptulca administratorul asociatiei de proprietari sa aiba depusa garantie materiala. Aceasta garantie se poate constitui si lunar intr un cont la dispozitia proprietarilor asociatiei reprezentati de presedinte.
In practica situatia este cu totul alta
Aveti dreptate. Noi am avut un administrator acum 3 ani si s-a convenit cu el un salariu net de 500 lei din care 10%, adica 50 lei lunar garantie. Pe staul de plata inainte de suma de plata s-a mai introdus o rubrica "garantie". S-au adunat vreo 600 lei cand a incetat contractul de munca si i s-au dat banii pe dispozitie de plata.

Alte discuții în legătură

Clauze nefavorabile contract asociatie de proprietari - firma de administrare George Staicu George Staicu Suntem o asociatie de proprietari recent infiintata. Am elaborat o cerere de oferta pe care am trimis-o la mai multe firme de administrare pt servicii de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea firmei de administrare financiara a asociatiei. viorelh viorelh Supun atentei dvs.urmatoarele aspecte: 1. As vrea sa stiu daca schimbarea firmei de administrare financiara a asociatiei se poate face doar de presedintele ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract administrator/asociatie de locatari automobilistul automobilistul la inceputul lunii mai am fost numit in functia de presedinte al asociatiei de locatari din blocul in care locuiesc. nu ma consider persoana potrivita pentru ... (vezi toată discuția)