elga50 a scris:
Daca observati, in lege se spune despre garantii materiale prevazute de lege, adica cele asa cum sunt prevazute la cenzor, adica daca asociatia i le cere si el accepta sa le ofere, atunci asa se va intampla.
In lege nu scrie ca cenzorul trebuie sa prezinte garantii materiale. (punct) Se lasa la decizia comitetului executiv daca i le cere sau nu. Idem in cazul administratorului.
Am inteles: "Mesajele consecutive sunt impotriva regulamentului.
Precizez ca, in cazul meu, nu a fost vorba de mesaje la care nu am primit raspunsuri, ci de mesaje postate
azi de mine, referitoare la
subiecte diferite postate
anterior in cadrul acestei discutii, de
utilizatori diferiti. Pe viitor, daca ma voi confrunta cu o asemenea situatie,
voi scrie o singura postare prin care voi face referire la asemenea mesaje diferite postate anterior, in cadrul unei discutii, de utilizatori diferiti.
Referitor la afirmatia mea "legislatia in materie contine multe articole ce se bat cap in cap generand confuzii." precum si la la raspunsul Dv,
pt care va multumesc, precizez, din nou, urmatoarele:
In legea 230/2007, la art. 35. alin (3) se specifica foarte clar: „Candidaţii pentru funcţia de
administrator de imobile
TREBUIE[(sublinierea mea) să prezinte comitetului executiv al asociaţiei de proprietari documentele solicitate, garanţiile profesionale şi materiale prevăzute de lege şi trebuie să nu fi suferit nici o condamnare”.
TOTODATA, in HG 1588 / 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 230/2007, se arata la art 22 alin (4) ca "
Administratorii TREBUIE[(sublinierea mea)
sa prezinte garantii morale,materiale si profesionale acceptate de comitetul executiv al asociatiei de proprietari a cladirii pe care urmeaza sa o administreze”.
In consecinta, articolele de mai sus sunt in contradictie cu art 21, aliniatul (2) din legea 230/2007 care specifica "Cenzorul sau membrii comisiei de cenzori trebuie să aibă cel puţin studii medii şi pot depune,
dacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte astfel, într-un cont bancar al asociaţiei de proprietari, o garanţie suficientă şi îndestulătoare, pe baza unui contract de garanţie..." , articol ce este aplicabil si administratorilor (conform aceleiasi legi).
Existenta sintagmelor
TREBUIE si
DACA , in articolele mentionate anterior, m-a facut sa afirm ca "legislatia in materie contine multe articole ce se bat cap in cap generand confuzii."
O zi buna.