avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... garantii materiale administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

garantii materiale administrator

Stie cineva daca s-a modificat suma pe care trebuie s-o plateasca drept garantie un
administrator?La mine la bloc asta ar insemna peste 100 de milioane lei,si la suma asta cine se mai "baga"?
LocatarB a scris:

Administratorul a fost necinstit. Si-a oprit in avans suma pe care ar fi urmat sa i se achite la sfarsitul lunii . Mai mult, nici nu si-a indeplinit obligatiile contractuale in acea luna.

Studiati contractul incheiat cu acea PJ, eventual cu ajutorul unui jurist, iar daca pagubele pot fi demonstrate ca au produse pe perioada derularii contractului il puteti actiona in justitie pentru recuperarea prejudiciului creat.
Nu m-ati lamurit cu clauza de reziliere. Este/era unilaterala sau nu?
@Presedintele
Imi cer scuze pentru intarziere, dar a trebuit sa contactez persoana care mi-a relatat situatia.
Extrase din contract:
1.Durata - contractul s-a incheiat pe o durata de sase luni.
2.Garantii - administr.garanteaza material, civil penal si profesional pentru activitatea de adm. in cazul in care provoaca prejudicii de orice natura Asociatiei.
3.Clauza penala - in cazul in care una din parti nu isi indeplineste obligatiile contractuale sau si le indeplineste necorespunzator, se obliga sa plateasca celeilalt parti penalitati daune-interese.
Notificarea de reziliere s-a facut conform art. din contract - partea care invoca o cauza de incetare a prevederilor prezentului contract o va notifica celeilalte parti, cu cel putin 30 de zile inainte de data la care incetarea urmeaza sa-si produca efectele.
Notificarea de reziliere trebuia sa aiba un motiv real si clar, cu respectarea celorlalte clauze.
Eu unul i-as actiona in judecata fara drept de apel pentru ca sansele de castig, in situatia prezentata de dvs., sunt mari.
@elga50
Nu este vorba de facturile dintr-o singura luna, ci din sase luni= perioada de derulare a contractului.
Banii in banca au fost: fd. rulment, fd.reparatii, fd.special (chirie, dobanda depozite).
Soldul din registrul de casa arata ca se puteau achita facturile.
Suma in discutie, pentru unele persoane poate fi mica, penalizari 700 lei, dar este vorba de niste principii. Am inteles ca sunt locatari, care decat sa se apeleze la instanta mai bine platesc. Ce se intampla cu cei care pe buna dreptate nu vor sa plateasca penalizarile, se vor supune majoritatii? In schimb pentru societatea de administrare poate fi un inceput, vede ca "merge". Asa se ajunge la miliardele delapidate de diversi administratori din intreaga tara.
C/val prestatiei a stiut sa si-o opreasca din incasari, dar prestatia in sine nu a avut loc. Astfel suntem in luna septembrie si lista de plata pe luna iulie inca nu s-a afisat, in timp ce la alte asociatii s-a incasat deja. Legea prevede intocmirea lunara a "situatiei soldurilor elementelor de activ si de pasiv". Am inteles ca nu s-a intocmit in nici o luna si nici la primarie, pentru luna iunie, nu s-a depus.
In cazul asta e jale mare!!! Intr-adevar, am confundat, sunteti cativa care aveti probleme asemanatoare.
Cum am zis si in postarea anterioara, urgent AG si faceti mai repede dosarul de chemare in justitie pentru delapidare. Nu e timp de lamenari si indoieli. Timpul lucreaza in favoarea hotilor.

Alte discuții în legătură

Clauze nefavorabile contract asociatie de proprietari - firma de administrare George Staicu George Staicu Suntem o asociatie de proprietari recent infiintata. Am elaborat o cerere de oferta pe care am trimis-o la mai multe firme de administrare pt servicii de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea firmei de administrare financiara a asociatiei. viorelh viorelh Supun atentei dvs.urmatoarele aspecte: 1. As vrea sa stiu daca schimbarea firmei de administrare financiara a asociatiei se poate face doar de presedintele ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract administrator/asociatie de locatari automobilistul automobilistul la inceputul lunii mai am fost numit in functia de presedinte al asociatiei de locatari din blocul in care locuiesc. nu ma consider persoana potrivita pentru ... (vezi toată discuția)