Stie cineva daca s-a modificat suma pe care trebuie s-o plateasca drept garantie un
administrator?La mine la bloc asta ar insemna peste 100 de milioane lei,si la suma asta cine se mai "baga"?
@LocatarB
HG1588/2007 art.25 al.3 "Dacă terţii impun penalităţi asociaţiei de proprietari pentru întârzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restanţierii la cotele de întreţinere, proporţional cu cuantumul restanţelor;
b) persoana împuternicită să achite facturile, dacă a întârziat plata facturilor la termen."
Contractul respectiv a fost incheiat cu clauza de reziliere unilaterala?
Proprietarii au documente justificative(chitante) pentru platile facute?
@Presedintele
Contractul a fost incheiat pe o perioada determinata.
Locatarii au chitante ce atesta plata intretinerii.
Administratorul a incasat intretinerea, bani au existat in casa, dar nu a platit facturile la timp. Asociatia avea si disponibil in cont bancar. Daca administratorul ar fi fost corect si intarzierea platilor catre furnizori s-ar fi datorat restantelor, ar fi putut atentiona comitetul si plata s-ar fi facut cu ordin de plata. In discutie sunt aceste penalizari care stric sunt din vina administratorului-persoana juridica.
daca exista dovada ca la data maxima asociatia avea fonduri pentru pentru plata facturilor si nu le-a platit la timp, comitetul executiv poate lua decizia imputarii penalitatilor de la furnizori din suma care trebuie platita admin-persoana juridica. acesta poate contesta in instanta in 45 de zile aceasta decizie dar, dupa cele spuse de dvs, aveti dovada ca aveati fonduri pe aceste plati si numai din neglijenta acestuia nu s-au facut platile. asa cum locatarii restantieri platesc penalizari pt neplata la timp a intretinerii, la fel si el trebuie sa plateasca penalitatile cauzate vinei lui
Administratorul a fost necinstit. Si-a oprit in avans suma pe care ar fi urmat sa i se achite la sfarsitul lunii . Mai mult, nici nu si-a indeplinit obligatiile contractuale in acea luna.
Si credeti ca ar fi putut plati toate facturile cu salariul lui, incat sa nu mai fie penalizari?
Cati bani aveti in banca si cat fond de reparatii? Va pun aceasta intrebare deoarece e posibil ca banii din banca sa reprezinte fondul de reparatii cu care, in principiu, nu se pot plati facturile si daca in asociatia Dv s-a hotarat asa, atunci administratorul chiar nu o fi avut cu ce plati facturile penalizate.
Subliniez ca salariul lui acoperea o infima parte din totalul facturilor, asa ca...pana la urma tot la restantieri ajungem care sunt responsabili pentru intarzierea platilor facturilor si deci si pentru penalizari.