avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
actiunea in constatarea nulitatii absolute sau relative a unui act juridic are caracterul unei ACTIUNI IN REALIZARE, iar nu in constatare.
in acest sens este atat practica judecatoreasca...de la inalta curte de casatie ...spre baza sistemului judiciar, dar si opinia profesorului Boroi, care se raliaza doctrinei majoritare...
pentru a explicita...a se vedea Drept procesual civil -Curs selectiv ptr licenta, an 2009 pagina 15 cu nota ampla de subsol a autorilor, unde se explica de ce o astfel de actiune este in realizare.

de asemenea, a se vedea: CA Pitesti, decizia 94/1998 publicata in Codul Adnotat si comentat de Gabriel Boroi, cu nota destul de clara a autorului antementionat (p. 20), CA Bucuresi, Decizia 414/2000, publicata in acelasi cod adnotat, unde se specifica (asta daca nu ai codul in discutie):
" actiunea in constatarea nulitatii absolute NU poate fi privita ca o actiune in constatare in intelesul art. 111 c pr civ, ea este o actiune in realizare, efectul ei fiind desfiintarea actului juridic, deci schimbarea unei situatii juridice, fapt care nu se intampla in cazul actiunii in constatare"

...asta asa, la repezeala gasite, dar recomand consultarea jurisprudentei ICCJ publicata pe site, pentru clarificarea acestei probleme...

urez bafta multa tuturor,

un practician
Carmen2009, apreciem sincer interventia ta, dar subiectul legat de constatarea nulitatii absolute era oarecum adiacent framantarilor noastre...daca ne luminezi cu privire la propritatea anulabila( e caracteristica actului nul absolut sau nul relativ), ti-am ramane recunoscatori profund :)
Proprietatea anulabila rezulta dintr-un act juridic lovit de nulitate relativa si dureaza de la data încheierii acestui act pâna la momentul în care se împlineste termenul de prescriptie al actiunii în anulare.
Daca in timpul internarii sau a liberarii minorului inainte de a deveni major, acesta savarseste o infractiune pt care se apreciaza ca e necesara o pedeapsa, dar nu cu inchisoarea, ci cu amenda, ce decide instanta???
Charmione a scris:

Stii de ce asa? Fiindca cartea de grila e mai veche sau nu a fost actualizata. Inainte de legea 278 din 2006 nu se putea acorda suspendarea nici conditionata nici sub supraveghere in cazul infractiunilor pt care legea prevede o pedeapsa mai mare de 15 ani precum si in cazul anumitor infractiuni. Art. respectiv a fost abrogat si acum nu mai exista aceasta restrictie.

Multumesc de raspuns.
Cartea nu e veche, e din 2009, dar probabil grila nu a fost actualizata.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
xyzt, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)