avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
4 violuri simple, cu conexitate.
adrin a scris:

4 violuri simple, cu conexitate.

Asa credeam si eu pana sa dau de asta [ link extern ]
=D> SUPER TARE. Insa asa cum ai expus tu speta este intradevar situatia a 4 violuri. In concret este vorba insa de participarea impreuna a unor infractori minori impreuna cu majori si premeditarea tuturor respectiv acosarea impreuna, daca fiecare le+ar fi abordat separat atunci erau 4 infractiuni, la savarsirea infractiunii unii au fost condamnati pt tentativa iar altii pt infractiunea fapt consumat, daca s-ar fi comis violul de catre un singur infractor ai fi retinut in sarcina acestuia tot 4 violuri?
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
m13d a scris:

=D> SUPER TARE. Insa asa cum ai expus tu speta este intradevar situatia a 4 violuri. In concret este vorba insa de participarea impreuna a unor infractori minori impreuna cu majori si premeditarea tuturor respectiv acosarea impreuna, daca fiecare le+ar fi abordat separat atunci erau 4 infractiuni, la savarsirea infractiunii unii au fost condamnati pt tentativa iar altii pt infractiunea fapt consumat, daca s-ar fi comis violul de catre un singur infractor ai fi retinut in sarcina acestuia tot 4 violuri?

Nu conteaza ca au fost 4,5...1000 de violuri. putea fi si unul singur. Ce mi s-a parut cel mai interesant e ca s0a retinut agravanta de la al.2 desi fiecare a violat pe cine a vrut dar separat de ceilalti deci la fiecare viol in fapt a fost decat un infractor.
Asta e si moitivul pt care v-am intrebat pentru ca si eu la fel ca si adrin credeam sa sunt 4 violuri simple insa era variana agravata. Cateva intrebari d'astea la examen si mai bine nu ma mai prezint
in cazul recidivei postcondamnatorii mari la persoane fizice daca se aplica doar pedeapsa amenzii care este sporul ? la cea postexecutorie e 2/3 .
Dar la cele mici: postcondamnatorie si post executorie care este sporul in caz de inchisoare si care este in caz de amenda doar ?
#-o nu mai inteleg nimic din Mitrache

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)