avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
grila succesiuni M.Ciobanu
Termenul de prescriptie pentru act. in revocarea legatului pt. neexecutarea sarcinii poate sa curga :
a de la data deschiderii succesiunii
b de la data la care trebuia indeplinita sarcina
c de la data la care s-a cunoscut sau ar trebui sa fie cunoscuta neindeplinirea sarcinii

Deak "zice" : de la data stabilita pentru executarea sarcinii iar daca termenul nu este stabilit de la data nasterii raportului de drept (care in aceasta materie e data deschiderii succesiunii)

bineinteles ca raspuns corect la grila e "c" :angry:
Oricat as face grilele ei si chiar cu materia "proaspata" tot de 5 le fac ...chiar daca stiu teoria nu inteleg in ce sens ar vrea d-na c. raspunsul : pe stanga? pe dreapta?
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
oti, utilizator
Parerea mea, iti complici existenta inutil, rezolvand grile din Ciobanu...nici nu sunt pe sablonul celor de la admitere si in al doilea rand sunt pt cei care au admitere direct in magistratura (cei cu 5 ani vechime in profesie sau absolventii INM) si care se presupune ca au ceva rutina la activ.
Shiminutza a scris:

Tot in legatura cu speta de drept penal special, Toader face trimitere la un recurs in interesul legii unde exact aceata a fost speta, iar solutia este, litera a.
:hm:Ioi, cat de bine e sa ai cartile aproape!

RIL admis prin decizia 17/2008 - viol in concurs cu incest
carmen_miron a scris:

Shiminutza a scris:

Tot in legatura cu speta de drept penal special, Toader face trimitere la un recurs in interesul legii unde exact aceata a fost speta, iar solutia este, litera a.
:hm:Ioi, cat de bine e sa ai cartile aproape!

RIL admis prin decizia 17/2008 - viol in concurs cu incest

Nu mai pricep nimik! T. Toder face trimitere la RIL admis prin decizia nr. 17/2008 (pag 124) si zice ca e viol prev. de art. 197 alin. 1 raportat la alin. 2 lit. b^1) si alin. 3 teza I, cu aplicarea art. 41 alin. 2 C pen.
#-o
Oti, vrei sa iti spun care este sectretul? Codul civil, la art 930 zice ca : "aceleasi cauze care, dupa art. 830 si dupa cele dintai doua dispozitii ale art. 831, autoriza cererea de revocare a donatiilor intre vii, vor fi primite si la revocarea dispozitiilor testamentare"
iar 833, ( care este dupa "cele dintai doua dispozitii ale art. 831") spune la alin ultim ca actiunea de revocare se face de la data cand s-a cunoscut acest fapt.- al neexecutarii. Bine ca aici scrie de donatii,, dar asa cum ti-am spus, prevederile acestea au aplicare si la legate. Si pentru ca 833 prevede un termen de 1an iei de buna ce scrie acolo. Prescriptie de 1 an pentru ingratitudine. Pentru sarcina neexecutata e termenul general de presciptie de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)