avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
:D
vax a scris:

oti a scris:

eram fericita ca m-am descalcit ! :(( revin: atunci cum se aplica prevederile de al recidiva in cazul pers.fizice daca teoretic pedeapsa pt.termenul 2 poate consta in amenda si in cele din urma poate fi retinuta ca pedeapsa "finala"? se aplica sporurile de la p.j ?

Se aplica regulile de la concursul de infractiuni, daca pedeapsa e amenda, si recidiva e postcondamnatorie.
Daca recidiva este postexecutorie, spune Codul Penal la art. 39:
În cazul recidivei prevăzute în art. 37 alin. 1 lit. b), se poate aplica o pedeapsă până la maximul special. Dacă maximul special este neîndestulător, în cazul închisorii se poate adăuga un spor de până la 10 ani, iar în cazul amenzii se poate aplica un spor de cel mult două treimi din maximul special.

si asta inseamna ca in cazul in care instanta aplica amenda pt al doilea termen al recidivei, aceasta se va aplica in tot sau in parte la restul de pedeapsa ramas neexecutat?

vio 23
si asta inseamna ca in cazul in care instanta aplica amenda pt al doilea termen al recidivei, aceasta se va aplica in tot sau in parte la restul de pedeapsa ramas neexecutat?

potrivit art. 34 alin 1 lit c cand s-au stabilit numai amenzi se aplica pedeapsa cea mai mare care poate fi sporita ...se poate adauga un spor de 1/2 din maxim

lit d spune cum zici tu daca s-a stabilit o pedeapsa cu inch. si una cu amenda in loc de spor se aplica si amenda in tot sau in parte

la mine in cap e o mare varza...Mitrache are un stil aiurea de a expune recidiva,prea pe scurt...m am lamurit citind din cod dar e destul de greoi sa mi "reasez"
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
oti, utilizator
oti a scris:

vio 23

potrivit art. 34 alin 1 lit c cand s-au stabilit numai amenzi se aplica pedeapsa cea mai mare care poate fi sporita ...se poate adauga un spor de 1/2 din maxim

lit d spune cum zici tu daca s-a stabilit o pedeapsa cu inch. si una cu amenda in loc de spor se aplica si amenda in tot sau in parte

la mine in cap e o mare varza...Mitrache are un stil aiurea de a expune recidiva,prea pe scurt...m am lamurit citind din cod dar e destul de greoi sa mi "reasez"

problema este ca sporul se poate acorda numai daca se contopesc mai multe pedepse cu amenda, dar in acest caz nu exista doua pedepse cu amenda!exista o pedeapsa cu inchisoarea(primul termen al recidivei) si o pedeapsa cu amenda(al doilea termen al recidivei).asta e motivul pentru care eu cred ca se aplica art. 34, alin. 1, lit. "c". pacat ca nu exista un text clar in vreo carte care sa ne lamureasca in mod sigur....

inca ceva...stie cineva cum imi pot activa contul daca am sters din greseala mail-ul?
ContSters145563, utilizator
vio23

problema este ca sporul se poate acorda numai daca se contopesc mai multe pedepse cu amenda, dar in acest caz nu exista doua pedepse cu amenda!exista o pedeapsa cu inchisoarea(primul termen al recidivei) si o pedeapsa cu amenda(al doilea termen al recidivei).asta e motivul pentru care eu cred ca se aplica art. 34, alin. 1, lit. "c". pacat ca nu exista un text clar in vreo carte care sa ne lamureasca in mod sigur....

pai se aplica litera d " daca s-a stabilit o pedeapsa cu inch. si una cu amenda se aplica pedeapsa inchisorii la care se poate adauga amenda in tot sau in parte"
oti, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)