carmen 2009 a scris:
buna seara!
va felicit cu cea mai mare sinceritate pentru efortul depus, indiferent de rezultat...=D>
am urmarit si eu procesul vostru de pregatire, evident, prin prisma dezbaterilor de pe forum, iar pentru unii dintre voi as fi bagat mana in foc ca vor fi auditori!
cu toate astea, acum, cand citesc comment-urile voastre descurajate, simt nevoia sa intervin si eu, impartasindu-va experienta proprie...
acuma ceva ani...i was in your shoes...in sensul ca am dat la inm, am luat grila (care era mai usoara decat astazi, recunosc) printre primii si...am cazut la proba cu spetele...si acum simt fiori pe sina spinarii cand imi aduc aminte ce sentiment de PUSTIU m-a coplesit (irelevante motivele si scuzele...). consecinta logica? mi-am promis mie ca eu nu mai incerc NICIODATA...numai ca "niciodata" asta a insemnat 2 ani!!! stiti de ce? pentru ca am simit ca ASTA VREAU si ca POT!
...si am luat la INM ... si am terminat INM-ul (destul de frumos as spune)...si profesez
asa ca...o rugaminte: NU ABANDONATI, CA AVETI STOFA de magistrat, iar sistemul are nevoie de oameni ca voi, care inainte de toate...GANDESC!!! (aviz valensa)
cat despre grilele de anul acesta...m-am uitat si eu peste ele...si obiectiv vorbind...in afara celor de la penal (nu ma impuscati, dar asa se da examenul de penal la cluj, credeti-ma), celelalte mi se par ok ca si grad de dificultate (e totusi examen de admitere in profesia de magistrat)...
ceea ce nu inteleg eu este...daca stiti (ca nu mai este un secret pentru nimeni) ca profesorul streteanu (pe care voi il blamati, insa eu il admir sincer...e o capacitate) face subiectele...de ce nu invatati din cartea lui?! de ce nu rezolvati grile din culegerea lui de grile?! eu spre exemplu...nu am avut niciodata nervi sa citesc integral mitrache, pentru ca mi se pare slaba cartea...si nici gile din voineag nu am facut vreodata (desi de asemenea este un om foarte ok)...
ca sa concluzionez....dupa ce va trece supararea, foarte fireasca de altfel, ganditi-va bine...si nu abandonati!!! sunteti bine pregatiti...iar unii dintre voi (rino 86, spre exemplu) chiar foarte bine, si ar fi mare pacat...
va tin pumnii sa luati decizia corecta!
ps: parerea mea este ca grila aceea cu martorii la divort este corecta, intrucat, potrivit art. 189 fostul sot nu poate fi ascultat ca martor. norma fiind dispozitiva, in cazul existentei acodului - expres sau tacit - el poate fi totusi audiat (expresia principiului disponibilitatii)...de altfel asa scrie si in ciobanu si boroi...
Buna. eu sunt de acord ca unele carti sunt slabe, mai ales mitrache, iar acum si voineag a devenit slab.
Am o rugaminte. recomanda mi si mie, cursurile lui streteanu si culegerile de spete si grile ale lui. anul viitor incerc sa invat totul la cele patru materii. Multumesc frumos!