avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
buna seara!

va felicit cu cea mai mare sinceritate pentru efortul depus, indiferent de rezultat...=D>

am urmarit si eu procesul vostru de pregatire, evident, prin prisma dezbaterilor de pe forum, iar pentru unii dintre voi as fi bagat mana in foc ca vor fi auditori!

cu toate astea, acum, cand citesc comment-urile voastre descurajate, simt nevoia sa intervin si eu, impartasindu-va experienta proprie...

acuma ceva ani...i was in your shoes...in sensul ca am dat la inm, am luat grila (care era mai usoara decat astazi, recunosc) printre primii si...am cazut la proba cu spetele...si acum simt fiori pe sina spinarii cand imi aduc aminte ce sentiment de PUSTIU m-a coplesit (irelevante motivele si scuzele...). consecinta logica? mi-am promis mie ca eu nu mai incerc NICIODATA...numai ca "niciodata" asta a insemnat 2 ani!!! stiti de ce? pentru ca am simit ca ASTA VREAU si ca POT!

...si am luat la INM ... si am terminat INM-ul (destul de frumos as spune)...si profesez

asa ca...o rugaminte: NU ABANDONATI, CA AVETI STOFA de magistrat, iar sistemul are nevoie de oameni ca voi, care inainte de toate...GANDESC!!! (aviz valensa)

cat despre grilele de anul acesta...m-am uitat si eu peste ele...si obiectiv vorbind...in afara celor de la penal (nu ma impuscati, dar asa se da examenul de penal la cluj, credeti-ma), celelalte mi se par ok ca si grad de dificultate (e totusi examen de admitere in profesia de magistrat)...

ceea ce nu inteleg eu este...daca stiti (ca nu mai este un secret pentru nimeni) ca profesorul streteanu (pe care voi il blamati, insa eu il admir sincer...e o capacitate) face subiectele...de ce nu invatati din cartea lui?! de ce nu rezolvati grile din culegerea lui de grile?! eu spre exemplu...nu am avut niciodata nervi sa citesc integral mitrache, pentru ca mi se pare slaba cartea...si nici gile din voineag nu am facut vreodata (desi de asemenea este un om foarte ok)...

ca sa concluzionez....dupa ce va trece supararea, foarte fireasca de altfel, ganditi-va bine...si nu abandonati!!! sunteti bine pregatiti...iar unii dintre voi (rino 86, spre exemplu) chiar foarte bine, si ar fi mare pacat...

va tin pumnii sa luati decizia corecta!

ps: parerea mea este ca grila aceea cu martorii la divort este corecta, intrucat, potrivit art. 189 fostul sot nu poate fi ascultat ca martor. norma fiind dispozitiva, in cazul existentei acodului - expres sau tacit - el poate fi totusi audiat (expresia principiului disponibilitatii)...de altfel asa scrie si in ciobanu si boroi...

Salutare tuturor!

Imi pare rau pt cei care nu au luat , printre care ma numar si eu.
Eu una sunt foarte dezamagita....In afara de faptul ca nu am luat, problema pe care mi-am pus-o a fost in legatura cu penalul, dar mai ales procedura penala. Nu ma consider vreun geniu, dar aceste doua materii reprezinta viata mea....le ador. Codul de proc.penala este cel pe care il stiu perfect,...mult mai bine decat proc civ si altele. In ultimii doi ani de fac am citit foarte mult penal si procedura, iar anul asta am publicat si un articol...
Cu toate acestea, astazi am realizat ca....sunt proasta sau nu stiu cum altfel sa ma numesc. Am facut foarte multe grile pe partea civila si la procedura penala am dat-o in bara rau de tot.#-o#-o ma intreb cine a putut concepe asemenea grile. La subiectele din anii precedenti nu am intampinat probleme deosebite la grilele de procedura penala sau penal....erau cat se poate de ok ; acum, nu stiu, poate mi se pare sau sunt subiectiva ...

Sfatul meu este oricum sa nu va/ne dati/dam batuti. Mie imi pare rau pt ca nu ma intereseaza abs deloc avocatura si va trebui astfel sa-mi castig cumva existenta pana la anul...si in acelasi timp sa am si timp sa invat.... Dar imposibil de intrat la inm nu este. Asa ca nu renuntati daca asta va doriti cu adevarat !
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
celina, utilizator
carmen 2009 a scris:

buna seara!

va felicit cu cea mai mare sinceritate pentru efortul depus, indiferent de rezultat...=D>

am urmarit si eu procesul vostru de pregatire, evident, prin prisma dezbaterilor de pe forum, iar pentru unii dintre voi as fi bagat mana in foc ca vor fi auditori!

cu toate astea, acum, cand citesc comment-urile voastre descurajate, simt nevoia sa intervin si eu, impartasindu-va experienta proprie...

acuma ceva ani...i was in your shoes...in sensul ca am dat la inm, am luat grila (care era mai usoara decat astazi, recunosc) printre primii si...am cazut la proba cu spetele...si acum simt fiori pe sina spinarii cand imi aduc aminte ce sentiment de PUSTIU m-a coplesit (irelevante motivele si scuzele...). consecinta logica? mi-am promis mie ca eu nu mai incerc NICIODATA...numai ca "niciodata" asta a insemnat 2 ani!!! stiti de ce? pentru ca am simit ca ASTA VREAU si ca POT!

...si am luat la INM ... si am terminat INM-ul (destul de frumos as spune)...si profesez

asa ca...o rugaminte: NU ABANDONATI, CA AVETI STOFA de magistrat, iar sistemul are nevoie de oameni ca voi, care inainte de toate...GANDESC!!! (aviz valensa)

cat despre grilele de anul acesta...m-am uitat si eu peste ele...si obiectiv vorbind...in afara celor de la penal (nu ma impuscati, dar asa se da examenul de penal la cluj, credeti-ma), celelalte mi se par ok ca si grad de dificultate (e totusi examen de admitere in profesia de magistrat)...

ceea ce nu inteleg eu este...daca stiti (ca nu mai este un secret pentru nimeni) ca profesorul streteanu (pe care voi il blamati, insa eu il admir sincer...e o capacitate) face subiectele...de ce nu invatati din cartea lui?! de ce nu rezolvati grile din culegerea lui de grile?! eu spre exemplu...nu am avut niciodata nervi sa citesc integral mitrache, pentru ca mi se pare slaba cartea...si nici gile din voineag nu am facut vreodata (desi de asemenea este un om foarte ok)...

ca sa concluzionez....dupa ce va trece supararea, foarte fireasca de altfel, ganditi-va bine...si nu abandonati!!! sunteti bine pregatiti...iar unii dintre voi (rino 86, spre exemplu) chiar foarte bine, si ar fi mare pacat...

va tin pumnii sa luati decizia corecta!

ps: parerea mea este ca grila aceea cu martorii la divort este corecta, intrucat, potrivit art. 189 fostul sot nu poate fi ascultat ca martor. norma fiind dispozitiva, in cazul existentei acodului - expres sau tacit - el poate fi totusi audiat (expresia principiului disponibilitatii)...de altfel asa scrie si in ciobanu si boroi...

Buna. eu sunt de acord ca unele carti sunt slabe, mai ales mitrache, iar acum si voineag a devenit slab.
Am o rugaminte. recomanda mi si mie, cursurile lui streteanu si culegerile de spete si grile ale lui. anul viitor incerc sa invat totul la cele patru materii. Multumesc frumos!
Cartea de grile a lui Voineag e f. slaba... In afara de 4-5/capitol care sunt adevarate, restu sunt facute in graba, mult prea simple, nu pun mintea in miscare....

De cartea lui mitrache de penal general... nu stiu ce sa zic... ar fi fost arhi-suficient daca s-ar fi dat ca in anii trecuti, n-am gasit subiect sa nu poata fi rezolvat...
sunt chiar curioasa cati reusesc sa treaca pragul de 70..?eu nu m am corectat, dar nici nu vreau, astept rezultatele mai bine. oricum mi s a parut tare greu pe pr pen mal ales, nu cred sa am vreo sansa..pe grilele de anii trecuti faceam punctajul, ca erau de rezolvat, dar acum parca le au facut sa nu se ocupe locurile. cu toate ca au fost atatia candidati, nu stiu de unde o sa i aleaga pe cei 200.nu cred ca au de unde

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)