haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
EU AS DORI SA VA PROPUN CEVA:
sa reusim sa identificam care sunt materialele, din care sa invatam pentru penal si proc penala si sa identificam zona de unde au fost date grilele la penal si procedura penala.
Multumesc!
...va inteleg ca nu aveti somn...nici eu de altfel, pentru ca m-au rascolit - recunosc - comment-urile voastre...
eu nu spun ca culegerea de grile a lui viorel voineag este slaba, pentru ca nu am de unde sa stiu (din moment ce nu a vazut-o "la fata" niciodata), dar din discutiile cu ai mei colegi asa am inteles...
cat despre cartea lui mitrache - este doar o opinie personala, fara valoare de adevar necontestabil- ceea ce am spus este ca...am rasfoit-o, citit-o partial (pe anumite subiecte) si mi s-a parut sub nivelul penalului din facultate (cu dl streteanu, evident)...
in niciun caz nu as vrea sa se inteleaga ca "instig" la nelecturarea ei...eu doar am expus modalitatea in care eu am intrat...
ptr serpico: pe piata exista o culegere de grile elaborata de dl. streteanu, costa aprox 30 de lei... un tratat de drept penal, dar din cate stiu eu...doar volumul 1...si de asemenea (nu stiu daca mai exista spre vanzare, dar sigur este la biblioteca) cartea "consursul de infractiuni" de acelasi autor.
in schimb, pentru chestii de baza ...pe regielive.ro se gaseste in forma electronica suportul de curs (din pacate doar penal general) pentru studentii de la ubb (autor - streteanu)...
ps: NU recomand invatarea tratatului...e mult peste nivelul cerut la examenul de admitere la inm, ci eventual lecturarea sa, pentru clarificarea unor aspecte...
de asemenea, daca aveti prieteni la inm, faceti rost de cursurile predate (sunt puse la dispozitie in format electronic)...
asa cum am zis...va tin pumnii sa luati decizia corecta, in opinia mea, aceea de a nu va lasa coplesiti de ziua de astazi, ca meritati sa intrati si sa fiti magistrati!
Multumim de informatii... Indiferent daca cariera mea juridica va lua "alta turnura", inspre partea de avocatura, voi urma sfaturile tale.
Privind in restrospectiva principala problema de la penal si MAI ALES procedura penala e ca nu am avut de unde/nu am invatat cum am invatat la civil... Adica explicat, frumos, tratat pe larg si asimilata informatia asa cum trebuie.
La procedura in tratatul lui Neagu nu scrie mai nimic in afara de:
- copiat articolul din cod cu schimbarea semanticii, eventual.
- legislatie veche, comparata cu cea, imbarligata si nu-ti mai dai seama de nimic
- decizii ale tribunalului suprem din anii de gratie 1950 si comparatii cu "dreptul procesual penal sovietic" (chiar asa se mentioneaza)
Combinat cu codul nu rezulta o invatare temeinica bazata pe explicarea notiunilor ci "indesarea" lor fara a se intelege ratiunea practica in spatele normelor.
As vrea, deci, un echivalent al tratatului lui Ioan Les la procedura penala =D>
buna dimineata..am si eu o nelamurire pe care as vrea sa o transform in contestatie..la grila nr.1 intrebarea 13 raspunsul c nu mi se pare k are o exprimare tocmai fericita "credinta sa fi existat la momentul castigarii imobilului....castigare nu-nseamna intrare in posesie ci suna mai degraba a fi un proces castigat sau ma rog,,ceva de genu