avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord pentru gradinita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord pentru gradinita

Buna ziua,
Am un copil de 3 ani si jumatate. Biologicul nu l-a mai vazut din august 2016, nu a platit pensia niciodata, nu s-a interesat niciodata de copil. Nu am nr lui de telefon si nici nu stiu unde locuieste. Vreau sa inscriu copilul la o gradinita particulara la o strada distanta de casa. Trebuie sa-l instiintez sau sa-i cer acordul inainte de inscriere? Legal as vrea sa stiu daca sunt obligata din moment ce avem custodie comuna. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:26, 15 Aprilie 2017
Nu...eu si dvoastra! Nu stiu cate hotarari ati vazut dvoastra, gi jane. Eu am vazut ca in unele (majoritatea) se pomeneste prin considerente de respectarea prevederilor Legii 272. Dar userii, cum e doamna, se uita strict in dispozitiv.
Apoi..fara a fi informat de catre mama unui copil de 3,5 ani...saracul de unde sa stie ca/cand vrea mama sa il dea la gradi?
Vad ca "se exista" corespondenta pe email dar doamna mama e suparata ca primeste raspunsuri si anume suparatoare de la o avocata. Ma rog...nu le stim (nici eu si nici dvoastra) nici pe alea.
Legea 272 prevede că părinţii au drepturi şi obligaţii egale faţă de copilul lor şi contribuie în solidar la creşterea şi educaţia minorului.
În acest context, tatăl, în virtutea obligaţiilor ce-i revin - mă refer la asigurarea dreptului minorului de a avea 2 părinţi, chiar dacă unii o interpretează ca un drept al tatălui(în acest caz) , este o obligaţie faţă de minor - ar trebui să ştie şi când a tuşit ultima dată copilul, nu să - l priveze de dreptul de a se dezvolta echilibrat emoţional, de a se simţi abandonat - putem considera această neglijenţă a domnului chiar rele tratamente aplicate minorului, în similitudine cu privarea minorului de către părintele rezident de a relaţiona cu părintele care a solicitat în instanţă şi a obţinut program de relaţii cu minorul.
Domnul, având autoritate părintească comună, este dator să ştie totul despre copil, dacă el însuşi nu participă la viaţa minorului, ar fi necesar ca măcar să se informeze despre minor.
Domnule asaofi (si toate ID-urile pe care le mai detineti), Legea 272 este valabila pentru ambele parti. Asaofi? Eu asa cred.

Un parinte este direct responsabil de relatia LUI cu propriul copil. Asaofi? Cu siguranta!

In "Hotararea aia" DEFINITIVA scrie ca programul de vizita este de 2 ori pe saptamana, sambata SI duminica, intr-un interval orar. El vine o data la 6 luni, la 8 sau chiar o data pe an 2 ORE. Nu prea pare parinte interesat. Asaofi?

Tot in "Hotararea aia" mai scrie ca este OBLIGATIA sa achite 200 de lei de la data la care EL a deschis procesul pana la majoratul copilului. Nu a platit NICIODATA niciun leu. Nu lucreaza, nu are venituri, nu are nimic pe numele lui, dar este TATA si are drepturi. Asaofi?

Ii spun sa ne intalnim sa-mi dea acord pentru plecarea in vacanta, imi spune ca imi da acord DOAR DACA ii dau si eu ceva la schimb ca asa i se pare normal. Daca cer ceva, sa-i dau ceva. Este un SUPER parinte. Asaofi?

Ii spun sa vina la ora X in ziua Y sa vorbim despre copil si sa-mi dea totusi acord sa plec in alta vacanta dupa ce pentru prima i-am suplinit acordul si el se duce la notar cu o ora inainte. Cand eu am ajuns el a plecat si nici macar nu a raspuns la salut. Asta denota o maturitate iesita din comun si un vadit interes pentru copil. Asaofi?

In 4 ani si ceva (de cand am aflat ca sunt insarcinata) nu a intrebat NICIODATA cum este copilul. Daca are vreo boala, daca ii trebuie ceva sau daca se dezvolta normal. NIMENI din familia lui nu a fost curios sa cunoasca acest copil. Dar eu trebuie sa-l instiintez, eventual sa-i cer si parerea pe banii mei, la ce gradinita dau copilul. Asaofi?
Dona 25Maria23, eu nu incerc sa va abat de la ceva, pesemne ca ati inteles gresit. Confirmarile, asa cum prevedeam, v-au venit. Nu stau eu sa va judec situatia, nu am nici vrerea, nici stiinta si nici putinta. Vreti sa mergeti "pe burta" pe motiv ca nici tatal copilului dvoastra nu e prea vertical, sunteti libera sa o faceti, cu riscurile de rigoare, asupra carora mi-am permis sa va atentionez. Nu sunt tendentios sau ce mai credeti dvoastra. Va spun ceva, dintr-o anume experienta, ceva ce puteti considera sau nu.
Stimată doamnă Maria, dvs. aveţi dreptate, însă nu tot ce e imoral este şi nelegal Cu toată dreptatea dvs., parcă văd că vă alegeţi cu o acţiune pentru schimbarea programului de relaţii cu minora, cu preluarea la domiciliul tatălui, pentru a evita "prezenţa stânjenitoare a mamei" şi, la refuzul fetiţei, tatăl să incaseze penalităţi de pe urma Dvs. C-aşa-i la noi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2017
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Cum e legal - procedura respectare program de relatii personale Martonze Martonze Bună ziua, Vă rog să-mi spuneţi, cum este legal să procedez, ca să nu fiu acuzată de nerespectarea programului de relaţii stabilită prin sentinţă ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)