avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord pentru gradinita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord pentru gradinita

Buna ziua,
Am un copil de 3 ani si jumatate. Biologicul nu l-a mai vazut din august 2016, nu a platit pensia niciodata, nu s-a interesat niciodata de copil. Nu am nr lui de telefon si nici nu stiu unde locuieste. Vreau sa inscriu copilul la o gradinita particulara la o strada distanta de casa. Trebuie sa-l instiintez sau sa-i cer acordul inainte de inscriere? Legal as vrea sa stiu daca sunt obligata din moment ce avem custodie comuna. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:26, 15 Aprilie 2017
Acesta este un forum juridic. Afirmatia dvs nu are niciun suport juridic si este gresita. Nu intru in detalii cum ca tatal poate proveni dintr-o familie instarita, sau poate e ajutat de prieteni cu un imprumut daca trece printr-o perioada mai grea si alte situatii in care se gasesc solutii si nu moare niciun copil de foame.
Suportul juridic vi l-am indicat prin citarea art 488. Alte referinte asemanatoare se gasesc in legea de protectie a copilului. Daca un parinte se complace in a fi "ajutat" de prieteni, nu este obligatoriu ca un copil sa ajunga sa experimenteze intretinerea din mila publica. Nu e vorba despre nicio familie instarita versus o familie modesta, si nicunul dintre cele doua cazuri nu ar trebui sa aiba legatura cu intretinerea minorului. Cand devenim parinti avem noi proprii copii in intretinere, nu mai suntem tot noi in intretinerea propriilor nostri parinti! Asa ca un parinte responsabil, care nu e bolnav, n-are vreun handicap, ar trebui sa aiba reprezentarea ca ii datoreaza copilului sau intretinere si pentru asta trebuie sa mearga la munca, indiferent in ce consta acea munca.
Nu mai dezinformatI. Si un tata fara venituri poate lua copilul la programul de legaturi personale. Art. 488 se refera la altceva.
Nu mai dezinformatI. Si un tata fara venituri poate lua copilul la programul de legaturi personale

Sunt de acord cu @againstpas. Chiar daca nu are bani si traieste din mila altora ( in cazul nostru perioada asta grea dureaza de ceva vreme) relatia copilului cu un parintele trebuie sa fie sprijinita de celalalt parinte. Astfel, mamica ( in cazul nostru), poate trimite copilul cu pachetel de acasa- mancare, schimburi, jucarii.
Ar fi chiar indicat sa dea mancare la pachet, altfel taticului ii va fi destul de greu sa se descurce cat nu stie ce mananca copilul lui.

Subiectul e altul de fapt, nu despre pensie si program de vizita, ci despre obligatia de a anunta pe tata despre inscrierea la gradinita, desi aparent, nu il intereseaza.
Dna gi-jane, cu toata pretuirea, nu impartasesc punctul dvs de vedere si asta din urmatoarele motive:
- obligatia parintelui rezident de a sprijini relatia dintre copil si parintele nerezident nu inseamna obligatia de a intretine copilul pe perioada in care acesta s-ar afla in grija celuilalt parinte.
- parintii nerezidenti invoca drepturi egale cu cei rezidenti. Egalitatea de drepturi ar trebui sa atraga dupa sine o egalitate si in ceea ce priveste obligatiile. Nu avem drepturi egale si obligatii doar unul!
- pachetele de mancare nu acopera un week end, cu atat mai putin o vacanta.
- un parinte sanatos care nu munceste cat sa poata asigura copilului hrana este un parinte iresponsabil si iresponsabilitatea parinteasca trebuie sanctionata.

Dnule agpas, eu n-am dezinformat, eu am oferit un punct de vedere in sustinerea cauzei utilizatorului, pe care acesta il poate socoti util, sau din contra, inutil.
E necesar ca unii nerezidenti sa inteleaga ca joaca de-a nu am bani de pensie are si reversul medaliei.
Cat priveste obligatia de informare sau acord de inscriere a copilului la gradinita, chiar nu inteleg cum cineva care nu contribuie cu nimic la viata copilului poate sa i se recunoasca vreun drept de decizie. In acest sens exemplific: rezidentul, sa zicem, vrea sa inscrie copilul la gradinita americana, care costa 12.000 de dolari pe an, pe locul 2 al optiunilor sale se afla o gradinita privata de cartier a carei taxa e de 800 de lei pe luna. Rezidentul se gandeste ca ar fi draguta gradinita americana dar e totusi foarte scumpa. Cum participa la aceasta decizie unul care nu contribuie cu nimic? Acela de exemplu zice: ba eu sunt de parerea gradinitei americane dar pentru aceasta alegere n-am niciun dolar? Asa ca aleg pe banii tai? In ce lume anapoda se poate asta?

Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Cum e legal - procedura respectare program de relatii personale Martonze Martonze Bună ziua, Vă rog să-mi spuneţi, cum este legal să procedez, ca să nu fiu acuzată de nerespectarea programului de relaţii stabilită prin sentinţă ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)