avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord pentru gradinita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord pentru gradinita

Buna ziua,
Am un copil de 3 ani si jumatate. Biologicul nu l-a mai vazut din august 2016, nu a platit pensia niciodata, nu s-a interesat niciodata de copil. Nu am nr lui de telefon si nici nu stiu unde locuieste. Vreau sa inscriu copilul la o gradinita particulara la o strada distanta de casa. Trebuie sa-l instiintez sau sa-i cer acordul inainte de inscriere? Legal as vrea sa stiu daca sunt obligata din moment ce avem custodie comuna. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:26, 15 Aprilie 2017
Da. Din pacate stiu ce legi proaste avem in tara asta de asta am si intrebat daca LEGAL trebuie sa-l anunt. Adica daca scrie undeva in vreo Lege/Cod ca am obligatia sa-i spun.

Un nou proces voi deschide eu pentru exercitarea autoritatii parintesti numai de catre mine asa cum o fac de cand s-a nascut acest copil, el fiind total absent din viata copilului. Mi-e greu sa cred ca va primi program cu preluare la domiciliu din moment ce copilul l-a vazut de 4 ori in toata viata lui si atunci cand avea sub 3 ani. Nici nu stiu daca se va complica chiar atat de mult pentru ca sta intr-o garsoniera cu mama lui si mai are si o relatie, iar fata nu cred ca stie despre copil.

In plus, din ce ar putea sa o intretina 2 zile din moment ce el nu munceste, deci nu are bani? Sau trebuie sa fac eu cumparaturi pentru zilele alea si sa o trimit cu soferul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2017
25Maria23, utilizator
Martonze a scris:

pentru a evita "prezenţa stânjenitoare a mamei"

Va fi cam greu de dovedit prezenta mea stanjenitoare sau reaua mea credinta din moment ce am dus copilul (atunci cand a cerut) in afara programului impus de instanta si nu stau langa ei, ci undeva la distanta. Iar de doua ori am fost cu copilul la ora si locul stabilit si el nu a aparut, ba nici macar nu s-a obosit sa anunte.
Avocatul meu si cei de la Protectia Copilului mi-au spus ca as putea cere si primi o reducere a programului de vizitare din cauza ca el nu-l respecta pe cel pe care l-a vrut si la care eu nu am obiectat.
Puteti cere si amendarea lui, poate ar fi mai bine decat reducerea programului.
Amendarea din ce? Nu are venituri, saracul de el... O sa fac o plangere penala inainte.

Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Cum e legal - procedura respectare program de relatii personale Martonze Martonze Bună ziua, Vă rog să-mi spuneţi, cum este legal să procedez, ca să nu fiu acuzată de nerespectarea programului de relaţii stabilită prin sentinţă ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)