avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord pentru gradinita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord pentru gradinita

Buna ziua,
Am un copil de 3 ani si jumatate. Biologicul nu l-a mai vazut din august 2016, nu a platit pensia niciodata, nu s-a interesat niciodata de copil. Nu am nr lui de telefon si nici nu stiu unde locuieste. Vreau sa inscriu copilul la o gradinita particulara la o strada distanta de casa. Trebuie sa-l instiintez sau sa-i cer acordul inainte de inscriere? Legal as vrea sa stiu daca sunt obligata din moment ce avem custodie comuna. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:26, 15 Aprilie 2017
Faptul ca are sau nu are venituri e problema lui nu a dvs. Dupa ce obtineti acele sume (pe hartie) deschideti dosar de executare. Sa vedem ce va face, nu va avea venituri toata viata? Deschideti dosar si pentru pensie, altfel se prescrie dreptul dvs de a cere. Lasati-l pe tata sa-si intregeasca imaginea de "parinte" si prin aceea ca nu asigura nimic traiului copilului sau. Daca n-are venituri nu poate lua copilul la program caci n-are din ce sa-l tina.
Am deschis dosar de executare acum cateva luni. Venituri nu are, dar amenzi de circulatie cateva zeci. S-a autosesizat si ANAF-ul si a luat legatura cu executorul. Urmeaza plangerea penala apoi deschidem procesul.
proastasatului a scris:

Daca n-are venituri nu poate lua copilul la program caci n-are din ce sa-l tina.

Vai de mine da' unde scrie asta?
@againstPAS, nu trebuie să scrie nicăieri, se deduce logic, fiindcă relaţiile cu părintele nerezident, din păcate, nu ţin loc nici de mâncare, nici de acoperiş deasupra capului. Acel copil mănâncă, bea, se uită la televizor, deci aveţi cheltuieli cu el, chiar şi de vineri de la ora 14 până duminica la ora 18, cel puţin 16,66 lei/zi mâncarea plus consumul de curent. Nu vorbim de un film , teatru, loc de joacă sau ştrand, acelea iarăşi costă,şi nu puţin, ori o persoană fără venituri nu are de unde asigura copilului măcar rutina zilnică.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
Martonze, utilizator
Stiti unde scrie dnule agpas? In realitatea vietii de care unii sunt perfect desprinsi. Adica, daca nu faci venituri si nu platesti 1 leu pensie, rezulta ca nu ii ai, ca doar nu banuim ca un parinte iubitor ar avea bani si nu ar contribui la viata propriului copil, sau sa banuim? E, daca n-ai niciun leu pe luna, din ce bani vei hrani copilul, ii vei lua un suc, il vei duce la un film 2 week end-uri pe luna? Si daca asta e situatia, ce facem? Trimitem copilul sa stea nemancat la tatic?
Si de scris, scrie la art 488: Părinţii au îndatorirea de a creşte copilul în condiţii care să asigure dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală şi socială în mod armonios.
Nu e mentionat ca obligatia de crestere in conditii care sa asigure dezvoltarea se suspenda pe durata programului de vizitare.
Daca n-ai bani sa-ti intretii copilul, rezulta ca pe perioada in care copilul e la tine, cresterea si dezvoltarea acestuia sunt puse in pericol, ceea ce constituie infractiune.
si mai scrie undeva, in realitatea si sentimentele parintesti, pentru cei care le au, si pe care le dovedesc de exemplu animalele, care dau puiului hrana si adapost. Titularii dreptului de vizitare nu?
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Cum e legal - procedura respectare program de relatii personale Martonze Martonze Bună ziua, Vă rog să-mi spuneţi, cum este legal să procedez, ca să nu fiu acuzată de nerespectarea programului de relaţii stabilită prin sentinţă ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)