avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord pentru gradinita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord pentru gradinita

Buna ziua,
Am un copil de 3 ani si jumatate. Biologicul nu l-a mai vazut din august 2016, nu a platit pensia niciodata, nu s-a interesat niciodata de copil. Nu am nr lui de telefon si nici nu stiu unde locuieste. Vreau sa inscriu copilul la o gradinita particulara la o strada distanta de casa. Trebuie sa-l instiintez sau sa-i cer acordul inainte de inscriere? Legal as vrea sa stiu daca sunt obligata din moment ce avem custodie comuna. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:26, 15 Aprilie 2017
Există o teorie că legile sunt croite ca să corespundă moralităţii societăţii.
Este interesantă interpretarea dată legilor de către doamna avocat, fiindcă ceva nu se corelează, exact ca într-un angrenaj, dacă lipseşte o piesă minusculă, să spunem un şurub sau o piuliţă, nu funcţionează întregul angrenaj.
Spuneţi că respectarea de către unul dintre părinţi a legii nu e condiţionată de respectarea legii de către celălalt, păi cum vine asta? dacă legea serveşte acelaşi scop, realizabil de 2 părinţi, şi nu de unul, adică asigurarea condiţiilor pentru creşterea şi educaţia copilului, în condiţiile nerealizării obligaţiilor unuia, copilul este prejudiciat: Nu i se asigură condiţii materiale - pensia de intreţinere - copilul va fi mai puţin instruit, mai prost îmbrăcat, mai slab hrănit; nu respectă unul din părinţi dreptul copilului la 2 părinţi - ATENŢIE! - indiferent care, cel cu dreptul sau cel cu obligaţia - copilul nu se va dezvolta echilibrat d.p.d.v. psihoemoţional, va avea sentimentul de abandon, îi va scădea stima de sine, etc., etc.(de la teorii pornire)
Cine face legile? Oamenii ! Legile servesc, deseori, interese de moment ale celor aflaţi în fruntea cetăţii; legile pot fi şi imorale şi contradictorii, bunăoară, un părinte care şi-a neglijat copilul ani de zile, dar cere program de relaţii cu copilul , legal, primeşte, chiar dacă acel copil are 10-12 ani şi nu-şi cunoaşte părintele biologic.Acesta are dreptul să execute silit programul de relaţii şi să penalizeze mama, în favoarea sa. Apoi poate să dispară din nou.Este caz real.
La fel, altul penalizează mama de 4 ori succesiv fiindcă copilul nu vrea să relaţioneze cu el, după ce a hărţuit familia ani de zile, dar nu a plătit pensia alimentară.
www.avocatnet.ro/content/for...
25Maria23 a scris:

Buna ziua,
Am un copil de 3 ani si jumatate. Biologicul...


Atata vreme cat doamna user il apreciaza pe barbatul ales sa fie tatal copilului ei prin mijloace caracteristice bilateral acceptate, se pare ca ar trebui sa existe o responsabilitate superioara faptului ca "biologicul" a trecut pe langa ea, pe strada, si dansa a ramas insarcinata.
Daca aceasta responsabilitate este pusa pe seama fluturasilor din stomac de care s-a folosit un nenorocit care urmeaza sa fie pedepsit ptr asta..., atunci hai sa o zicem asa, dona Maria!
Dacă aţi fi citit postările doamnei, aţi şti că domnul cu fluturaşii nu a dorit copilul şi a ameninţat-o pe viitoarea mamă că, dacă păstrează sarcina, îi va face zile fripte.
A recunoscut copiluldupă mai mult de 1 an, a cerut şi obţinut program de vizită, pe care nu-l onorează. Nimeni nu i-a cerut nimic, nimeni nu a vrut să-l pedepsească, dimpotrivă.Pensia alimentarîă se stabileşte fără a o cere cineva, aşa e legea.
Poate mai reflectaţi, stimate domn :)
AVLIL a scris:

Concret, nu exista obligatia de a-l informa pe celalalt parinte decat de lucrurile pe crae nu le poate afla din alta parte.


Un parinte, daca e parinte, nu stie ca gradinita se incepe la 3 ani? Biologicul din cazul meu nu stie nici macar luna in care este nascut copilul lui (a gresit in 2 intampinari in 2 ani diferiti)




Totusi, in virtutea dreptului de a decide pentru copilul lui, celalalt parinte poate avea o sansa de a bloca continuarea gradinitei.


Daca are dreptul de a pune bete in roate copilului, ca nu mama face gradinita, acel parinte chiar nu are obligatii?



In privinta pensiei de intretinere, este important sa identificati din ce traieste tatal. Astfel, daca nu are niciun venit la negru de niciun fel, incercati in instanta sa obtineti pensie de la bunica. Intai trebuie sa verificati daca este posibil practic, in functie de veniturile si nevoile bunicii.


Nu stiam ca se poate sa plateasca bunica. Mama lui are pensie, dar nu stiu cat de mare este. Cum se face asta? Imi puteti da cateva detalii, va rog frumos? In ce articol de lege scrie ca pot face asta?


Domnule asaofi, situatia este foarte simpla. Femeia afla ca este insarcinata, ii spune barbatului cu care locuieste la ea acasa ca vor avea un copil, a doua zi pleaca la serviciu si cand se intoarce nu-l mai gaseste acasa. In zilele urmatoare barbatul trimite curierul sa-i ia hainele de la casa femeii si ii comunica acesteia ca el nu vrea plozi. Ba, mai mult, familia acestuia o ameninta pe femeie ca daca pastreaza "bastardul" ii vor face viata un calvar si va regreta decizia luata toata viata ei.

Femeia duce sarcina la bun sfarsit, naste, creste copilul SINGURA, apoi se trezeste cu proces ca barbatul vrea sa fie trecut in certificatul de nastere la rubrica "TATA". Femeia nu se opune, accepta programul de vizitare propus de acesta si.... surpriza.... iar dispare barbatul ca magarul in ceata dupa ce se termina procesul. Nici pensie alimentara, nici cadou de Craciun, Paste, ziua copilului niciodata. Nimeni din familia lui nu vrea sa cunoasca copilul.

Acum intervine intrebarea mea: unde este interesul superior al copilului? Cine imi apara copilul in aceasta situatie? Cine este vinovat?



25Maria23 a scris:

Nu stiam ca se poate sa plateasca bunica. Mama lui are pensie, dar nu stiu cat de mare este. Cum se face asta? Imi puteti da cateva detalii, va rog frumos? In ce articol de lege scrie ca pot face asta?

Nu scrie în nici un articol din NCC că bunica/bunicul plătește pensie de întreținere nepoților.
În vremea lui Ceaușescu plăteau bunicii care erau salariați, 400 lei ROL(echivalentul a 150 RON de azi) pensie nepotului doar în câtrva situații excepționale, ca de exemplu:
-părintele nerezident era student la zi
-părintele nerezident era militar în termen
-părintele nerezident era întemnițat
În acele vremuri pensia pentru minori era stabilită fix la 400 lei(150 ron de azi).
`
Doar bunicii salariați la stat primeau această sarcină.

-nu bunicii pensionari.
-nu bunicii care munceau la COLECTIV - CAP (la CAP nu se plătea salariu, doar cereale).
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2017
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Cum e legal - procedura respectare program de relatii personale Martonze Martonze Bună ziua, Vă rog să-mi spuneţi, cum este legal să procedez, ca să nu fiu acuzată de nerespectarea programului de relaţii stabilită prin sentinţă ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)