Există o teorie că legile sunt croite ca să corespundă moralităţii societăţii.
Este interesantă interpretarea dată legilor de către doamna avocat, fiindcă ceva nu se corelează, exact ca într-un angrenaj, dacă lipseşte o piesă minusculă, să spunem un şurub sau o piuliţă, nu funcţionează întregul angrenaj.
Spuneţi că respectarea de către unul dintre părinţi a legii nu e condiţionată de respectarea legii de către celălalt, păi cum vine asta? dacă legea serveşte acelaşi scop, realizabil de 2 părinţi, şi nu de unul, adică asigurarea condiţiilor pentru creşterea şi educaţia copilului, în condiţiile nerealizării obligaţiilor unuia, copilul este prejudiciat: Nu i se asigură condiţii materiale - pensia de intreţinere - copilul va fi mai puţin instruit, mai prost îmbrăcat, mai slab hrănit; nu respectă unul din părinţi dreptul copilului la 2 părinţi - ATENŢIE! - indiferent care, cel cu dreptul sau cel cu obligaţia - copilul nu se va dezvolta echilibrat d.p.d.v. psihoemoţional, va avea sentimentul de abandon, îi va scădea stima de sine, etc., etc.(de la teorii pornire)
Cine face legile? Oamenii ! Legile servesc, deseori, interese de moment ale celor aflaţi în fruntea cetăţii; legile pot fi şi imorale şi contradictorii, bunăoară, un părinte care şi-a neglijat copilul ani de zile, dar cere program de relaţii cu copilul ,
legal, primeşte, chiar dacă acel copil are 10-12 ani şi nu-şi cunoaşte părintele biologic.Acesta are dreptul să execute silit programul de relaţii şi să penalizeze mama, în favoarea sa. Apoi poate să dispară din nou.Este caz real.
La fel, altul penalizează mama de 4 ori succesiv fiindcă copilul nu vrea să relaţioneze cu el, după ce a hărţuit familia ani de zile, dar nu a plătit pensia alimentară.
www.avocatnet.ro/content/for...