Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Am avut proces de custodie comuna ce s-a intins pe 3 ani. Doar in primavara s-a incheiat.
Au existat acum 2 ani sase plangeri penale impotriva mea pentru nerespectarea programului de vizita. Toate au fost clasate deoarece in procesele verbale de la fata locului politia prezenta a constat de fiecare data ca nu ma opun si chiar incerc sa lamuresc copilul sa mearga cu tatal.
Da. Povestea e lunga si complicata . Am cerut si consiliere psihologica si mediere dar nu s-a aprobat.
Inaintea acelor plangeri si-a vizitat copilul de 5-6 ori in sapte ani. In timpul vizitelor copilul era lasat la bunica si cand a mai crescut a inceput sa refuze sa plece cu el.
Tatal copilului a facut palngeri peste tot si la toti. Am inchis si firma si am incetat sa functionez o perioada pentru ca nu faceam fata si controalelor si politiei si programului pe care il avea copilul.
Noroc ca am intalnit un alt om( actualul meu sot) care ne sustine , pe mine si copil,
Am fost sfatuita sa nu mai lupt si sa accept custodia comuna. Am acceptat stiind ca am alte cai legale sa ies cu copilul din tara in vacante ....ce sa fac? ne place sa calatorim....
Personal mi se pare ciudat ca minora nu dorea sa mearga cu tatal doar pentru ca in vizitele la acesta mai era lasata cu bunica paterna, adica familia extinsa a tatalui.
Daca in acest moment tatal ar veni sa ia copila la programul de vizita sau sa o scoata in parc, ar merge?
Daca chemati separat tatal la mediere, ar veni?
Cel mai sigur din cauza aceasta nu au suplinit acordul, pentru ca au existat niste plangeri anterioare de nerespectare program si s-au gandit ca acum doriti sa limitati acest drept al tatalui si al copilului.
Daca nu plateste pensie alimentara faceti plangere la politie.
Vedeti motivarea instantei, personal cred ca sunt mici sansele sa nu castigati la apel la cum ati prezentat situatia.
Update: luni este ultima zi in care pot face apel dar instanta nu a redactat inca motivarea.
Din cate am inteles trebuia sa o faca in termen de 24 ore de la pronuntare.
Cum sa fac apelul fara motivare?
Copilul si-a vazut tatal de 5 ori in 7 ani timp in care nu s-a ocupat de el iar ulterior, acum doi ani cand a facut plangerile s-a prezentat la usa cu politia pentru a"ridica minorul". Personal cred ca intentionat a procedat asa pentru a-l intimida pe copil si pentru a se folosi de cateva documente in procesul de custodie.