Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
proastasatului
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Faceti declaratie de apel, adica scrieti declar apel impotriva hot nr... din data de... pronuntata de judecatoria.... ca nelegala si netemeinica.
Asteptati apoi sosirea motivarii si de la data primirii ei, intr-un termen tot de 5 zile, motivati-va apelul.
Pai, vi s-a raspuns: depuneti un apel nemotivat in cele 5 zile de la pronuntare, urmand sa depuneti si motivarea apelului in 5 zile de la comunicare.
Altfel, cred ca instanta de fond a apreciat corect faptul ca exista o hotarare definitiva care-i confera tatalui dreptul la legaturi personale in acel WE. Ori, atata vreme cat amiabilitatea de compensare de WEuri a esuat, instanta e tinuta SA NU INCALCE dreptul tatalui dobandit definitiv ca atare.
Ca tatal nu si-o fi exercitat acest drept intr-un procent rezonabil de-a lungul timpului, e o situatie care poate fi avuta in vedere de legiuitor, nicidecum de catre instanta de suplinire.
Altfel, dreptul tatalui ar putea fi incalcat oricand apar bilete in Bali, in Austria, in Bulgaria, in Brasov, ia Therme sau ....la cinema in WE-urile care i-au fost repartizate ca DREPT DE LEGATURI cu copilul sau.
storm77
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ok. Si dreptul copilului la libera circulatie nu este incalcat? Care drept primeaza?
De altfel am inteles ca noi, mamele avem obligatii iar, tatii au drepturi si copiii hop si ei .....acolo undeva....
Imi cer scuze pentru sarcasm dar speram sa am motivarea instantei astazi pentru a intelege de ce este neintemeiata.
In plus am depus documente cu refuzul "domnului" si inafara programului de vizita. Asta nu e rea-credinta?
proastasatului
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Teoria zice ca dreptul oricui se subordoneaza drepturilor copilului. Realitatea spune ca diferiti taie frunze la caini, atatia cati or fi ei, multi, putini, au conferit de lege dreptul la jucaria acordului. Strangeti doamna draga cat mai multe "dezacorduri", mai chemati-l si pe la treaba si plati pentru copil, si dupa ce adunati un teanc al dovezilor de "dragoste si implicare" faceti singura o cerere de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti.
In rest, privitor la repartitia drepturilor si obligatiilor, ati inteles perfect.
Si mai e un lucru foarte fain, in anumite cazuri, omul plateste 200 de lei si vrea sa ia decizii de banii astia. Cum ar fi daca copilul urmeaza cursuri de ski sau face vacante in Bali, platitorul de 200 de lei doreste sa-si dea acordul sau sa refuze. Pe banii cui? Simplu, ai mamei! Tu muncesti si platesti, lui i se cere acordul...pe banii tai!