avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială suplinire acord ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. Unde am greșit?

Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: storm77 , utilizator 19:57, 24 Octombrie 2017
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna daca pierdeti vacanta, unul dintre "beneficiile" autoritati parintesti comune, oricum nu singurul sau ultimul, va asigur, faceti o cerere in instanta in pretentii si cereti atat cheltuielile ocazionate de vacanta pierduta, cat si daune morale ptr dvs si ptr copil. Sunt convinsa ca avocatul dvs depune si chitantele cu cheltuielile de judecata.
In rest, apasati cat mai des butonul "ignore" si lasati-l sa se tavaleasca de unul singur prin boscheti. Apoi, precum va spuneam, indemanti-l la munca ptr copil: o cumparatura, o sedinta cu parintii, mai ales ca se lasa si cu ceva ptr fondul scolii/clasei, o reteta de la medic, o culegere la matematica, un dus copilul la inot etc In general, "domnilor" le plac drepturile si daca sunt tulburati cu ceva munca, dispar ca prin farmec. Dansii prefera vaicarelile prin instante si pe forumuri, caci e simplu, pe forum te vaiti cu latopul in brate, in instante le da in sfarsit cineva atentie si vorbesc si si altfel decat in haita obisnuita.
Ignore, delete si de la capat ignore, delete iar intre ele sarcini precise. Caci de iubirea prin plangeri si dosare sau prin declaratii/scrieri ne-am plictisit.
Apoi nu stiu ce varsta are copilul, dar merita si el o explicatie si daca nu pleaca in vacanta si daca nu mai aveti bani si pentru bicicleta si lasati-i sa-si regleze singuri povestea.
La fel, daca ajungeti sa fiti penalizata trebuie sa explicati copilului ca treceti printr-o perioada financiara proasta si ca trebuie sa-si cam ia gandul de la vacante, biciclete, ore de engleza etc. Protejati-l, nu-i spuneti ca situatia se datoreaza dragului de tatic, spuneti-i doar ca va afla cand va fi mare. Asta ii va tine treaza atentia mai mult ca orice, iar la un moment dat va incepe sa priceapa. Si atunci, pentru ca nu i-ati spus, o sa va aprecieze dublu, iar pe il va "aprecia" tot dublu. Pregatiti-va niste cola si pop corn pentru acel moment and enjoy.
proastasatului, iar trimiteti userul in balarii de pretentii: ordonanta nu il obliga pe domn sa dea procura ci ii suplineste procura in coditiile legii. Si, pana una alata, domnul a castigat la fond...din cate am inteles.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
asaofi, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar refuzul nejustificat pentru acord e un temei pentru o actiune in pretentii. Singura conditie e sa castige apelul, adica instanta sa fie de parere ca era cazul de acord nu de ne-acord!Caci actiunea in instanta e consecinta ne-acordului, iar daca acest ne-acord nu are justificare, inseamna ca mama si copilul au fost privati de o vacanta fara motiv. Nu in ultimul rand, normalitatea nu e data de mersul in instanta ptr suplinire, ci de exercitarea autoritatii comune in beneficiul si nu in paguba minorului.
proastasatului, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul are 12 ani. In mare stie ce se intampla iar la vestea ca s-ar putea sa nu mearga in vacanta mi-a spus du-te tu mami sa nu pierdem banii astia ca imi luam 10 calculatoare cu ei si inca din alea performante ......e mai intelept decat un adult.
Din pacate biletele au fost cumparate la promotie fara posibilitatea de rambursare in caz de neprezentare si pentru inca 4 persoane din familie
storm77, utilizator
Atunci va primi si el o explicatie pentru eventualitatea unei vacante ratate. Nu-i dati dvs explicatia, caci va asocia deznodamantul negativ cu dvs. Trimiteti-l la dragul de tatic sa-i explice si nu uitati de cola si pop corn.

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)