avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială suplinire acord ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. Unde am greșit?

Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: storm77 , utilizator 19:57, 24 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată Cris0811, poate dvs. nu aţi trecut prin situaţiile dramatice prin care trec mamele cu copiii supuşi executărilor silite repetate. Da, aveţi dreptate, în mod normal, fiecare părinte îşi are propriul rol într-o familie. Într-o familie monoparentală, se schimbă treaba, cel la care locuiesc copiii au rol şi de mamă, şi de tată, în cazul în care nu s-a recăsătorit.
În această situaţie, trebuie văzut care e istoricul acestei familii.Un copil crescut de 2 părinţi care se despart, de care copilul a fost ataşat, este normal să-şi continue convieţuirea cu fiecare din părinţi, în măsura posibilităţilor şi., în acest caz, aveţi perfectă dreptate că împiedicarea copilului de a relaţiona cu părintele iubit este crimă.
Nu aceeaşi situaţie este în cazul copiilor abuzaţi în frageda copilărie sau cazul copiilor abandonaţi de către unul din părinţi, care apar în viaţa copiilor lor după absenţe îndelungate şi care, în scopul obţinerii de bani nemunciţi din munca părintelui rezident, manifestă fals interes pentru copil şi găseşte susţinători, ca de exemplu dvs.Nu este bucurie, ci surâs amar, pentru că într-o ţară considerată civilizată, respectarea obligaţiilor parentale este pedepsită, iar neglijarea şi traumatizarea copilului sunt răsplătite cu bani, perfect legal.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Martonze, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un copil nu are cum sa ajunga un adult capabil fara modelul masculin in viata lui.

da ..asa o fi doar daca modelul masculin e cu adevarat un model pt copil... dar de exempu cand modelul de care vb e in floarea varstei.. sanatos si apt de munca ... si munceste fara acte ca sa nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea copilului.. cand nu vrea sa dea o procura ca sa pleci cu , copilul intr`o vacanta ... cand se lauda ca lui nu are nimeni ce sa`i faca ca are de platit pensie de vreo 4-5 ani pt ca ''no job'' cand joaca toti banii la pacanele .. acela ce model bun poate fi in viata unui copil ? tot respectul pt '' modelele masculine '' care cu adevarat sunt niste modele pt copii lor .. indiferent ca nu s`au mai inteles in casnicie nu se razbuna pe copii necontribuind cu nimik la cresterea lui..
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am urmarit cu interes discutia si vad ca s-a generalizat ideea ca taticii sunt cei care provoaca traume psihice (si nu numai) minorilor.
Ei bine, nu este asa!
Eu sunt un tatic la care minorul (devenit in timp major) a ales sa ramana dupa divort iar Instanta a incuviintat, in urma cu 4 ani.
Ce credeti ca a facut scumpa "mamica"? A refuzat orice legatura cu minorul, i-a refuzat plata pensiei alimentare (180 lei) pe acelasi motiv ca al "taticilor" mai sus mentionati, si in general n-a interesat-o absolut nimic privitor la starea de sanatate, rezultatele scolare ale copilului....
Desi n-a cerut si nu s-a stabilit un program de vizita, la toate incercarile mele de a pastra legaturile dintre ei m-am lovit de refuzuri constante.
Pur si simplu a eliminat copilul din viata ei!
Asa ca, nesimtirea nu este doar la genul masculin. Nu doar tatii se fac vinovati de abandonarea copiilor, de mizerii facute special pentru a obtine mici "victorii" impotriva parintilor rezidenti, in defavoarea copiilor.
Eu am evitat sa-mi fac planuri de iesit din tara cu minorul timp de 4 ani pana cand acesta a implinit varsta majoratului tocmai din cauza atitudinii "contra" a orice tine de copil demonstrata de "mamica".
Nemernici se intalnesc in ambele tabere!
Bafta la apel draga doamna si ma bucur ca fiul/fiica dvs stie cine ii este impotriva. Asa este normal: copiii au dreptul sa stie ADEVARUL oricat de crud ar fi el.
Altfel il aseaza pe un piedestal nemeritat pe parintele care-i sicaneaza, care se agata de o hartie facandu-le rau copiilor prin continutul abstract al acesteia.
In definitiv, nu instantele ar trebui sa hotarasca privitor la "interesul superior al minorului" ci noi, parintii cei care le dam viata. Daca nu ne intelegem asupra acestui lucru si suntem contra orice, nu ne mai numim parinti!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
irinel2704, utilizator
krysy a scris:

Un copil nu are cum sa ajunga un adult capabil fara modelul masculin in viata lui.

da ..asa o fi doar daca modelul masculin e cu adevarat un model pt copil... dar de exempu cand modelul de care vb e in floarea varstei.. sanatos si apt de munca ... si munceste fara acte ca sa nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea copilului.. cand nu vrea sa dea o procura ca sa pleci cu , copilul intr`o vacanta ... cand se lauda ca lui nu are nimeni ce sa`i faca ca are de platit pensie de vreo 4-5 ani pt ca ''no job'' cand joaca toti banii la pacanele .. acela ce model bun poate fi in viata unui copil ? tot respectul pt '' modelele masculine '' care cu adevarat sunt niste modele pt copii lor .. indiferent ca nu s`au mai inteles in casnicie nu se razbuna pe copii necontribuind cu nimik la cresterea lui..

krysy, si de ce vreti sa-l tineti departe de un astfel de "model"? Pana la urma, pe de o parte ati acceptat ca un astfel de model sa fie tatal copilului dvoastra, pe de alta parte astfel de modele sunt peste tot, nu neaparat la figura paterna. Cand baiatual dvoastra va fi in stare sa treaca strada fara dvoastra, se va confrunta cu diverse modele, cat se poate de reale si de tentante sau, din contra, oripilante. Daca aveti incredere in copilul dvoastra, nu vad de ce nu l-ati lasa sa-si consume discernamantul, apreciind sau dezavuand direct si personal pe tatal sau, fara filtrele si paradigmele impuse de subiectivismul dvoastra.
Domnu` Irinel, felicitari sincere ptr ca ati fost ales drept custodian! Totusi, ref la initiatoarea topicului, lansati un mesaj controversat: pe de o parte afirmati ca v-ati descurcat fara acorduri "dificile", pe de alta parte indemnati userul sa se lupte prin instante ptr hartii...abstracte.
Topicul deschis de Storm este unul tehnic. Doamna, fara sa primeasca inca motivarea instantei de refuz suplinire acord, a intrebat, probabil sub o presiune emotionala, cam de ce credem ca i s-ar fi refuzat suplinirea acordului de catre instanta.
Sincer, cred ca e o chestie feminina, de tip vreau sa spun ceva dar nu ma intereseaza ce mi se raspunde. Totusi, initiatorul topicului a promis ca va reveni cu amanunte din motivarea instantei. Asteptam.....

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)