avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială suplinire acord ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. Unde am greșit?

Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: storm77 , utilizator 19:57, 24 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
proastasatului a scris:

...
Stiu copii care pleaca la program cu sila totala pe ala de-si zice tata, doar pentru ca nefericitul copil a inteles ca altfel ajunge ma-sa la puscarie. Iar violatarul de suflet denumit tata urla la copil ca "autoritatile" i-au garanta dreptul. Nu-i e sila de el insusi, nu-i e mila de lacrimile copilului! Altul doar ca nu vomita intalnindu-se cu un derbedeu care-si ascunde veniturile spre a nu-i plati pensia si nu-i cumpara nici macar rechizite, un alt nemernic are program de la ora 11 dimineata si ii cere mamei sa stea cu copilul in fata portii sa-l astepte. Pe la 2 cei doi intra in casa, sa mai si manance ne-dezamagitul copil, caci interesul superior i-a fost asigurat stand trei ore la poarta de l-au urinat cainii. Mananca copilul, se culca apoi dupa ora 3 apare derbedeul cu politia. Va plac exemplele? Ziceti ca nu sunt adevarate si va consolati cu asta? Aveti tot dreptul sa va consolati cu ce explicatii doriti, dar nu si dreptul de a judeca niste mame aduse la disperare de o lege imbecila care da dreptul la un comportament de animale fata de copii.

Ce spuneam eu despre generalizari?
Iata ca din nou faceti acelasi lucru.
DA! Sunt de acord ca legea e nedreapta cu parintele rezident (nu cu mamele)
Ce spuneti despre o mama care n-a vrut sa vina la intalnirea cu copilul, dupa ce l-am carat 200 km special pentru ea, din proprie initiativa, nefiind obligat prin hotararea de divort? Si asta in conditiile in care am discutat cu cateva zile inainte...
Copilul n-a fost de acord sa o vada, iar dupa ce l-am convins si am plecat 200 km, dumneaei n-a putut veni la el pentru ca era ocupata.
Nu-l mai vazuse de 3 ani si m-am gandit ca ar fi cazul...
Ce mai spuneti despre tatii violatori de suflete?
Si credeti-ma, e chiar de sex feminin! Ea a dat nastere acestui copil!
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
irinel2704, utilizator
Exemplele date sunt ale unor mame. Adăugăm şi exemplul d-lui Irinel şi vorbim de "părinţi care-şi cresc singuri copilul" şi care, pentru că îşi îndeplinesc dublul rol - şi de mamaă, şi de tată, sunt recompensaţi cu hărţuieli, bătaie de joc şi ...penalizări.
Update am primit motivarea sentintei : incalc programul de vizita al tatalui deci sunt de rea-credinta.
Nu se specifica nimic de faptul ca acest "tata" nu si-a vizitat copilul de 2 ani si nici ca minorul si-a manifestat dorinta de a pleca in vacanta
Martonze, dar de exemplu prietenului meu care plateste pensie alimentara si mare, cumpara haine, rechizite, plateste abonamente la clinici medicale, duce copilul la inot si la medic cand e bolnav desi cel mic nu locuieste la el si e rasplatit cu injurii si sicanari?
intrebasem aici pe forum in vara cum poate suplini acordul pentru vacanta in strainatate a copilului, pana la urma nu a facut-o pentru ca nu a vrut sa tulbure apele si a primit copilul si acordul cu o zi inainte de plecare, pentru ca a insistat minorul. Insa pana atunci mama i-a ras in fata si i-a spus ca e nebun, ca da ce vrea ea cand vrea ea. Ajunge cu copilul pe brate la spital si e nevoie de investigatii suplimentare si tratament insa mama refuza. Acel copil are retard motric si are nevoie de recuperare insa mama refuza din nou sa mai duca copilul. e normal minor de 10 ani sa nu poate tine bine pixul in mana? Sa nu poata sa se incheie la sireturi pentru ca tremura mainile? Si tatal i pune pe whatsapp seara sa trimita poze cu temele, il corecteaza, invata cu el si asa mai departe pentru ca mama........ mama nici nu stie cum arata caietele acestuia pentru ca scoala, medic sau activitati extraoptionale e doar tatal.
Deci haideti sa nu generalizam acum mai nou nu intre mame si tati ci intre rezidenti si nerezident.
Sustin ce a zis doamna Proastasatului, sunt parinti fit si unfit.
irinel2704 a scris:

Multumesc pentru felicitari dar nu consider ca am decat meritul de a fi parinte!
Copilul meu a ales sa ramana cu mine iar eu i-am respectat alegerea si am luptat sa se concretizeze.
Cat priveste acele documente abstracte, ele chiar conteaza! Pe baza lor se pot lua deciziile privitoare la "interesul superior" al copilului. Care interes nu este corect inteles intotdeauna...
Si tot pe baza acelor documente parintele nerezident isi "umfla muschii" si-si cere "drepturile" consfintite de lege, uitand de obligatiile morale si firesti de parinte!
Ce m-a deranjat in aceasta discutie e faptul ca se generalizeaza in continuare ideea ca tatii sunt niste nemernici!
Din frustrarile unora am ajuns sa fim categorisiti toti la fel desi cunosc multe exemple care dovedesc contrariul.
Din mame si sotii devotate, acestea s-au transformat peste noapte in niste "domnisoare" indragostite, fara obligatii...
Concret, la problema pusa in discutie de storm77, la fel consider si eu ca trebuie procedat: apel, asteptat motivarea instantei si continuarea procesului in apel...
Asteptati-va totusi la taraganarea procesului care poate dura pana dupa excursia programata...
Din pacate, legislatia ii ajuta pe acesti indivizi care-si amintesc de faptul ca sunt parinti doar cand vor sa fie "Gica contra".
De ce nu sunt si ei sanctionati cand nu respecta (nu vin) la programul de vizita?
De ce nu li se cer 1000 lei pentru fiecare zi in care trebuia sa-si viziteze copilul si n-au venit?
Daca ar fi asa, ati vedea cat de maleabile ar fi relatiile intre doi fosti soti cu privire la copil!
In cazul meu, copilul a fost sanctionat de mama prin neplata pensiei alimentare ("enorma" dealtfel_ 180 lei) si dezinteresul total fata de el, datorita faptului ca a indraznit sa ma aleaga pe mine ca parinte rezident contrar rugamintilor si amenintarilor ei.

Perfect adevarat!
Experienta dvs e cu o "mama", platitoare de 180 de lei pensie. Adica, scuzati-ma, o nes...., careia nu-i pasa ce mananca si ce imbraca copilul.
"Gica contra" e una din metodele de penalizare a rezidentului, cand in fapt cel penalizat e copilul, dar frustrarile...sunt la ele acasa. Oare cum ar fi, n-ar ajuta mult in cazul dvs, dar in a altora da, daca si penalitatile, aplicabile ambilor parinti, si programului de vizitare, li s-ar aplica o corelatie cu veniturile parintelui solicitant. Nu poti solicita si primi penalitati a caror cuantum pe zi este de 5 ori ceea ce tu platesti copilului pe luna, caci copilul nu poate fi transformat in sursa ta de castiguri. Nu se poate nici sa soliciti si sa si primesti 2 saptamani de vacanta, cand tu pentru copilul tau n-ai decat 300 de lei pe luna, adica 10 lei pe zi. Nu se poate nici sa "exercitam impreuna autoritatea parinteasca" in sensul ca eu fac pentru copil, iar tu te impotrivesti.
When, prietenul dvs ar trebui sa faca plangere impotriva statului roman la CEDO pentru refuzul de a da dreptul copilului sa fie tratat in strainatate. Ar mai trebui sa faca si plangere pe rele tratamente, dar plangerea ar avea putine sanse, zic eu, cu actiunea civila pierduta.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)