irinel2704 a scris:
Multumesc pentru felicitari dar nu consider ca am decat meritul de a fi parinte!
Copilul meu a ales sa ramana cu mine iar eu i-am respectat alegerea si am luptat sa se concretizeze.
Cat priveste acele documente abstracte, ele chiar conteaza! Pe baza lor se pot lua deciziile privitoare la "interesul superior" al copilului. Care interes nu este corect inteles intotdeauna...
Si tot pe baza acelor documente parintele nerezident isi "umfla muschii" si-si cere "drepturile" consfintite de lege, uitand de obligatiile morale si firesti de parinte!
Ce m-a deranjat in aceasta discutie e faptul ca se generalizeaza in continuare ideea ca tatii sunt niste nemernici!
Din frustrarile unora am ajuns sa fim categorisiti toti la fel desi cunosc multe exemple care dovedesc contrariul.
Din mame si sotii devotate, acestea s-au transformat peste noapte in niste "domnisoare" indragostite, fara obligatii...
Concret, la problema pusa in discutie de storm77, la fel consider si eu ca trebuie procedat: apel, asteptat motivarea instantei si continuarea procesului in apel...
Asteptati-va totusi la taraganarea procesului care poate dura pana dupa excursia programata...
Din pacate, legislatia ii ajuta pe acesti indivizi care-si amintesc de faptul ca sunt parinti doar cand vor sa fie "Gica contra".
De ce nu sunt si ei sanctionati cand nu respecta (nu vin) la programul de vizita?
De ce nu li se cer 1000 lei pentru fiecare zi in care trebuia sa-si viziteze copilul si n-au venit?
Daca ar fi asa, ati vedea cat de maleabile ar fi relatiile intre doi fosti soti cu privire la copil!
In cazul meu, copilul a fost sanctionat de mama prin neplata pensiei alimentare ("enorma" dealtfel_ 180 lei) si dezinteresul total fata de el, datorita faptului ca a indraznit sa ma aleaga pe mine ca parinte rezident contrar rugamintilor si amenintarilor ei.
Perfect adevarat!
Experienta dvs e cu o "mama", platitoare de 180 de lei pensie. Adica, scuzati-ma, o nes...., careia nu-i pasa ce mananca si ce imbraca copilul.
"Gica contra" e una din metodele de penalizare a rezidentului, cand in fapt cel penalizat e copilul, dar frustrarile...sunt la ele acasa. Oare cum ar fi, n-ar ajuta mult in cazul dvs, dar in a altora da, daca si penalitatile, aplicabile ambilor parinti, si programului de vizitare, li s-ar aplica o corelatie cu veniturile parintelui solicitant. Nu poti solicita si primi penalitati a caror cuantum pe zi este de 5 ori ceea ce tu platesti copilului pe luna, caci copilul nu poate fi transformat in sursa ta de castiguri. Nu se poate nici sa soliciti si sa si primesti 2 saptamani de vacanta, cand tu pentru copilul tau n-ai decat 300 de lei pe luna, adica 10 lei pe zi. Nu se poate nici sa "exercitam impreuna autoritatea parinteasca" in sensul ca eu fac pentru copil, iar tu te impotrivesti.
When, prietenul dvs ar trebui sa faca plangere impotriva statului roman la CEDO pentru refuzul de a da dreptul copilului sa fie tratat in strainatate. Ar mai trebui sa faca si plangere pe rele tratamente, dar plangerea ar avea putine sanse, zic eu, cu actiunea civila pierduta.