storm77 a scris:
Se pare ca am starnit multe controverse cu cauza mea.....din pacate sunt multe persoane in aceeasi situatie si cu toate astea nu se face nimic din punct de vedere legal.
intrebarea mea este pe ce temei legal sa-mi intemeiez apelul ca sa pot combate acel program de vizita pe care oricum nu si-l exercita?
Controversele nu sunt
din cauza dvs.! Ci mai curand din cauza legilor strambe si/sau interpretarii lor defectuoase.
Din pacate, programul de vizita este un "drept" care nu poate fi ridicat decat in cazuri grave (rele tratamente) nu pentru neexercitarea lui.
Vizitele sunt, se pare, optionale dar daca va opuneti la ele veti primi amenzi usturatoare.
Noi parintii rezidenti suntem cum s-ar spune la cheremul lui "Gica contra"! Daca vrea vine, daca nu, NU! Dar sa nu cumva sa ne permitem sa nu fim in pozitia de drepti cand vor alde` Gica!
Atunci e bai!
Sincer acum, nu cred ca veti putea face mare lucru cu apelul. Daca tatal "Gica" vrea, o sa ceara amanari (ba n-are avocat, ba a schimbat avocatul...) si hotararea in apel va fi data dupa ce v-ati intors din excursie... (Am trecut si prin asa ceva...)
Chiar daca a fost Ordonanta Presedintiala, se va judeca la fel ca un proces de fond obisnuit in conditiile in care este intentionat sa opreasca minorul sa plece in excursie.
Poate incercati (inca) o intelegere amiabila...