avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială suplinire acord ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. Unde am greșit?

Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: storm77 , utilizator 19:57, 24 Octombrie 2017
storm77 a scris:

Se pare ca am starnit multe controverse cu cauza mea.....din pacate sunt multe persoane in aceeasi situatie si cu toate astea nu se face nimic din punct de vedere legal.
intrebarea mea este pe ce temei legal sa-mi intemeiez apelul ca sa pot combate acel program de vizita pe care oricum nu si-l exercita?

In apelul dvoastra nu se va judeca nicidecum o modificare a legaturilor personale cu tatal ci doar temeinicia si legalitatea hotararii instantei de fond pe cauza specifica de suplinire acord ptr plecare din tara.
Cand veti dori sa-l decadeti pe tata din dreptul auotoritatii parintesti comune, respectiv veti dori sa-i diminuati/anulati programul de legaturi personale, veti face o actiune specifica in acest sens.
sa inteleg ca instanta a luat o decizie temeinica si legala?
Irinel, asa cum ziceam: nemernicia e de ambele sexe. Exista insa cateva evidente statistice, usor de verificat: copiii au in general domiciliu la mame. Multi tati platesc pensii mizerabile, ca mai apoi sa ceara penalitati din care sa se lefaie. Multi tati siliuiesc sufletele copiilor cu programul de viztare. Toate astea nu insemna ca nu exista si "mame" nemernice, platitoare de o batjocura de pensie, preocupate de viata personala si dezinteresate de copii etc.
Parinti ca cea care s-a impotrivit tratamentului medical al copilului ar trebui decazuti din drepturi.
Storm: legea spune ca dreptul copilului prevaleaza in fata oricarui alt drept, deci si dreptuil la vacanta pe care il regasiti in l272/2004. Va puteti intemeia apelul pe urmatoarele: Oferiti tatalui o zi sau o perioada pentru compensarea zilei sau perioadei in care dvs vreti sa plecati. Trimiteti oferta catre tata pe mail dar si prin notificare prin agent procedural al executorului jud si inserati dovada ofertei in motivele de apel. Dati intre timp, tot prin mail, doua-trei zile la dispozitie tatalui pentru a-si exprima acordul la un notar, cat mai aproape de domiciliul lui, unde depuneti copie dupa pasaportul copilului. Trimiteti tatalui pe mail datele, programul si adresa notarului cat si zilele in care isi poate da acordul, 2 sau 3. Includeti si aceasta corespondenta in motivele de apel. Din pacate, instantele inteleg ca dreptul la legaturi personale e drept pentru nerezidenti si obligatie pentru rezidenti! Nu uitati sa timbrati apelul. In motivele de apel scrieti bolduit ca solicitati termen rapid pentru ca pierdeti excursia!
De acum incolo. de fiecare data cand nu vine la program, faceti-va un mail standard, in care schimbati doar data si in care scrieti: astazi, data de... ora de... nu ai venit la programul de vizitare stabilit prin hotararea nr... din data de...
Adunati refuzurile, absentele de la vizita si alte refuzuri sau absente si cereti exerciarea autoritatii exclusiv de catre dvs.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
proastasatului, utilizator
Instanta va motiva decizia. Instanta de apel (fiind si de control judiciar) va aprecia asupra legalitatii si temeiniciei (aratata prin motivare), raportata la prevederile legale. Fara motivarea instantei de fond nimeni nu are cum sa stie daca rezultatul deliberarii a fost unul legal sau nu.
storm77 a scris:

Se pare ca am starnit multe controverse cu cauza mea.....din pacate sunt multe persoane in aceeasi situatie si cu toate astea nu se face nimic din punct de vedere legal.
intrebarea mea este pe ce temei legal sa-mi intemeiez apelul ca sa pot combate acel program de vizita pe care oricum nu si-l exercita?

Controversele nu sunt din cauza dvs.! Ci mai curand din cauza legilor strambe si/sau interpretarii lor defectuoase.
Din pacate, programul de vizita este un "drept" care nu poate fi ridicat decat in cazuri grave (rele tratamente) nu pentru neexercitarea lui.
Vizitele sunt, se pare, optionale dar daca va opuneti la ele veti primi amenzi usturatoare.
Noi parintii rezidenti suntem cum s-ar spune la cheremul lui "Gica contra"! Daca vrea vine, daca nu, NU! Dar sa nu cumva sa ne permitem sa nu fim in pozitia de drepti cand vor alde` Gica!
Atunci e bai!
Sincer acum, nu cred ca veti putea face mare lucru cu apelul. Daca tatal "Gica" vrea, o sa ceara amanari (ba n-are avocat, ba a schimbat avocatul...) si hotararea in apel va fi data dupa ce v-ati intors din excursie... (Am trecut si prin asa ceva...)
Chiar daca a fost Ordonanta Presedintiala, se va judeca la fel ca un proces de fond obisnuit in conditiile in care este intentionat sa opreasca minorul sa plece in excursie.
Poate incercati (inca) o intelegere amiabila...

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)