avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială suplinire acord ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. Unde am greșit?

Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: storm77 , utilizator 19:57, 24 Octombrie 2017
proastasatului, pana la legea 272 exista o Constitutie. Ca altfel, am tot face vacante cu copilul strict pe programul de legaturi al celuilalt. Si nimeni nu poate sa pretinda ca in cazul in care nerezidentul are, prin hotarare judecatoreasca we-urile, 1-3 sa fie obligat sa foloseasca we-urile 2-4. A
proastasatului, pana la legea 272 exista o Constitutie. Ca altfel, am tot face vacante cu copilul strict pe programul de legaturi al celuilalt. Si nimeni nu poate sa pretinda ca in cazul in care nerezidentul are, prin hotarare judecatoreasca, we-urile 1-3 sa fie obligat sa foloseasca we-urile 2-4. Asa de simplu si asa de legal.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
asaofi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@When, acel părinte prieten al dvs. are toate motivele legale să ceară mutarea domiciliului copilului la el, mai ales dacă demonstrează cum face lecţiile cu el, cum îl duce la activităţi, cum susţine financiar toate activităţile copilului.
@asaofi, doamna a specificat că a primit motivarea care justifică respingerea prin încălcarea dreptului tatălui la relaţii personale în acea perioadă.
@storm77, eu nu văd imposibil un câştig în apel, depinde de noroc. Dvs. aţi spus în postările anterioare că aţi oferit o compensare în zile de vizită, unde scrie asta? Scrie în motivare? sau în acţiunea dvs.? Sau aţi vorbit doar cu el?
@asaofi, există foarte multe sentinţe care în afară de weekend, conţin şi zile din săptămână, majoritatea sunt acum aşa, înseamnă că acel copil trebuie să ajungă la 18 ani să vadă marea la Varna? sau merge pentru 2 tâzile, să nu spună că nu a fost la mare!
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
proastasatului a scris:

Irinel, asa cum ziceam: nemernicia e de ambele sexe. Exista insa cateva evidente statistice, usor de verificat: copiii au in general domiciliu la mame. Multi tati platesc pensii mizerabile, ca mai apoi sa ceara penalitati din care sa se lefaie. Multi tati siliuiesc sufletele copiilor cu programul de viztare. Toate astea nu insemna ca nu exista si "mame" nemernice, platitoare de o batjocura de pensie, preocupate de viata personala si dezinteresate de copii etc.
Parinti ca cea care s-a impotrivit tratamentului medical al copilului ar trebui decazuta din drepturi.

Chiar daca evidentele statistice releva faptul ca ponderea copiilor ramasi la mame este mai mare, nu mi se pare corect sa afirmati ca tatii sunt asa, tatii sunt pe dincolo...
Credeti-ma nu toti tatii sunt la fel! Sunt si oameni responsabili, carora le pasa de copiii lor. Sunt tati care platesc mult mai mult decat ii obliga legea si se implica la fel in cresterea si educarea copiilor lor, chiar daca sunt separati/divortati de mame.
A generaliza, este dupa mine o greseala!
Mult mai elegant este sa folosim termeni ca: parinte rezident, s.a. pentru a nu jigni...
Martonze a scris:

@When, acel părinte prieten al dvs. are toate motivele legale să ceară mutarea domiciliului copilului la el, mai ales dacă demonstrează cum face lecţiile cu el, cum îl duce la activităţi, cum susţine financiar toate activităţile copilului.
@asaofi, doamna a specificat că a primit motivarea care justifică respingerea prin încălcarea dreptului tatălui la relaţii personale în acea perioadă.
@storm77, eu nu văd imposibil un câştig în apel, depinde de noroc. Dvs. aţi spus în postările anterioare că aţi oferit o compensare în zile de vizită, unde scrie asta? Scrie în motivare? sau în acţiunea dvs.? Sau aţi vorbit doar cu el?
@asaofi, există foarte multe sentinţe care în afară de weekend, conţin şi zile din săptămână, majoritatea sunt acum aşa, înseamnă că acel copil trebuie să ajungă la 18 ani să vadă marea la Varna? sau merge pentru 2 tâzile, să nu spună că nu a fost la mare!

Ups...se pare ca motivarea instantei de fond este fix cea pe care am intuit-o! Adica, pe spetza, legala si temeinica.

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)