avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială suplinire acord ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. Unde am greșit?

Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: storm77 , utilizator 19:57, 24 Octombrie 2017
Fiind vorba despre doua drepturi, cel la legaturi personale si cel la vacanta, e la optiunea titularului drepturile sa le exercite in ce ordine si pe care doreste!
Daca am dreptul la concediu de la angajator si dreptul la vot e optiunea mea pe care il exercit si daca aleg sa le exercit.
Interesant este insa "dragul de tatic", care in dragostea-i nepretuita, tintuieste copilul la domiciliu la dispozitia sa, privandu-l de o vacanta pe care copilul si-o doreste.
Tintuirea la domiciliu, conjugata cu plangeri la adresa mamei sunt reteta demonstratiei "iubirii" parintesti!
Cola? pop corn? pentru cand vor aparea scuipiturile..., caci la 12 ani ti minte ce "bucurie" ti-a produs iubitorul!
Fiind vorba despre doua drepturi, cel la legaturi personale si cel la vacanta, e la optiunea titularului drepturile sa le exercite in ce ordine si pe care doreste!

Si daca minorul doreste la 12 ani sa conduca masina, sau sa fumeze?
Deciziile pentru minor si responsabilitatea pentru actiunile minorilor revine parintilor. Daca nerezidentul este un parinte implicat , viziteaza copilul, contribuie la sustinerea lui, atunci rezidentul isi poate face cu siguranta vacanta in timpul programului pe care el il are cu copilul.
Daca minorul nu va avea niciodata sansa sa-si petreaca concediul cu nerezidentul pentru ca rezidentul va organiza mereu ceva in timpul programului de vizita al celuilalt, atunci normal si firesc ca se va indeparta.
E corect si responsabil ca fiecare parinte sa respecte programul si drepturile celuilalt fara sa incerce sa il submineze prin tot felul de tertipuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca minorul doreste la 12 sa fumeze sau sa conduca masina exista o lege care NU spune ca opinia lui, asupra fumatului si sofatului, trebuie ascultata, daca a implinit 10 ani, ci zice ca nu poti sofa daca n-ai 18 ani. Mai mult decat atat, ; 272/2004 nu zice ca minorul are dreptul sa sofeze, dar spune ca minorul are dreptul la vacanta. Simplu, nu?
Cazul prezentat de utilizatoare nu vorbeste despre un nerezident implicat, ci din contra.
Nu putem sa-i dam inainte cu dreptul de vizitare de parca ar fi biblia vietii si ar tine loc de orice, eventual si de apa si oxigen.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
proastasatului, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
storm77 a scris:

Nu stiu daca declaratia copilului se ia in considerare privitor la vizita.El a precizat ca tatal nu l-a vizitat de 2 ani si ca il suna foarte rar. Eu la fel.
Instanta nu a fost de acord cu audierea martorului meu considerandu-l inutil in cauza.
@ claudiu ..Pe asta m-am bazat si eu din moment ce nu-l cauta ...
am mai depus la dosar si o instiintare din vara cand solicitam acordul tatalui inafara programului de vizita si nici atunci nu a fost de acord cu iesirea copilului.
am facut tot ce am stiut pentru a demonstra reaua-credinta dar instanta a apreciat ca eu nu respect drepturile de vizita prin urmare "conduita mea este contrara dispozitiilor judecatoresti"

Motivarea instantei este cu totul contrara opiniei mele dar sunt si instante care pot considera in sensul expus de dvs.
Daca el nu vine ca sa ii respectati?
Este ceva efectiv absurd dupa parerea mea.

Am avut si eu un caz in care mama se opunea sa plece copilul cateva zile in vacanta in strainatate cu tatal in timpul programului ei de vizita dar am cerut si obtinut termen a doua zi si mama a venit cu procura notariala si s-a rezolvat amiabil.
Ea isi exercita programul de vizita dar era ceva normal sa isi compenseze perioada.Excursia se organizeaza in anumite perioade si nu cand vrea instanta...
La cum s-a desfasurat insa judecata eu cred ca mama ar fi pierdut procesul cu tot programul ei de vizita dar s-a rezolvat amiabil.
Avea avocat si cred ca avocatul si-a dat seama la primul termen, cu o zi inainte de ziua judecatii finale, ca va pierde procesul pentru ca altfel eu cred ca s-ar fi judecat si nu ar fi adus procura notariala.

Este insa foarte periculos sa incerci sa pleci in vacanta cand are celalalt parinte program de vizita...
Cu toate acestea, eu raman la pararea ca in cazul dvs. din moment ce tatal nu a exercitat dreptul de vizita de 2 ani este aburd sa ceri cuiva sa respecte ceva ce acela insasi nu respecta...si pe deasupra sa mai si motivezi ca nu se respecta dispozitiile hotararii judecatoresti...cand de fapt celalalt nu o respecta...
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Doamna Proastasatului, legea nu prevede orice lucru pe care un adult il poate face insa un minor nu. Sunt lucruri de bun simt.
In al doilea rand da, cazul de fata se refera la un nerezident neimplicat insa atunci cand e implicat normal este sa respecti programul de vizita si sa iti faci vacantele cu copilul in timpul programului tau. Nu inteleg mania asta de a sabota programul celuilalt si apoi de a te intreba cu ochii mari si buzele tuguiate ca ratele " dar ce am facut?"
Programul se stabileste cu un motiv si cred ca daca iti respecti in primul rand copilul ii respecti programul ( atunci cand celalalt parinte este un om implicat)
Nu putem sa-i dam inainte cu dreptul de vizitare de parca ar fi biblia vietii si ar tine loc de orice, eventual si de apa si oxigen.

vorbiti asa usor pentru ca e vorba de dreptul altuia. Sunt insa curios daca ati avea larghetea asta si daca ar fi vorba de incalcarea unui drept al dumneavoastra. Ca de altfel e usor sa ceri ca altul sa faca ceva ce tu nu ai putea.
Tocmai , se pare ca se poate da inainte cu dreptul de vizitare de parca ar fi biblia vietii pentru ca uitati, minora nu poate pleca in vacanta in aceste conditii si ghici de ce?
Pentru ca desi initiatoarea topicului e evident o mama bine intentionata si un parinte care nu-si aopreste fostul partener de a avea relatii cu copilul, atatea altele o fac tocmai cu dreptul copilului la vacanta in minte.
Multumiti-le stimate user parintilor care nu vor sa lase copilul la programul de vizita, parintilor care refuza sa informeze pe celalalt, parintilor care fac program cu copilul desi e ziua de vizita a fostului partener. Exact aici s-a ajuns si precum observ sufera si nevinovatul din cauza nebuniei altora.

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)