Acceptati cumva si varianta ca nu toate mamele acuzate de sicanari, refuzuri, indepartari etc sunt si vinovate? Acceptati cumva si varianta ca acele acuzatii pot fi mincinoase si asa cum nu toate sustinerile mamelor sunt adevarat, la fel nu sunt adevarate nici toate sustinerile tatilor?
Doamna Proastasatului, cred ca am scris de mi-am tocit buricele degetelor cum ca o mama tampita sau alienatoare nu face toate mamele alienatoare. Sau credeti ca sotia mea nu are prietene divortate sau ca nu avem femei divortate in cercul nostru? Mame care se chinuie singure nu cu unul ci doi copii si fosti parteneri care vin si iau copii sporadic la maxim o inghetata?
Credeti ca ar fi normal ca un parinte impiedicat sa-si vada copilul, mama sau tata, sa povesteasca cum a incercat sa dialogheze cu celalalt parinte, in scris, daca respectivul refuza dialogul, intrebandu-l "ce ai vrea sa schimb ca si atitudinea ta sa se schimbe?" Ati cerut vreunui tata pe care il credeti dovada vreunui astfel de demers? Ati ascultat si cealalata parte? Credeti ca vina poate fi exclusiv doar la mama?
Da, va zic cu mana pe inima ca da. Prietenul meu a incercat toate variantele posibile. Fosta partenera a fost invitata de Craciun la noi in casa ca sa vada unde ii vine copilul si sa nu creada ca e ceva de ascuns, a incercat ani de zile sa dialogheze cu aceasta despre problemele de sanatate ale minorului, singura problema e ca si-a refacut viata si nu o mai vrea pe aceasta. Am vazut mailuri si telefoane date si peste tot o ruga ca impreuna sa faca echipa sa creasca copilul frumos. Cat e plecat in concediu trimite zilnic poze si informatii despre copil, acesta e pus sa o sune zilnic, o implica in tot. Dovada ca a obtinut acordul de iesire din tara cu cateva ore inainte de plecare si totusi nu a solicitat ordonanta tocmai, ca sa nu chinuie minorul prin tribunale.
Am vazut mesajele fostei pe whatsapp, poze cu portofelul ei plin de bani in care ii spunea ca el e un sarantoc, ca noul ei partener e minunat si ca ea e bogata. Iar prietenul meu o intreba cati din banii din portofel ajung la copil ca el plateste cursuri, haine, medic si tot si ca macar sa plece cu copilul in concediu ca plange si sufera dupa ea. Deci da, am vazut asa ceva si repet, atata timp cat omul a ajuns dupa ani de zile la tribunal si atentie, vorbim de 7 ani de la divort timp in care nu a facut niciodata nici o plangere, sa se roage sa isi poata trata copilul.....e strigator la cer. Si da, am ascultat si versiunea mamei conform careia daca merge la afterschool copilul ea nu are de ce sa il mai verifice, ca sunt exagerari sa se insiste cu dentistul ( duduii ii lipsesc jumatate din dintii din fata) ca niste mici probleme neurologice sunt doar din cauza stresului si ca de ce atata circ sa fie investigat copilul. Doamna PS, dumneavoastra nu ati merge cu copilul la medic daca i s-ar misca necontrolat capul si daca i s-ar strange ritmic jumatate din fata. Plus faptul ca are retard motric, nu poate tine bine stiloul in mana, ii tremura prea tare mainile ca sa se incheie la sireturi? Si asta e doar ce am vazut eu cand mai vine la noi pentru ca altfel mi se povestesc mai multe insa sigur exista mult subiectivism si la prietenul meu. Dar pe ce am vazut/ auzit bag mana in foc.
Asta înseamnă că nimeni nu a deschis acel dosar!Şi omul era în apel, fără cale de atac. Şi copilul era în continuare la el. La fel, se dau programe cu weekenduri şi zile din săptămână.Vă daţi seama că acel copil este limitat la alte activităţi în zilele libere rămase, de vacanţe nu putem vorbi, doar de cele cu cel nerezident, fiindcă doar el capătă program de vacanţă.
Sunt perfect de acord cu dumneavoastra. Exista asa ceva. Este oribil, insa exceptiile nu ar trebui sa se considere o regula.
Sa ajunga sa se pedepseasca parintii implicati pentru cei neimplicati.
Să nu mă luţi cu expertiza psihologică judiciară a IPJ-ului, care trebuie să constate neapărat "alienarea parentală" , altfel "expertul" zboară de pe listă.
Nu va iau cu absolut nimic, sustin faptul ca unui parinte neimplicat sau care a lipsit cu anii nu ar trebui sa i se dea custodie comuna basca program de vizitare ca al celui care sta cu orele la munca sa-si sustina copilul. Insa celui implicat.......ar trebui sa i se garanteze dreptul de a avea legaturi cu copilul nu doar cand i se nazare rezidentului.