avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială suplinire acord ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. Unde am greșit?

Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: storm77 , utilizator 19:57, 24 Octombrie 2017
are deja un calculator foarte performat dar stie ca a costat mult si a muncit pentru el (adica a luat note foarte bune)....tot timpul face comparatii de genul cand e vorba de cheltuieli in casa.
in plus renunta bucuros la calculator cand mergem in vacante
dupa cum spuneam mai sus pana anul acesta cand domnul a primit custodia comuna ieseam de 2/3 ori pe an din tara in diverse excursii
si este vorba de Sri Lanka nu de Dubai....nu se doreste a fi o excursie luxoasa ci una din care sa invatam ceva
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
storm77, utilizator
da. e adevarat ca toti copiii din ziua de azi iubesc calculatorul dar e bine sa nu-i limitezi placerile si noi (adica eu si sotul meu) am reusit sa-l invatam pe copil sa se bucure de cateva zile la tara, de o plimbare cu bicicleta in parc, de o intalnire cu colegii, de o vacanta intr-o tara total diferita de a noastra si de multe alte lucruri decat un telefon sau calculator....
cu siguranta am ce invata din experienta asta.
Acum o sa inchei aceasta consultanta si o sa raman datoare cu un rezultat legal oricare ar fi acela.
Bucurii in toate va doresc!
storm77, utilizator
Ok, poate o sa ajute in apel ca un copil de 12 merge de Craciun, 4 zile, in SriLanka crestina,ca sa invete ceva. Pesemne ca e si el pe urme la Manaca, Roaga-te, Iubeste....sau pur si simplu e mai intelept ca adultii pe care ii trimite singuri.
Martonze a scris:

În cererea de apel, demontaţi fiecare argument al instanţei, prin care motivează respingerea cererii dvs.
Deschideţi o acţiune pentru exercitarea autorităţii părinteşti unice, de către dvs. Din nenorocire, veţi avea parte de aceeaşi instanţă, oricâte noi procese veţi avea cu tatăl copilului dvs.

Pana una alta are probleme la un proces care trebuia să fie simplu.
Trebuie analizată hotărârea instanței.
Ori este foarte bine motivată ori e greșită tare de tot...
Se poate sa fie si o chestie pe care nu ati observat-o si instanța v-a ars.
Un mod detaliu poate distruge un proces de acest fel.
Unde în Asia vr0iati sa mergeți?

Eu personal nu pot intelege l9gica respingerii cererii dar partea rea este ca instanțele de dreptul familiei au o marjă mare de apreciere si chiar CEDO le-a recunoscut acest drept.
Asta este o foarte mare problema din punctul meu de vedere pentru ca o marjă mare naște haos...daca nu exista o logică de bun simt...

Revenind la ce ati scris, nu cred ca poate avea sanse la o reincredintarea daca nu ă obținut o suplinire.
Adică ă pierdut un proces simplu în raport de o reincredintare si de aceea nu cred ca are sanse la un proces cu grad ridicat de complexitate cum este o reincredintarea cand chiar te judeci pe bune...
Deci, daca nu castiga in apel e fără sanse la reincredintare dupa parerea mea...ca tot vorbeam de o logică...

Dacă ă greșit însă în mod flagrant instanța si in apel castiga lucrurile se vor schimba în mod logic...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Pregatiti-va niste cola si pop corn pentru acel moment and enjoy." Trebuie sa ai oaresce probleme ca sa te bucuri si sa astepti cu nerabdare momentul cand al tau copil va fi definitiv si iremediabil dezamagit de tata! Eu una refuz sa cred ca acolo unde nu exista violenta, alcool, droguri si anturaje dubioase nu poate exista intelegere. Suntem mame si ne laudam ca suntem poate o idee mai presus decat taticii. Oare nu e normal ca atunci cand esti cea mai cea, sa ai si ceva mai multe obligatii decat un tata? cum ar fi sanatatea emotionala a propriului copil.... zic si eu.... Cand vine vorba de copii, nu cred ca trebuie sa existe orgolii si polite neplatite, din nicio parte, si cu atat mai putin din partea mamelor care sunt cele ce pfera exemplu copilului poate mai bine de 80% din timp in unele cazuri. Crestem oameni, ori mici monstruleti razbunatori legati de fusta mamei? Tatal are rolul lui, la fel cum si mama il are pe al ei. Un copil nu are cum sa ajunga un adult capabil fara modelul masculin in viata lui. Ma doare sufletul sa vad ca exista persoane care chiar se bucura atunci cand tatal mai dezamageste o data copilul. Din punctul meu de vedere, o asemenea persoana nu e departe de parintele care l-a abandonat si nu-l mai vede, sau care apare o data pe an doar ca sa-l dezamageasca. Si poate mamele astea ar trebui sa incerce si ele o consiliere psihologica, sa vada unde gresesc.

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)