avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanță președințială suplinire acord ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. Unde am greșit?

Buna ziua!
In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in vacanta de iarna. Am depus copie dupa biletele de avion si cazare, a fost audiat si minorul care a spus ca vrea sa mearga in vacanta si cu toate astea cauza a fost respinsa ca neintemeiata.
Unde am gresit?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: storm77 , utilizator 19:57, 24 Octombrie 2017
De ce vi se pare ca i s-ar incalca minorului dreptul la libera circulatie? Daca era WEul dvoastra....probabil se judeca altfel.

Deocamdata cadrul legislativ actual rezuma urmatoarele relatii:

Stabilirea parintelui custodian: drept ptr custodian, obligatie ptr minor
Contributia custodianului la intretinerea minorului; obligatie ptr custodian, drept pt minor
Contributia necustodianului la intretinerea minorului: obligatie ptr necustodian, drept ptr minor
Legaturile personale necustodian-minor: drept ptr necustodian, drept ptr minor

Cititi si art 26 din Constitutie.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca legaturile personale ar fi drepturi atat pentru parintele necustodian cat si pentru minor, atunci niciunul nu ar putea fi obligat! Dar leguitorul a creat de la bun inceput o masa cu picioare inegale si acum ne miram cu totii ca aceasta sta stramba. Adica, in vreme ce necustodianul poate uza de dreptul sau si de 2 ori pe an, adult fiind, in sarcina copilului plasam obligatia de a fi prezent la toate zilele de vizita la care necustodianul are dreptul de a veni sau de a absenta. Genial! Sarcina minorului e mai grea decat a adultului.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
asaofi, cândva, aveaţi alte păreri, eraţi de acord ca un părinte care nu vrea să-şi asume acest rol, prin absenţa din viaţa copilului său, ar trebui scos din drepturi.
Din nenorocire, 27 de ani pierduţi în educaţie îşi arată hidoasa faţă în viaţa de zi cu zi şi, aşa cum scrie şi Carlo M. Cipolla în "Legile fundamentale ale imbecilităţii umane"
Numărul indivizilor imbecili în viaţă este mereu şi în mod inevitabil subestimat de toată lumea.“
Aceasta este Prima Lege Fundamentală a Imbecilităţii Umane.
Dar a Doua lege fundamentală este mai concludentă: Procentul imbecililor dintr-o societate este constantă în timp, indiferent de rasă, religie, poziţie socială, etc.
Din nenorocire, la noi aceştia s-au comasat în poziţii în care pot emite legi sau pot interpreta legi după capacitatea lor.

Stimate domn, unui minor nu i se pot trasa obligaţii fiindcă, nu-i aşa? nu are discernământ.În plus uităm de art.37 din Legea 272/2004, care spune clar că minorului i se cere opinia şi opinia lui trebuie luată în seamă.La fel au statuat nişte organisme internaţionale, la care Romania şi-a dat semnătura.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze, am aceeasi parere. Dar trebuie si o lege ptr asta, cred. Una care sa schimbe legaturile drept-drept in una de obligatie-obligatie. Altfel, sunt multi cetateni care nu-si exercita dreptul la vot, dintr-un motiv sau altul. Dar ar sari de 7 poshte daca s-ar constata 3-4 absente la vot si, ca atare, li s-ar ridica acest drept.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
asaofi, utilizator
Martonze a scris:

Stimate domn, unui minor nu i se pot trasa obligaţii fiindcă, nu-i aşa? nu are discernământ.În plus uităm de art.37 din Legea 272/2004, care spune clar că minorului i se cere opinia şi opinia lui trebuie luată în seamă.La fel au statuat nişte organisme internaţionale, la care Romania şi-a dat semnătura.

Tousi minorul este obligat sa stea la custodian. Chiar si fara discernamant, discern altii ptr el.

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru copil de 5 luni dana0414 dana0414 Buna seara, as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)