avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... examen admitere magistratura noiembrie 2009
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

examen admitere magistratura noiembrie 2009

S-a inscris cineva la examen?
Cum stati cu invatatul/repetatul?
Cel mai recent răspuns: ALADIN , utilizator 12:25, 26 Ianuarie 2010
va multumesc de incurajari:)
va felicit si pe voi pt. ca stiu ce sacrificiu trebuie facut pentru a te prezenta la un astfel de examne si cat de mica este totusi diferenta intre candidati.
si eu am gresit vreo 2 spete din cauza emotiilor, dupa ce m-am uitat peste ele, am intrebam cum e posibil sa gresesc la asa ceva (zic de speta cu donatia si cea cu sprayurile si delapidarea pt. ca nu s-a folosit de inscrisul fals - si eu nici nu m-am gandit la asta)
eu m-am apucat de invatat cam de prin iulie, cu pauza de vreo 2 sapt cat am fost in concediu.
dar nu ma fortam sa citesc cand vedeam ca nu am spor. citeam cam 4-5 ore/zi
ultimele 2 sapt mi-am luat concediu si am repetat cam toata materia cam 8 ore/zi, dar mai bine nu faceam asa pt. ca era un volum prea mare si incepeam sa le incurc.
la grilele al civil si penal nu am gresit deloc, in schimb am avut si eu ceva probleme la procedura penala- 4 grile gresite
Buna Rares,

E greu intr-adevar. Trebuie sa iei o pauza, sa faci si alte lucruri - invatatm nu-i vorba dar nici sa ne omoram cu zile. Pe urma o sa vezi cum vine el si cheful si sporul. Pentru mine cel mai greu a fost sa-mi pastrez motivatia pentru ca vedeam ca invat si ca totusi, nu-mi ies grilele asa cum ar fi trebuit, vedeam ca uit mult, ca incurc amanuntele..si parca nu ajungeam la nici un liman..sa am si eu o materie la care sa fiu beton..De fapt, s-a si vazut asta la examen...Dar am observat ca desi tragi de tine (pe mine ma apuca somnul uneori cand ma apucam de anumite subiecte) la un moment dat se vede, pe bune...

Si cred ca e foarte important sa iti analizezi stilul de invatat si mai ales - eu chiar am facut asta pentru ca disperam de-a binelea - sa analizezi obstacolele psihologice care te opresc din progres..Iar astea le identifici observand gandurile care-ti vin cel mai des in minte, de genul: gresesc grile si dupa ce trec de trei ori prin materie..e naspa, nu..sigur nu pot face fata...SAU...cum sa pot eu invata daca ma duc la birou in fiecare zi, etc..

Sunt anumite ganduri care ne revin in minte, care se infiripeaza, se insurubeaza in noi,,si practic ne seaca de energie. Dar ce este interesant, asta am observat eu, sunt cam aceleasi, din fericire.

Asa ca, vazand eu ca merg mai mult ca racul...am stat, m-am gandit, ca doar suntem oameni nu animale, le-am dibuit pe cele care chiar ma speriau..si cred ca tot ce aveam nevoie, raspunsul la aceste ganduri negative era rabdarea.
Mi-am zis sa am rabdare, sa continui chiar si atunci cand pare fara sens.

Am scris mult si scuze daca par agitata, chiar sunt, dar asta e una dintre experientele mele folositoare, zic eu, pentru acest examen...caci de invatat stim cu totii cum se face si mai ales cat de mult timp iti ia!

multumesc de sfaturi si felicitari pt punctaj! =D>
sper sa ai bafta si sa te urmam si noi la urmatorul examen.
raresmocanu81 a scris:

ENGFULL a scris:

sper .... si eu tind sa cred ca va fi
este exact timpul necesar sa trecem prin materie cu calm si sigur si sa ne ramana timp pe ultima suta ( dupa afisare ) sa repetam
eu stau saptamana asta pt ca am lasat la job multe nefacute si tr sa le rezolv urgent si de saptama viitoare ma apuc de proc penala
tr sa-mi iau o carte - tratatul lui neagu
cred ca este un examen care se poate lua ......
iti tin pumnii sa fii printre cei admisi de data asta , sunt tare cuurioasa sa vad la general rezultatele

eu am citit proc pen dupa teodoru la recomandarea unui avocat si explica f bine toate institutiile. o recomand.
problema mea e ca nu am nici un spor la invatat. sa trec prin toata materia in 3 luni e f greu. toata materia inseamna 10 manuale, fara organizare si cedo.
voi cum reusiti?

nu e imposibil
am inteles ca ai dat si in vara la inm
si eu am dat in vara , cand am citit cam 2 luni
pt examenul de acum nu am facut decat sa "fugaresc " niste pagini doar 2 saptamani , e drept nici rezultatul nu e satisfacator , dar nici descurajant
m-am bazat pe ce am stiut in vara la inm , acum in 2 saptamani doar am citit pentru a-mi aminti macar vizual
eu spun sa nu faci pauza prea lunga , la inceput e drept ca nu ai spor dar macar sa citesti institutiile care iti dau bataie de cap , sa le poti intelege mai bine
teodoru , am primit si eu recomandari astazi de la o pers care a intrat in primavara la judecatori ( pt ex a citit doar codul ) si care si-a achizitionat acum cartea pentru a o aplica si a spus ca e f buna , ca neagu e alambicata

ce editie si ce editura este ? am gasit ceva pe net de la ed hamangiu , 2008 , 140 lei , are si partea generala si partea speciala ?
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
ENGFULL, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2010 danielled danielled Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta? (vezi toată discuția)
Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ianuarie.si cei din august,fireste ContSters89182 ContSters89182 Sa demaram invatatul puternic.X-( Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-( Ramane ... (vezi toată discuția)
Ce stil de a invata aveti? allyssa allyssa Eu observ ca ma chinui fara prea mult succes sa invat civilul, am lasat penalul la urma si procedurile. In facultate, liceu etc. obisnuiam sa imi rescriu ... (vezi toată discuția)