avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... examen admitere magistratura noiembrie 2009
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

examen admitere magistratura noiembrie 2009

S-a inscris cineva la examen?
Cum stati cu invatatul/repetatul?
Cel mai recent răspuns: ALADIN , utilizator 12:25, 26 Ianuarie 2010
ENGFULL a scris:

=D>
si multumesc
curtea de apel x , printr-o sentint pronuntata la 25.02.2007 a respins ca nefondata plangerea formulata impotriva rezolutiei de NUP emise de procurorul de la parchetul dpl CA X
instanta a retinut ca prin plangerea penala formulata cf art 222 CPP persoanele vatamate au solicitat tragerea la rasp pen a notarului public Y pt sav inf de fals intelectual , pentru care limetele pedepsei sunt 6 luni respectiv 5 ani .
intrucat fapta s-a savarsit la 13 mai 2001 procurorul a dispus NUP fata de Y in temeiul art 228 alin 4 raportat la art 10alin 1 lit g CPP deoarece s-a implinit tremenul de prescriptie . rezolutia de NUP a fost adoptata la 02.10.2006 si a fost comunicata pers vatamate si notarului publ;ic
pers vatamate au sustinut ca termenul de prescriptie a rasp penale nu s-a implinit , deoarece notarul public a fost citat in vederea audierii , a fost audiat si i s-a comunicat solutia dispusa in cauza de proc
curtea de apel X a apreciat ca solutiile pronunatte , rezolutia de NUP si rezolutia prin care proc general a rsepins plg potrivit art 278 CPP sunt legale si temeinice , intrucat s-a implinit termenul de prescriptie a rasp penale
hotararea instantei este :
A legala deoarece termenul de prescriptie a rasp penale s-a implinit
B legala deoarece termenul prescriptiei speciale se implinise la data pronuntarii hot
C nelegala deoarece termenul de prescriptie urmeaza sa se implineasca in anul 2008

raspuns corect A.
-termenul de prescriptie a raspunderii penale pt infr. de fals intelectual este de 5 ani, prin urmare s-a implinit in mai 2006.
-iar in ceea ce priveste actele procedurale de citare si audiere a faptuitorului, acestea nu sunt apte sa intrerupa cursul prescriptiei răspunderii penale, întrucât cel audiat nu a dobândit calitatea de învinuit.
ENGFULL a scris:

citarea martorilor se face indiferent daca ei refuza sau nu sa paticipe
eventual mandatul de aducere .... daca ei refuza sa se prezinte

pe aceeasi logica am mers si eu.
dl. Boroi ma baga in ceata mai tot timpul:((
"-iar in ceea ce priveste actele procedurale de citare si audiere a faptuitorului, acestea nu sunt apte sa intrerupa cursul prescriptiei răspunderii penale, întrucât cel audiat nu a dobândit calitatea de învinuit. "
nu a dobandit calitatea de invinuit ?
eu am gandit tot tipul ca s-au facut acte in vederea desfasurarea procesului ....
lamureste-ma .... sunt in ceata si nu pot gandi ( am 20000 de lucruri de rez la servci pe teme total opuse - insolventa , executare pers jd straine , faliment strain )
Pai nu s-a inceput urmarirea penala, deci s-au facut numai acte premergatoare. Notarul a fost audiat in calitate de faptuitor nu de invinuit. Audierea faptuitorului in faza actelor premergatoare nu constiuie act de intrerupere a prescriptiei.

Spor la treaba!!!Cu placere.:)
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
silk, utilizator
da , nu stiu tr sa stau sa o gandesc la rece intr-o zi ...
merci pentru lamuriri;)
cand imi mai fac timp mai postez si altele ...( ca am destule la penal - procedura )

hai sa mai vedem una
dar ca sa nu mai scriu eu toata speta , e vb despre intrebarea 66 din G2
daca nu.... o scriu ...

am citit acum o speta interesanta in revista de drept comercial nr 6/2009
ce ziceti - prescriptia extinctiva poate fi invocata pe cale de actiune sau doar pe cale de exceptie ?
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
ENGFULL, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2010 danielled danielled Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta? (vezi toată discuția)
Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ianuarie.si cei din august,fireste ContSters89182 ContSters89182 Sa demaram invatatul puternic.X-( Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-( Ramane ... (vezi toată discuția)
Ce stil de a invata aveti? allyssa allyssa Eu observ ca ma chinui fara prea mult succes sa invat civilul, am lasat penalul la urma si procedurile. In facultate, liceu etc. obisnuiam sa imi rescriu ... (vezi toată discuția)