avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... examen admitere magistratura noiembrie 2009
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

examen admitere magistratura noiembrie 2009

S-a inscris cineva la examen?
Cum stati cu invatatul/repetatul?
Cel mai recent răspuns: ALADIN , utilizator 12:25, 26 Ianuarie 2010
nu ma juta cu nimic contestatia .... daca ar fi fost numai asta .....
eu mi-am asumat esecul - nu stiu suficient de bine procedura penala , si la celelalte mai am lacune dar la asta ...........:sorry:
poate la primavara va fi mai bine
mi-am comndat cartea lui theodoru , si vreo 2 de grile doar pe parte de procedura
sper sa reusesc sa o aprofundez si totodata sa nu uit nici la celelalte materii , sa mai fixez unele institutii care imi dau fiori ( mai ales atunci cand repet si vad ca ... :"> )
multumesc pentru lamuririle de astazi ....
numai bine
cu multa placere...succes in continuare ! :)
constat ca la penal subietele sunt din ce in ce mai aiurea formulate, la examenul din vara eu am dat-o in bara la penal si asta ma ingrozeste....

PERFECT=D>si Doamne fereste, de mai rau....:O
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
silk, utilizator
asa este
si eu m-am bazat f mult pe penal , era preferatul meu in facultate .... il intelegeam f bine si era aproape imposibil sa nu vad "chichita "
acum insa ..... poate si din cauza ca nu profesez in materie .... am pierdut f mult :((
ca o veste buna .... am inteles ca cel ce a facut sb la penal in vara a iesit la pensie =D>
Sa inteleg ca sunt numai 3 persoane care au obtinut note peste 7 ?
silk a scris:

cu Tribunalul Militar....

B-nu e pt ca nu putea trimite cauza unei instante civile
A-nu e pt ca nu este conflict negativ de competenta-Pt a fi conflict negativ declinarile trebuie sa fie reciproce. Tribunalul Bucuresti a gresit cand a constatat conflict negativ de competenta, pt ca trebuia sa caseze cu trimitere pt a investi Tribunalul Militar-competent dupa calitatea persoanei.
C-este corect pt ca s-a intrerupt cursul justitiei cand Tribunalul Bucuresti a trimis aiurea cauza la ICCJ.
:O

Chiar in raspunsul tău este o contradicţie şi anume spui că Tribunalul militar era competent după calitatea persoanei, dar spui totodată că era corect răspunsul C, ori, conform răspunsului C dosarul se trimite Tribunalului Bucureşti şi nu la cel militar.
Vă invit pe toţi să cititi decizia nr. 5330 din 21 septembrie 2005 a ICCJ (este pe internet) şi veti avea o surpriză :este exact această spetă de la examen, dar cu două modificări foarte importante :
-dosarul se trimite tribunalului militar şi nu celui obişnuit;
-la motivarea intreruperii cursului justitiei se invocă şi faptul că Tribunalul Bucureşti nu a dispus asupra cursului ulterior al justiţiei într-una din modalităţile prevăzute în art. 379 pct. 2 C. proc. pen - ori, acest articol vizează soluţiile date la apel, care apel, bineînţeles nu a făcut parte din bibliografia de la examen;
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
gigi8, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2010 danielled danielled Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta? (vezi toată discuția)
Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ianuarie.si cei din august,fireste ContSters89182 ContSters89182 Sa demaram invatatul puternic.X-( Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-( Ramane ... (vezi toată discuția)
Ce stil de a invata aveti? allyssa allyssa Eu observ ca ma chinui fara prea mult succes sa invat civilul, am lasat penalul la urma si procedurile. In facultate, liceu etc. obisnuiam sa imi rescriu ... (vezi toată discuția)