avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plângere penală pentru nerespectarea hotărârii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești cu privire la plata pensiei de întreținere. Cât de repede credeți că se vor lua măsuri?

Buna ziua ,la data de 19 aprilie am facut o plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești cu privire la plata pensiei alimentare,inculpatul neplătind 2 ani de loc pensia,iar în ultimi 3 ani de câteva ori pe an!cat de repede crede.ti ca se va lua măsuri cu privirea la această plângere?multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
"In drept fapta numitului......constituie infractiune de abandon de familie si nerespectarea hotararii judecatoresti"...asa este formulata o parte din plangere,deci pot spune ca este si pentru abandon de familie,eu lucrez in strainatate,vreau sa iau copilu cu mine,acest om nu vrea sub nici.o forma sa ne intelegem omenește,as fii renuntat la tot doar sa.si de.a acordul !Sunt dispusa sa merg pana in panzele albe sa pot lua copilu aici cu mine,este foarte foarte greu sa stam departe unul de celalalt!Multumesc frumos pt fiecare sfat
Stimată doamnă şi mamă, citiţi cu atenţie postarea mămicii "proastasatului".
Înainte de a porni orice demers, conştientizaţi că vă veţi judeca în Romania, asta spune totul.
Deci:
-Aspectul neplăţii pensiei alimentare pentru copil este infracţiune în lege, dar, în practică, dvs. vi se cere să demonstraţi că omul nu a plătit din "reavoinţă", reţineţi asta , iar dacă omul nu are venituri sau are venituri mici, nu e reavoinţă.
-Referitor la luarea copilului cu dvs. în străinătate, iar este o problemă, dacă tăticul se opune, fiindcă dacă lucraţi în străinătate, el are dreptul să ia copilul la el, fiindcă demonstrează că dvs. aţi lăsat copilul în grija altei persoane, deci dvs. nu aţi respectat hotărârea judecătorească. Dacă ia copilul la el, în lipsa dvs., chiar şi în baza unei sentinţe pe Ordonanţă preşedinţială, veţi fi obligată şi la plata pensiei alimentare. Fiindcă în străinătate, la un salariu al dvs. de 1000 euro, se poate stabili o pensie alimentară de 250 euro, plecarea dvs. la muncă în afara ţării este mană cerească pentru tatăl neplătitor de pensie alimentară.
Deci, atenţie cum puneţi problema.
Acum, cereţi urgent la judecătorie suplinirea semnăturii tatălui pentru paşaportul copilului şi plecarea cu dvs. în vacanţă în ţara în care lucraţi, trebuie să aveţi dovada refuzului său.
Apoi, cereţi , tot în instanţă, suplinirea semnăturii tatălui pentru schimbarea domiciliului copilului din Romania în ţara în care lucraţi.
Copilul l.am lăsat cu mama,cu acte în regulă ceea ce privește plecarea mea,multumesc mult pt informații chiar imi sunt de mare ajutor,nu cred si nu vreau sa cred vreodată că poate lua copilul.Baietelul nu.l cunoaste,îl stie doar după nume plange si se ascunde doar cand ii aude numele,nu are un program de vizita deoarece timp de 2 ani cat m.am judecat cu el nu sa prez3ntat niciodata la tribunal pentru a cere ceva.Copilul este crescut exclusiv de mine inca de la prima zi de nastere,el abandonandu.ma la 1ora după ce am nascut,făcându.si o relatia cu viitoarea nasa după atunci!Din lipsa de informații și copil fiind atunci l.am trecut pe numele lui acceptând să vină sa.l recunoasca si Doar atat,nu l.a vizitat nici in maternitate doar o singură dată!El locuiește cam la 2km de copil ,vine aproape zilnic la un vecin in blocul în care locuiește copilul,dar nu la vizitat niciodata pe copil,trece pe lângă el fara nici.o remușcare de conștiință,sunt de părere că din invidie,orgoliu sau prostie face asta!citez vb inculpatului "Nu vreau nimic,Nu am un motiv anume ,nu vreau sa iau băiatul,pensia o dau cand pot daca pot dar băiatul nu il vei lua niciodata".Nu ma gândeam ca va fii asa greu,în mod normal un părinte se sacrifica pentru copilul lui,pune fericirea copilului înainte de orice,dar se pare ca nu toti sunt "parinti"
Imediat cum ajung in Romania am sa cer la tribunal ceea ce mi.ati sugerat, va multumesc din suflet!
Separat de ce v-au sfatuit restul doamnelor, mi se pare ciudat la povestea dumneavoastra ceva si anume
Doar atat,nu l.a vizitat nici in maternitate doar o singură dată!El locuiește cam la 2km de copil ,vine aproape zilnic la un vecin in blocul în care locuiește copilul,dar nu la vizitat niciodata pe copil,trece pe lângă el fara nici.o remușcare de conștiință

si totusi
Baietelul nu.l cunoaste,îl stie doar după nume plange si se ascunde doar cand ii aude numele

Deci copilul nu isi cunoaste tatal, nu stie de el, acesta nu il baga in seama si chiar trece pe langa el insa copilul plange si se ascunde doar cand ii aude numele?
De ce?
Reactia copilului nu pare justificata si asta ma face sa cred ca sunt mai multe acolo decat ce povestiti dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)