avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plângere penală pentru nerespectarea hotărârii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești cu privire la plata pensiei de întreținere. Cât de repede credeți că se vor lua măsuri?

Buna ziua ,la data de 19 aprilie am facut o plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești cu privire la plata pensiei alimentare,inculpatul neplătind 2 ani de loc pensia,iar în ultimi 3 ani de câteva ori pe an!cat de repede crede.ti ca se va lua măsuri cu privirea la această plângere?multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aşa este , doamna When, copilul a fost alienat încă din burta mamei şi continuă alienarea, eu propun consiliere psihologică pentru copil şi după consiliere, luarea din mediul alienator şi plasat la cel care, cu responsabilităţi legale egale cu ale userului, spune :
Nu vreau nimic,Nu am un motiv anume ,nu vreau sa iau băiatul,pensia o dau cand pot daca pot dar băiatul nu il vei lua niciodata"

Evident, plasarea copilului la tată este doar un drept al tatălui, nu şi o obligaţie, ia copilul când poate, dacă vrea, exact cum plăteşte şi pensia alimentară, când poate, dacă vrea, fiindcă ...poate! Şi are şi susţinători, sunteţi aici. Posibil să nu fi luat încă legătura cu asociaţia, că ar afla că poate câştiga bani frumoşi pe zi întârziere dacă copilul nu vrea să plece la el, trai pe vătrai !!!
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
Martonze, utilizator
Fuge de el pentru ca acum ceva timp (1an cred)inculpatul trecând pe lângă copil i.ar fii spus "Ce faci hai la taticu" acesta sa intors si a fugit(speriat fiind de ce acest domn "necunoscut" vrea sa.l ia cu el),au existat mai multe amenințări in trecut telefonice ca imi va lua copilul fara sa.mi dau seama copilul a auzit....este micuț nu prea înțelege el ce se intampla,însă si eu am rămas mirată cand am auzit din gurita lui ca lui nu ii place sa il cheme asa "numele tatalui". Sunt copii care am inteles ca de mai multe ori i.ar fii spus că el este tatăl lui,deci si eu tin sa cred ca in sufletul lui stie ca e taicasu,cu toate astea daca il intreb spune ca nu stie cine e!E o poveste mai încurcată eu vroiam sa stiu ce posibilitate am sa pot lua copilul cu mine,ce ma sfătuiți să fac!Mi.as fii dorit să existe omenie si pentru binele copilului sa cădem la un acord,eu una sincer nu inteleg ce vrea si nici nu spune ce vrea,el nu are cum sa creasca copilul :1-copilul nu merge la el,2-situatia financiara nu.i permite pentru ca mai are 2 copii minori, copilul e sufletul meu daca nu reusesc mama voi întoarce acasă,nu am cum sa mai stau aici fara el(stiu ca e bine vorbim non.stop aproape înafară de orele cand este la gradi,dar asta nu ma ajuta foarte mult ,faptul că el este acolo si eu aici ma darama psihic). Multumesc !
Eu ma gândeam unde sunt drepturile copilului????Evident copilul vrea sa stea ,sa meargă cu mami!Brusc dintr.o dată parca totul e in favoarea inculpatului, si ma intreb de ce????Hai sa facem copii sa ii abandonăm si sa ne trezim după ani de zile ca avem copil si avem drepturi asupra lui,e ciudat si nu pot intelege cum totul se îndreaptă în favoarea inculpatului, acum cred ca incep sa inteleg de ce atatia părinți isi abandonează copii(practic nimeni nu.i trage la raspunderea).Cum adică copilul este alineat si trebuie luat din mediul ala si plasat........etc????Nu cred ca are nici.un rost sa povestesc aici ultimi 6 ani din viata mea,eu am cerut doar un sfat atat!multumesc
Iar eu, doamnă, v-am dat sfatul cum trebuie să procedaţi ca să nu cădeţi în capcana întinsă de unele persoane în situaţia fostului dvs. partener care, informat fiind de avantajele statutului de tată cu drepturi peste drepturi şi despre practica instanţelor din ţară, obţin câştig de pe urma mamelor cu venituri mai mari sau a celor plecate la muncă, în afara ţării.
1.Este suficient ca tatăl să ceară program de relaţii cu copilul pentru ca instanţa să-i acorde dreptul, indiferent de istoricul relaţiei părinte - copil, iar ţinând cont că băiatul dvs. are vârsta grădiniţei, i se dă u preluarea copilului la domiciliul său
2.tata vine să ia copilul, cu sentinţa în mână şi cu martor, copilul nu vrea să plece, plânge, a doua oară vine cu executorul judecătoresc
3.Copilul trebuie să meargă la consiliere psihologică 3 luni, dus de dvs. sau de părinţii dvs., evident
4.se reia executarea silită.Dacă copilul tot nu vrea să plece, tata poate cere penalizarea dvs. între 100 - 1000 lei /zi până copilul pleacă cu el. Este suficient să ducă la Judecătorie un martor(prieten de pahar) care să spună că a văzut că dvs. aţi ţinut copilul de mână să nu plece cu tata sau că copilul s-a bucurat când l-a văzut pe tata, dar s-a uitat la dvs. şi când v-a văzut privirea, a spus că nu vrea.
5.După ce veţi fi plătit penalizarea, tata poate să dispară din nou , el nu are obligaţia să vină la copil, el are doar DREPTUL, dvs. aveţi obligaţia să convingeţi copilul să plece cu el.
Chiar dacă scoateţi copilul în stradă, echipat de plecare şi încuiaţi uşa după el, tot dvs. sunteţi vinovată dacă copilul plânge şi spune că nu vrea cu el, fiindcă aţi încălcat legea, n-aţi sprijinit o relaţie (care , în fapt, nu există)
Nu vreau să vă sperii, dar asta e realitatea în Romania.
Deci:
1.Cereţi în scris (sms, mail) acordul tatălui pentru a duce copilul în vacanţă cu dvs. Dacă nu primiţi răspuns sau dacă primiţi refuz, notificaţi-l prin executor judecătoresc că în data de....să se prezinte la cabinetul notarului....pentru semnarea acordului pentru paşaport şi pentru vacanţa copilului. Ambele acţiuni costă. Dacă se prezintă la notar şi semnează acordurile, luaţi copilul în vacanţă.Dacă nu., cereţi în instanţă suplinirea semnăturii lui, prin Ordonanţă Preşedinţială.
Asta durează - cca 2 săptămâni notificarea, cca 2-3 săptămâni Ordonanţa Preşedinţială.
2.Deschideţi acţiune în instanţă pentru mutarea domiciliului copilului în ţara în care lucraţi
În subsidiar, solicitaţi suplinirea semnăturii tatălui (pe termen nelimitat) privind acordul pentru paşaport, deplasarea în afara ţării şi a procedurilor ce privesc minorul. Acest proces e de durată , 1,5 - 2 ani.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
Martonze, utilizator
Doamna draga, trebuia in toti acesti 6 ani sa-i faceti plangere penala pentru neplata pensiei, sa faceti nenumarate plangeri la dgaspc, sa cereti exercitarea unilaterala a autoritatii parintesti, apoi sa reveniti la dgaspc cu noi si noi sesizari ajungand sa le solicitati acestora sa formuleze cerere de decadere din drepturile parintesti a tatalui. Din pacate, ignorandu-l si vazandu-va de viata dvs si a copilului, probabil, nu aveti nicio dovada, sau foarte putine, ale comportamentului sau "iubitor". Acum va trebui sa va dati peste cap viata, sa angajati avocati, sa produceti probe ale dezinteresului constant si sa va petreceti ceva ani in instante, evident in interesul copilului, cum altfel! Daca va revoltati, cum e normal altfel, doar va umpleti de nervi pe care ii si intretineti, in vreme ce "taticul" il doare la incaltaminte si cauta cai sa va estorcheze! Lasati revolta si nervii si treceti la actiune. Faceti-i plangere penala pe pensie, facedti-i plangere la dgaspc, daca are loc de munca faceti plangere si acolo. Culegeti cat mai multe date despre tata (loc de munca, locuinta, anturaj, relatii etc, eventual prin detectivi)

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)