avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu tot respectul insa nu sunteti ok. ....aveti un copil care a suferit deja extrem de mult din cauza deciziilor proaste pe care le-ati luat in viata, a ajuns la terapie, nu mai putea iesi din casa de frica si acum nu ii lasati libertatea sa mearga nici in tabara singur. In marea majoritate a zilei stati pe internet si va luptati cu un dusman mai mult sau mai putin imaginar, incercati sa aduceti majoritatea povestilor la cazul dumneavoastra ( semn ca nu ati depasit momentul despartirii ) si nu aveti alta relatie. Nu sunteti ok, sunteti departe rau de a fi ok.

Stimate When, nu sunteţi ok., în marea majoritate a timpului staţi pe internet, nu aveţi altă relaţie, sunteţi departe rău de a fi ok!
Eu sunt insurat, doamna Sobolan e fericita intr-o relatie, dumneavoastra sunteti singura care nu a mers mai departe.

Cine are fractură de logică? Cât despre fericirea dintr-o relaţie, este foarte interesant cum o doamnă aşa fericită are coşmaruri noaptea cu dulapurile care scârţâie cu scheletele în ele (brrrr!) sau are revelaţii dimineaţa la 4 şi sare la PC ca să nu-şi uite ideile. Probabil şi ăsta e un mod de a fi fericită, ca şi lustruitul băncilor judecătoriilor.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Martonze, utilizator
acest răspuns util
Stimată d-nă ps, am fost acuzată de stimabilul nostru partener de discuţie că sunt o ratată, fiindcă n-aş avea alt partener şi plâng după fostul

Stimata Martonze, haideti sa facem un exercitiu de clasa 0, daca tot ati citat ce am zis eu, va rog sa ne subliniati si noua unde am folosit cuvantul ratata si mai ales unde am zis ca plangeti dupa fostul.
Stimate When, nu sunteţi ok., în marea majoritate a timpului staţi pe internet, nu aveţi altă relaţie, sunteţi departe rău de a fi ok!
- daca asa va place dumneavoastra sa credeti.....cine sunt eu sa va stric singura placere a zilei?
Cine are fractură de logică? Cât despre fericirea dintr-o relaţie, este foarte interesant cum o doamnă aşa fericită are coşmaruri noaptea cu dulapurile care scârţâie cu scheletele în ele (brrrr!) sau are revelaţii dimineaţa la 4 şi sare la PC ca să nu-şi uite ideile. Probabil şi ăsta e un mod de a fi fericită, ca şi lustruitul băncilor judecătoriilor.

Poate atunci a terminat femeia partida de dragoste cu actualul. Martonze, cuplurile fericite si odihnite se mai iubesc si in timpul noptii, dimineata, sau pe unde mai apuca. Nu vi se intampla?

Dar ca sa va explic ceva, sa nu mai pierdem timpul, cand am zis ca nu ati depasit momentul despartirii nu m-am referit ca inca plangeti dupa fostul ( desi interesant ca ati mentionat asta) ci ca fosta relatia v-a lasat cu un blocaj care va impiedica sa mergeti mai departe.
Asta se poate intampla fara sa mai aveti sentimente ( sau unele pozitive) pentru fostul partener. Se intampla de exemplu cu femeile care au fost abuzate fizic si care raman cu frica si da, nu isi mai iubesc abuzatorul. De regula, orice relatie cu o persoana disfunctionala poate bloca sau poate fi nedepasita chiar la ani de la terminarea ei. Arunca o lumina doar asupra raului care v-a fost facut.
Nu mai interpretati neaparat tot ce va spun la modul negativ. Nu v-am facut ratata, nu v-am acuzat ca inca plangeti dupa fostul. A fost o relatie dificila care inca are ecouri si in prezent, ati pierdut copil fiind un parinte, e perfect normal sa aveti niste rani sau niste urme. E cred un act de curaj sa recunosti.
When, utilizator
acest răspuns util
Exerciţiu de grădiniţă, grupa mică:
semn ca nu ati depasit momentul despartirii

adică plâng după fostul, ce alt înţeles are?
va luptati cu un dusman mai mult sau mai putin imaginar

doamnă When, în modul cel mai sincer vă recomand concursurile de debate, sunteţi deosebit de talentată în a suci înţelesul vorbelor, atât ale dvs., cât şi ale interlocutorilor dvs.
Cât despre iubirile "pe unde apucă" sunt de acord cu dvs., unii o fac la birou,pe masă sau sub birou, ziua sau noaptea, totuşi, după asemenea evenimente sar eventual în vana cu apă caldă, nu la PC, dacă mă înţelegeţi şi nicidecum nu vizualizez , în fericirea mea, dulapuri cu schelete care scârţâie sau scene din sălile de judecată...
Eu v-am mai spus, eu l-am alungat din viaţa mea pe tatăl copilului meu, fiindcă m-a agresat şi dacă a făcut-o odată, urma să o mai facă, în plus am descoperit că nu mă iubea, îl mâna doar interesul de moment; deci nu există resentimente în privinţa asta; m-am rugat să-şi găsească pe cineva care să-i ocupe timpul şi, mulţumesc Domnului şi soţiei sale actuale pentru liniştea mea de acum.
dar nu pot privi cu indiferenţă ceea ce faceţi dvs. şi prietenii dvs., cum hărţuiţi nişte oameni cu dovezi regizate, cu acuzaţii nefondate.
Martonze, utilizator
acest răspuns util
Martonze, mi se pare mie sau nu ati reusit sa subliniati cuvantul "ratata" in ce am scri s eu?
De asemenea , nu ati reusit sa subliniati nici unde am scris ca plangeti dupa fostul.
Lasati interpretarea data de dumneavoastra cuvintelor mele, ce credeti sau ce a parut. Unde am scris exact ce ati mentionat dumneavoastra doamnei PS?
adică plâng după fostul, ce alt înţeles are?

Am explicat in postarea de mai sus ce alt inteles are, pentru ca mi-am dat seama ca pentru dumneavoastra a ramane blocat in trecut e echivalent cu a plange dupa fostul.
dar nu pot privi cu indiferenţă ceea ce faceţi dvs. şi prietenii dvs., cum hărţuiţi nişte oameni cu dovezi regizate, cu acuzaţii nefondate.

Repet a mia oara, exista intregistrari, martori, dovezi de necontestat si de netagaduit asupra unor cazuri.
Ar trebui de fapt sa multumiti si dumneavoastra si doamna PS in genunchi ca in Romania legea e atat de permisiva, doar da niste amarate de penalizari, daca acesti parinti de care vorbim erau in afara, putrezeau in puscarie pentru foarte mult timp.
Vedeti sa nu ajungeti sa duceti dorul perioadei in care abuzul unui copil se pedepsea doar cu amenda.
acest răspuns util
Vedeti sa nu ajungeti sa duceti dorul perioadei in care abuzul unui copil se pedepsea doar cu amenda

Ce e asta, ameninţare?
Întrebări:
- a NU asigura condiţii decente de trai copilului tău, aşa cum cere legea şi tratatele internaţionale este abuz asupra minorului , DA sau NU? Mă refer aici şi la ascunderea veniturilor unor părinţi, care, atunci când e vorba de pensia alimentară, devin brusc şomeri!Mai mult, regizează nerespectări ale programului de relaţii, obţin penalităţi şi lasă copilul fără casă, fără masă! Ăsta e interesul superior al copilului?!
-A nu asculta opinia copilului în problemele ce-l privesc este abuz, DA sau NU?
-A nu ţine cont de istoricul copilului, adică de istoricul relaţiilor sale anterioare cu părintele nerezident este abuz, DA sau NU? Adică tu, cel cu dreptul, l-ai snopit în bătaie, l-ai umilit, l-ai neglijat şi tot tu vrei ca copilul să-ţi sară în brate?
-a nu ţine cont de capacităţile părintelui nerezident de a se îngriji de copil, de a-i asigura nevoile concrete este abuz asupra lui, DA sau NU ? Tu, părinte fără venituri, uneori fără domiciliu stabil, cum poţi să-i asiguri copilului nevoile concrete?Prin îmbrăţişări? Dar dacă îţi lipsesc abilităţile parentale, cum te ocupi de copil? Citeşti pe internet?
-lipsa părintelui din viaţa copilului , cel care are dreptul la ambii părinţi, este abuz asupra copilului, DA sau NU?

În definitiv, care e interesul superior al copilului? Ca un nume trecut pe certificatul de naştere al copilului, care niciodată nu a dat nimic copilului sau a contribuit cu suma minimă să obţină venituri nemuncite ?
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)