avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi frumos sa va cereti scuze pentru exagerarile la adresa mea.
Ati povestit ca v-am facut ratata, ca v-am spus ca inca plangeti dupa fostul.... va rog sa remediati aceste inexactitati.
Ce e asta, ameninţare?
doar daca abuzati copii.
- a NU asigura condiţii decente de trai copilului tău, aşa cum cere legea şi tratatele internaţionale este abuz asupra minorului , DA sau NU? Mă refer aici şi la ascunderea veniturilor unor părinţi, care, atunci când e vorba de pensia alimentară, devin brusc şomeri!
Da, este. Insa va rog sa luati in calcul si rezidentii care refuza pensia alimentara in special cand este in natura.
-A nu asculta opinia copilului în problemele ce-l privesc este abuz, DA sau NU?
Depinde de problemele care il privesc. Nu este un abuz daca nu asculti opinia copilului in problemele pentru care el clar nu are discernamant sau maturitate sa hotarasca.
-A nu ţine cont de istoricul copilului, adică de istoricul relaţiilor sale anterioare cu părintele nerezident este abuz, DA sau NU? Adică tu, cel cu dreptul, l-ai snopit în bătaie, l-ai umilit, l-ai neglijat şi tot tu vrei ca copilul să-ţi sară în brate?
Da, aici cred ca a nu tine cont de istoricul copilului cu parintele e un abuz. Niciodata nu am sustinut altfel.
-a nu ţine cont de capacităţile părintelui nerezident de a se îngriji de copil, de a-i asigura nevoile concrete este abuz asupra lui, DA sau NU ?
Da si nu. Daca un parinte nu are financiar resurse sa plateasca niste luni pensia alimentara atunci copilul nu trebuie pedepsit cu absenta parintelui din viata lui. As dori insa sa atrag atentia ca mi se pare abuz si increditarea copilului catre mama in aproximativ 99,9% dintre cazuri in conditiile in care sunt dovezi clare ca tatal a fost mai implicat si mai preocupat si mai apropiat de acel copil. E un abuz ce se intampla in instante cu discriminarea tatilor.
-lipsa părintelui din viaţa copilului , cel care are dreptul la ambii părinţi, este abuz asupra copilului, DA sau NU?
clar DA cu unele exceptii. Depinde de parinte si de relatia pe care acesta a avut-o cu copilul. Daca vorbim de mama din Prahova, dupa ce si-a sechestrat copilul, absenta ei din viata copilului nu ar fi un abuz. Sau prezenta ei in viata copilului fara supraveghere in conditiile in care saraca e asa de vatamata emotional. Sau daca vorbim de un parinte care si-a abuzat fizic copilul, absenta lui nu ar fi un abuz.

În definitiv, care e interesul superior al copilului? Ca un nume trecut pe certificatul de naştere al copilului, care niciodată nu a dat nimic copilului sau a contribuit cu suma minimă să obţină venituri nemuncite ?

Martonze, discursul dumneavoastra e mereu si mereu legat de bani. Pana una alta, protejatele dumneavoastra arunca cadourile, hainele si mancarea copiilor pe scari. Atat.
E important de precizat cand spuneti ca nu a dat nimic copilului si motivul pentru care asta s-a intamplat, nu a putut sau nu a fost lasat de mami draga?

Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
When, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, eu nu am protejate, doar constat anumite lucruri.Spuneţi să nu vorbesc de mine, dar despre cine să vorbesc, dacă eu, spre deosebire de "protejaţii" dvs., nu stau în sălile de judecată să văd copiii unuia sau altuia, nu umblu noaptea prin parcări şi nu ascult noaptea scârţâtul înfiorător al scheletelor din dulapuri?Eu îmi trăiesc viaţa în casa mea, serviciul îl am în linişte, la PC-ul meu, muncă nenormată, am curte, grădină, căţei, pisicuţe, papagali, peştişori, pe lângă familia mea, am ocupaţie destulă. Eu ştiu că acest "refuz" al cadourilor a încercat domnul tată în cursul procesului de autoritate părintească şi...nu i-a ieşit. A mai repetat odată, cu cadou mult mai scump, "cadou" cu plata ramburs! Nu i-a ieşit nici a doua oară! Deoarece sursa de inspiraţie e "asociaţia", bănuiesc că şi alţii au primit aceleaşi indicaţii.
Nu doamnă, de pe urma copilului nostru, tăticul a avut numai profit, în primii trei ani nu a plătit nici un bănuţ, dar 2 ani a primit bani de la statul român, pentru copil! Apoi, m-a executat silit cu cheltuieli de judecată astronomice !Acum , are el să-mi dea dublul sumei executate, dar, surpriză! nu are nimic pe numele lui aici . Şi nici nu plăteşte pensia alimentară stabilită prin sentinţă! Despre ce vorbim? Dacă omul e sărac şi nu are venit, cu ce hrăneşte copilul cât stă cu el? Tot părintele rezident trebuie să-i plătească cateringul, că îmbrăţişările nu umple burta; tot rezidentul să-i plătească intrarea la film sau la ştrand?
Martonze, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze draga, oamenii au 2-3 refrene. Sa le recapitulam pentru a cuantifica exact "argumentele" si capacitatea de a rationa. Anume: alienatoare, abuz, aruncat mancare pe scari, avocata alienatoarelor, bunicuta, casti, copiat, decadere, dgaspc/protectia copilului, executor/executare, fiica, filme (cu sau fara youtube), penal, puscarie, penalitati, se strange latul si alte vise cu tot atata erotism. Am incercat sa asez sarmanul vocabular in ordine alfabetica, dupa cum puteti observa.
Intrebare: care apreciati dvs Martonze ca ar putea fi capacitatea de dialog a unor persoane care mesteca pana in 20 de cuvinte? Povestile lor sunt in primul rand despre altii, vezi Doamne, ei traiesc fericirea paradisiaca doar ca sunt impresionati si empatizeaza cu problemele semenilor si atunci, iau o pauza de la viata lor implinita si se apleaca asupra problemelor noastre de persoane bolnave si alienatoare. In acest avant crestinesc al grijii pentru aproapele tau, mai apare inca o fractura: printre preocuparile dedicate vietii altora (unul a urmarit, dupa cum scrie, 20 de filme doar cu unul Calin), derivate desigur din iubirea de semeni, mai apare, frecvent, dorinta ca x sau y sa ajunga la puscarie. Va dati seama cata psihopatie?
Lasati-i doamna singurei sub brad sa deschida seara de colinde cu penalitatile sa o continue cu penalele si sa o incheie cu consilierea. Ei intre ei, doar ei, netulburati de alienatoare! Si asa sa faca si de urmatorul Craciun si tot asa.
proastasatului, utilizator
acest răspuns util
Doamna PS, nu este trist ca aveti atatea si atatea interventii doar ca sa ne spuneti ca ati dat mute&ignore si sa sfatuiti pe Martonze sa va urmeze exemplul?
Stiti cumva ce inseamna mute&ignore?
Nu ca mi-as dori sa o faceti pentru ca sunteti un partener redutabil de debate insa pentru o minte care pare atat de ascutita deja interventiile astea ajung putin penibile. Mai anuntati din cand in cand ca de fapt dati mute&ignore si tot sfatuiti la liniste.... ati auzit de puterea exemplului?
Martonze draga, oamenii au 2-3 refrene.
Si totusi ati enumerat foarte multe refrene. Asa cum mute&ignore sunt termene straine, sa inteleg ca si numaratul reprezinta un total mister?
Ei intre ei, doar ei, netulburati de alienatoare!
pentru ca nu-i asa, alienatoarele mute&ignore din 5 in 5 minute? :-))))))))
Doamnă, eu nu am protejate, doar constat anumite lucruri.

Scuze, printre atatea povesti in detaliu pe care le stiti de la cunoscuti e dificil de facut diferenta intre ce protejati si ce nu. In plus, la cum sariti ca o leoaica in apararea ilustrelor necunoscute si o luati personal, pare ca sunteti mai implicata de atat.
Eu îmi trăiesc viaţa în casa mea, serviciul îl am în linişte, la PC-ul meu, muncă nenormată, am curte, grădină, căţei, pisicuţe, papagali, peştişori, pe lângă familia mea, am ocupaţie destulă.
iar ati uitat de prieten. Poate se supara.
Eu ştiu că acest "refuz" al cadourilor a încercat domnul tată în cursul procesului de autoritate părintească şi...nu i-a ieşit.
eu stiu ca acel tatic a incercat de foarte multe ori fara proces de custodie sau altceva insa degeaba. Mama e obsedata ca fiul ei sa nu primeasca nimic de la tata. Sau era.
Nu doamnă, de pe urma copilului nostru, tăticul a avut numai profit, în primii trei ani nu a plătit nici un bănuţ, dar 2 ani a primit bani de la statul român, pentru copil!

Cand spuneti nici un banut, va referiti la nici un banut asa cum intelege muritorul de rand sau la nici un banut adica mii de euro?
Iertati-ma ca va intreb insa am exemplul de mai sus in care ati povestit ca v-am facut ratata desi sub nici o forma din partea mea asa ceva. Deci daca ati spus asa minciuna despre mine, un strain de pe forum, doar pentru putina simpatie, logic, ma gandesc ca trei sferturi din ce spuneti despre fostul este exagerat.
Ca sa nu mai vorbesc Martonze de faptul ca pe pagina de fb sunteti prietena cu avocata care striga 'sobolanul" la ginere, care isi abuzeaza nepoata si care a fost trimisa la plimbare de majoritatea clientelor ei si are fata in penal. Cu ea si cu mama care arunca cadourile copilului pe scara.

Am incercat sa asez sarmanul vocabular in ordine alfabetica, dupa cum puteti observa.
- nu stiu daca ar trebui sa fiu inspaimantat de aceasta informatie sau flatat
When, utilizator
acest răspuns util
when a scris:
Martonze de faptul ca pe pagina de fb sunteti prietena cu avocata care striga 'sobolanul" la ginere, care isi abuzeaza nepoata si care a fost trimisa la plimbare de majoritatea clientelor ei si are fata in penal. Cu ea si cu mama care arunca cadourile copilului pe scara.

Martonze va dati seama ce viata goala ca doaga de la butoi, daca ajungi sa scri pe forum de dimineata pana seara, zi de zi, si cand nu scri sa cauti pe fb identitatea posibila a celorlalti utilizatori?
Astia sunt cei care se dau drept echilibrati emotional, cu vieti implinite, fericiti perfect, cand in fapt timpul lor se consuma exclusiv in scobirea in cotloane.
Tare potrivit nickname-ul de sobolan. Varietatea ar putea fi in sensul: sobolan1, sobolan2, sobolan 3 etc, caci oricum mestecati aceleasi 20 de cuvinte. Le puteti folosi nu doar drept colind, dar puteti face si ravase in placinta de anul nou cu ele, la masa la care ati putea sa va asezati impreuna, vizionand fileme noi sau vechi, cred ca nu conteaza, productii cu Calin de la Ploiesti, bunica dublu alienatoare, avocatul fara clienti, ginerele, mancarea de pe scari, cadourile din lift. Daca le numerotati le veti putea identifica dupa numar. De exemplu: va organizati de Anul Nou o tombola cu numerele filmelor, pana la 12 noaptea face unul extragerile, dupa 12 noaptea altul, le vizionati din nou, din laptop pe televizor (sper sa aveti un tv cu diagonala peste 150 cm), iar dimineata organizati o perinita si va pupati 2 cate 2, facand schimb de filmulete!
ps: era sa uit, incercati si o urare de anul nou de tipul: aho, aho, dragi tati, stati putin si iar filmati cum suntem alienati... ma rog gasiti dvs versuri mai potrivite, pe gustul dvs.

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)