avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
Fiindcă şi Biblia te învaţă să nu furi, să nu înşeli, să-ţi iubeşti aproapele!

Martonze, din ce stiu eu Biblia ar trebui sa fie indrumator pentru toti.
Oare cand nu doresti sa iti lasi copilul cu fostul partener si pleci cu el cand e ora programului de legaturi personale nu este furt? Cand ii zici copilului ca taica-su l-a batut cand era in burta desi nu e adevarat, nu e crima? Ca ucizi imaginea tatalui in sufletul copilului. Atunci cand fostul ginere vine la usa sa isi vada copilul si strigi "sobolanul!" la el, cata iubire de aproape este?
Mor de drag cand vad asemenea "credincioase" care se folosesc de Biblie doar pentru a incerca sa scoata in evidenta pacatele celuilalt insa la ele...fara numar. Impocrizie si disfunctionalitate maxima.
Aţi citit "Regii blestemaţi" de Maurice Druon? Acolo, blestemul unui condamnat la moarte s-a întins pe 13 generaţii!

Oh Doamne.......... sunteti in urma cu noutatile. Cica daca tai o gaina neagra la 12 noaptea trec toate blestemele. Parol!
iar acum, dus forţat la tată,
- nu a fortat nimeni copilul. Mereu a fost de fata un psiholog sau Protectia Copilului, nu a silit nimeni minorul sa mearga la tata.
Alienator scrie pe fruntea domnului casnic din Prahova!

Cum Martonze? Exista alienare parentala?
Si inca ceva, am vazut ca ati scris mai sus cum ca am mentionat ca sunteti o ratata pentru ca nu aveti o relatie. Nimic mai neadevarat. Chiar faptul ca nu puteti reda ceva fara mari exagerari arata cat de vatamata sunteti emotional si cat de stricat este filtrul prin care cerneti anumite lucruri.
Cazurile mentionate de doamna sobolan sunt peste tot pe internet. Datele infatisarilor sunt publice. Oricine poate merge sa vada ce inseamna de fapt abuzul si ce inseamna nebunia unor parinti. Din pacate este cum spune dansa, bietii copii intind mainile dupa parintii lor si sunt zmuciti si amenintati sa nu o mai faca. Ce sa mai vorbesc de cele doua fete care au fost batute de concubinul mamei. Ti se rupe sufletul sa vezi copilele cu ochii vineti. Sa stiti doamna Martonze ca si nerezidentii pot blestema ( figura de stil) iar la cum merge viata lor mai departe, cu bune, rele, noi familii si copii care asteapta sa se nasca si cea a rezidentilor este impietrita in singuratate, as zice ca se pricep la asta mai bine sau poate este doar dreptatea pe care o face viata?
Timpul le va cerne pe toate. Pacat insa ca sanatatea viitoare a unora se va baza pe rana de neimaginat a altora.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@martonze? imi puteti indica, in cazul in care despre mine ar fi vorba cand v-am spus ca sunteti o ratata pentru ca nu aveti un partener? Ajutati-ma ca este posibil sa ma fi lasat memoria.
@when, nu exista modalitate de a vindeca disfunctionalitatea unui narcisit sau alienator. Nici macar cand le mai vin unele lovituri de la viata tot nu se prind ca este nevoie sa puna capat unui anumit comportament. Din pacate nevoia de control al copilului este mult mai mare de orice fel de sentiment de dragoste pe care presupunem ca l-ar avea. Probabil s-ar imbolnavu de "inima rea" daca acel copil ar avea o relatie normala si fericita cu tatal sau. Tot ce putem spera cei ce asistam neputinciosi de multe ori la asemenea abuzuri grotesti este ca acel copil nu va fi afectat prea mult. Ca ar fi mult mai fericit alaturi de tatal sau in loc sa stea in casa in timp ce mama si bunica considera ca ii acopera absolut toate nevoile este alta poveste. Viata le va arata probabil cat de lamentabil vor esua.
acest răspuns util
@martonze? imi puteti indica, in cazul in care despre mine ar fi vorba cand v-am spus ca sunteti o ratata pentru ca nu aveti un partener? Ajutati-ma ca este posibil sa ma fi lasat memoria.

Cred ca e vorba despre mine insa nu am spus asa ceva. Insa ca de obicei, una spui si alta e transmite mai departe. Este exact ce doream sa demonstrez. Eu am mentionat ca doamna nu e ok asa cum a precizat pentru ca printre altele am atras atentia si asupra lipsei unei relatii stabile la atatia ani dupa divort iar Martonze a transmis doamnei PS cum ca eu as fi zis ca e o ratata ca nu are partener. Desigur, ori e vorba de narcisism si atunci asta e motivul pentru care doamna exagereaza atat de mult si distorsioneaza ori e vorba de o mare lispa de incredere si saraca Martonze a spus exact ce a inteles si ce este pentru ea de fapt lipsa unui partener, respectiv o mare ratare.
@when, nu exista modalitate de a vindeca disfunctionalitatea unui narcisit sau alienator.
Ba da, exista terapia doar ca vorbim de ani de zile. Este foarte greu pentru un terapeut si nu multi incearca asa ceva.
Tot ce putem spera cei ce asistam neputinciosi de multe ori la asemenea abuzuri grotesti este ca acel copil nu va fi afectat prea mult.

Copilul crescut de un narcisic sau alienator e un copil care va fi profund vatamat si afectat, sa nu va faceti iluzii. Daca este fata, sansele sa aiba o relatie functionala cu un om normal sunt in opinia mea sub 5%. Daca este baiat sansele cresc, pentru ca emotional ei se rup mai repede si pentru ca gasesc partenere mai usor.
E mult de discutat pe acest subiect. Insa nu, din pacate copii crescut de narcisisti vor fi bine foarte greu, dupa ani de interventii de specialitate.
Am inima tare grea sa va scriu aceste cuvinte fiind vorba si de copila dumneavoastra. Nu va fi ok. Nu are cum. Insa tot ce puteti face este sa o ajutati atunci cand va strange cioburile. Depinde doar de ea cand se va intampla asta, mai devreme sau mai tarziu.
acest răspuns util
Atata timp cat unii jubileaza pe aici pe forumuri la auzul ca unii tati isi petrec Craciunul in fata usii copilului de unde primesc mute si ignore nu prea mai sunt multe de zis.
acest răspuns util
Atata timp cat unii jubileaza pe aici pe forumuri la auzul ca unii tati isi petrec Craciunul in fata usii copilului de unde primesc mute si ignore nu prea mai sunt multe de zis.

Nu.......doar de batut in lemn.

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)