cristina chiva a scris:
1. Este bine sa se prezinte ca sa incheie o tranzactie, si in acest fel toti 5 isi clarifica situatia juridica a terenului sau.
2. Iesirea din indiviziune este de 2 feluri : voluntara (la notar) si judecatoreasca. Vreti cumva sa mergeti la notar si sa platiti cel putin 1.000 lei noi, cand puteti sa platiti doar 19 lei la judecatorie? Oricum reclamantul plateste, si daca va intelegeti in privinta impartelii nu platiti nici avocat, nici expertiza.
3. toti ies din indiviziune. atat reclamantul, cat si paratii.
4. avantajul este ca costa mult mai ieftin (taxa de timbru 19 lei + timbru judiciar de 0,30 lei) fata de cel putin 1.000 lei la notar. Avantajul este al tuturor coindivizarilor, pentru ca fiecare isi face acte pe bucatica lui de teren.
5. dupa ce obtineti hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila faceti actele cadastrale doar pentru terenul dvs., asta in cazul in care doriti sa instrainati terenul.
Pentru iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca nu este nevoie sa faceti Cartea Funciara.
Pentru iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca sunt necesare certificatele de deces ale defunctilor. Ce fac daca acestea nu sunt la mine si persoana care le detine(unul dintre mostenitori) nu vrea sa le dea?