Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de chemare in judecata a angajatorului?
Cat dureaza de obicei un proces cu angajatorul daca am toate dovezile incalcarii drepturilor?
buna seara! va solicit si eu atentia cu urmatoarea problema: am postat acum cateva luni, intr- un alt post, unde precizam o problema cu care ne confruntam. Angajatorul sotiei mele refuza sa-i plateasca concediul medical de sarcina si lauzie pentru o perioada de 2 luni. Initial am avut probleme cu acest angajator in completarea documentelor pentru intocmirea dosarului ptr indemnizatie. Intr-un final am depus dosarul iar indemnizatia a si intrat in cont. prin urmare, nemaiavand nevoie de angajator pentru completarea altor documente...vreau sa fac demersurile pentru recuperarea concediului de sarcina si lauzie, in instanta. Aici intervine si rugamintea mea: sa imi verificati cerera de chemare in judecata pe care am redactat-o :
CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA
Domnului Presedinte al Tribunalului ****
Subsemnata: domiciliată în ******, identificată cu ** seria ** nr.** eliberată de **, CNP-******** prin mandatar ****, cu procura speciala nr. ***, autentificata de Biroul
Notarului Public –*******, cu sediul în *****, chem in judecata pe parata
S.C. „********” S.R.L. cu sediul în *************, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul ***** sub nr. ******, pentru ca prin hotărârea ce veţi pronunţa sa:
1. fie obligata sa imi plateasca suma de ..................... lei, reprezentand indemnizaţia de maternitate pe perioada ..................., pana in prezent;
MOTIVELE PREZENTEI ACTIUNI:
IN FAPT:
Subsemnata: ************, domiciliată în ************ angajata la SC.****** in functia de ******, conform contractului de muncă nr.**** din data de ******, am intrat în concediu medical de sarcină şi lăuzie de la data de ************, până la data de *****, perioadă pentru care pârâta nu a achitat drepturile salariale, motiv pentru care m-am adresat instanţei.
Pârâtei i-au fost inmânate, pentru perioada menţionată, originalele certificatelor de concediu medical nr.******.
Împotriva pârâtei a fost înregistrată la Casa De Asigurări de Sănătate plângerea nr.**** din data de*****.
Mentionez ca pe perioada sarcinii am fost internata in spital, ca urmare a unor probleme de sanatate cauzate de sarcina, internari ce au soliciutat anumite costuri suportate cu greu datorita neideplinirii paratei a obligatiei de plata a concediului de sarcina si lauzie
IN DREPT:
Îmi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 coroborat cu art. 112 si urm. Cod procedura civila, art. 274 Cod procedura civila si pe dispozitiile art.1) 36 din OUG 158/2005, conform căruia plata indemnizaţiei de maternitate revine angajatorului, cel mai târziu odatã cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivã, pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B.
În dovedirea actiunii inteleg sa mă folosesc de proba cu inscrisuri, probă cu ajutorul careia intentionez sa dovedesc ca parata S.C. „********” S.R.L. nu a achitat drepturile salariale, pentru perioada ******* 2012 - **** 2012.
Depun prezenta in trei exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt
pentru comunicare paratei.
ANEXEZ:
1.********************
SEMNATURI
Reprezentată prin mandatar
pe langa rugamintea anterioara mai am 2 intrebari:
1. cererea de chemare in judecata se face in 3 exemplare, cate unul pentru fiecare parte si instanta. Toate exemplarele sunt scrise de mana sau se scrie doar unul si se fac copii conforme cu originalul?
2. inscrisurile pe care intentionez sa le folosesc ca mijloc de proba le detin in copie legalizata, dar intr-un singur exemplar. Stiu de semenea ca fiecare cerere trebuie sa fie insotita de cate o serie de inscrisuri. cum procedez in aceasta situatie.
intentionez sa ma prezint singur la proces, fara a angaja un aparator.
Care sunt sansele mele de castig in acesta cauza, avand in vedere ca OUG 185/2005 spune clar ca aceasta obligatie de plata revine angajatorului?
va multumesc anticipat!!!!!!!
cu stima, dumo79
1. Actiunea se depune in doua exemplare - unul pentru instanta si celalalt pentru angajator ... nu se depun copii de pe actiune
2. Când dovada se face prin înscrisuri, se vor alătura la cerere atâtea copii câţi pârâţi sunt, mai mult câte o copie de pe fiecare înscris, pentru instanţă; copiile vor fi certificate de reclamant că sunt la fel cu originalul. - art.112 pct.5 C.proc.civ.
Asadar, de pe inscrisuri veti face copii si veti scrie pe ele ”conform cu originalul”
3. In principiu, la prima vedere cererea este bine intocmita.
buna ziua! Revin cu o intrebare: am depus cererea de chemare in judecata pe care am postat-o anterior, doar ca am modificat-o in sensul ca nu am mai cerut daune interese.
Acum daca as vrea totusi sa cer daune interese, ce ar trebui sa fac? Se poate introduce o cerere de modificare a cererii de chemare in judecare prin care pot cere daune interese? Sau se introduce o noua cerere de chemare in judecata prin care solicit daune interese?
Art. 132 C.proc.civ.:
(1)La prima zi de înfăţişare instanţa va putea da reclamantului un termen pentru întregirea sau modificarea cererii, precum şi pentru a propune noi dovezi. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea facerii întâmpinării.
(2)Cererea nu se socoteşte modificată şi nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă declaraţiile verbale făcute în instanţă:
1.când se îndreaptă greşelile materiale din cuprinsul cererii;
2.când reclamantul măreşte sau micşorează câtimea obiectului cererii;
3.când cere valoarea obiectului pierdut sau pierit;
4.când înlocuieşte cererea în constatare printr-o cerere pentru realizarea dreptului sau dimpotrivă, în cazul în care cererea în constatare poate fi primită.
(3)Reclamantul va putea cere un termen pentru a depune întâmpinare la cererea reconvenţională şi a propune dovezile în apărare.
Asadar, la termenul de judecata solicitati instantei acordarea unui nou termen pentru a va modifica sau completa cererea de chemare in judecata ...