avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Model cerere chemare in judecata angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Model cerere chemare in judecata angajator

Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de chemare in judecata a angajatorului?
Cat dureaza de obicei un proces cu angajatorul daca am toate dovezile incalcarii drepturilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 9 Decembrie 2018
smeagull a scris:

In nici un caz varianta 2, pentru ca hotararile din litigiile de munca sunt executorii din prima instanta, adica nu trebuie sa asteptati trecerea termenului de recurs sau a recursului.

Puteti trece la pasul 1 linistit. Atasati la cerere o copie simpla dupa hot. pe care ati primit-o (nu hotararea, o copie.)

Partea cu apelat la executor o puteti face oricum, acum. Poate ar fi bine sa asteptati cele 10 - 15 zile, poate parata plateste si nu mai trebuie sa dati bani la executor.

Buna ziua!
In data de 05.11 a.c. am trimis o solicitare de plata catre angajator, pe care a primit-o, conform confirmarii de primire la data de 06.11. a.c.
Intentionam sa depun plangere penala impotiva angajatorului si in paralel sa depun dosarul la un executor pentru recuperarea sumelor de bani.
In data de 14.11.a.c. am obtinut investirea cu formula executorie a hotararii civile.
In legatura cu plangerea penala, am o nelamurire: conform art.261 Codul Muncii, hotararea trebuie sa fie si irevocabila. Sa inteleg ca nu este suficient faptul ca am investirea cu formula executorie a hotararii definitive?
Mentionez ca este depus recurs la data de 08.11.
Prin urmare tot ce imi ramane de facut este sa merg doar la executor judecatoresc?
Art.261 C.mun. se refera neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor si nicidecum la o hot.jud. irevocabila.... prin uirmare, puteti formula si plangere penala.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pentru raspuns!

Cu stima,
Buna ziua,as dorii un model de cerere pt a da in judecata institutia unde lucrez deoarece,
imi ingradeste dreptul la concediul de odihna desii am facut demersurile legale(planificare,cerere de c.o.).Mentionez ca doar o parte de personal beneficiaza de concediul de odihna ,si compensarea orelor suplimentare cu timp liber in acelasi an(sector administrativ). am 100 ore suplimentare pe care nici nu mi le plateste, dar nici nu imi acorda timp liber corespunzator.
Buna ziua.am observat ca si aici se vorbeste despre un caz similar cu al meu.si eu intentionez sa o dau in judecata pe fosta mea sefa ca ma concediat fiind insarcinata si stiind de toate astea a profitat negand ca nu a fost anuntata insa am dovada si martor ,si mai nou sustine ca eu mi-am luat concediu ceea ce e fals si nu am facut nici o cerere iar sustine ca da si ca am semnat stat de plata si iar nu este adevarat...mi-a falsificat semnatura deoarece ce-i de la itm cand au fost acolo ia a aratat acea cerere si statul d plata si asta inseamna uz de fals pe semnatura privata.cum trebuie sa procedez???
am facut cererea,am anexat dovezile...copii dupa certificatele medicale,proces verbal d predare a certificatelor medicale,mail cu cerer in care anunt ca sunt insarcinata,mandat postal prin care am trimis concediu medical si cerere ptr notificarea care trebuia sa mi-a trimita cand ma concediat,cerer facuta de catre fosta colega in care sustine ca ia a trmis si a anuntat ca sunt insarcinata ,cerere de mediere ,raspuns de la itm,ce anume trebuie sa fac...vreau sa ma reprezint singura nu imi permit un avocat iar marti vreau sa depun actele?

si apropr cerera trebuie sa o trimit si la sediul firmei dupa ce o inregistrez la judecatorie sau cum se procedeaza...si nu o pot xeroxa si sa scriu pe ia conform cu originalu???

Alte discuții în legătură

Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Termen recurs litigiu munca dumo79 dumo79 buna ziua! am si eu o speta si cer o lamurire. Intr-un litigiu de munca a fost pronuntata o hotarare definitiva, cu termen de recurs in 10 zile de la ... (vezi toată discuția)
Despre trimiterea in judecata pentru paternitate gabi1ro gabi1ro Am fost trimis in judecata pt. constatarea faptului ca minorii xxx si xxx...sunt ai mei(paratului).2. partea reclamanta cere a se dispune sa suport plata ... (vezi toată discuția)