Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de chemare in judecata a angajatorului?
Cat dureaza de obicei un proces cu angajatorul daca am toate dovezile incalcarii drepturilor?
In cazul in care depun o noua actiune, pentru solicitarea daunelor morale, in ce conditii cele 2 actiuni, avand aceleasi parti, se pot conexa?
Ca sa fiu mai explicit:
in prima actiune am solicitat angajatorului plata concediului medical.
in a doua actiune pe care vreau sa o introduc, vreau sa cer plata daunelor interese.
Conexarea dosarelor se poate face in conditiile art.1`64 C.proc.civ., si anume:
Art. 164
(1)Părţile vor putea cere întrunirea mai multor pricini ce se află înaintea aceleiaşi instanţe sau instanţe deosebite, de acelaşi grad, în care sunt aceleaşi părţi sau chiar împreună cu alte părţi şi al căror obiect şi cauză au între dânsele o strânsă legătură.
(2)Întrunirea poate fi făcută de judecător chiar dacă părţile nu au cerut-o.
(3)Dosarul va fi trimis instanţei mai întâi învestită, afară numai dacă amândouă părţile cer trimiterea lui la una din celelalte instanţe.
(4)Când una din pricini este de competenţa unei instanţe, şi părţile nu o pot înlătura, întrunirea se va face la acea instanţă.
scuze pentru offtopic!
Va rog totusi sa ma lamuriti pentru ca nu am inteles. Este vorba de 2 dosare intre aceleasi parti.
1. Primul dosar care se afla deja pe rol, la al doilea termen de judecata(05.09.2012), are ca obiect obligarea paratei la plata sumelor reprezentand concediul medical. In acest dosar am pierdut posibilitatea de a modifica cererea de chemare in judecata prin care intentionam sa solicit daune morale. prin urmare...
2. vreau sa introduc o noua actiune prin care sa solicit doar daune morale ce mi se cuvin ca urmare a nerespectarii obligatiei de catre angajator a platii concediului medical. Cum pot conexa cele doua dosare si daca pot...cand ar trebui sa o solicit?