avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?

vreao o lege trecuta undeva in care sa specifice un nr exact de zile pe care le poate petrece o persoana fara a fi trecuta la intretinere.Va rog frumos sa-mi raspundeti! Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
oana-maya, utilizator
Iata ce scrie in HG. 1588/2007 Normele de aplicare a Legii 230/2007, lege dupa care functioneaza asociatiile de proprietari:
Art.17
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii
.........
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;

Administratora Dv. ar fi bine sa mai puna mana pe carte si sa mai citeasca legile din tara noastra pe care ea este pusa acolo sa le aplice, nu sa administreze "ca la cratita"
...............................
Comitetul executiv al asociatiei poate decide perioada pentru care este scutita o persoana de la plata cotelor, respectiv cand o persoana este pusa la plata cotelor de intretinere, dar aceasta nu poate fi mai mica de 15 zile.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
elga50, moderator
Iata ce inseamna cele 15 zile, conform hotararii adunarii generale:
- Comitetul executiv poate sa stabileasca ca o persoana se trece la cheltuielile de intretinere daca locuieste 15, 16, 17, 20..zile si este legal.
- Daca ar stabili ca o persoana se trece la intretinere cand locuieste intr-un apartament din asociatie 14, 10, 5 .. zile este nelegal.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca proprietarul cu pricina locuieste in alta parte si apartamentul cu pricina si-l inchiriaza "cu ziua" sau "cu ora", asta este o atitudine semipermanenta si comitetul va sta de vorba cu respectivul proprietar, instiintandu-l ca va fi pus la plata cotelor de intretinere cu 1 persoana sau 2...sau mai multe, dupa cum este cazul.
Cotele de intretinere se platesc, in principiu, pentru consumul unei persoane, indiferent de identitatea ei, ca o cheama Maricica sau Ionica.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a declara o persoana care locuieste in apartament miidezile miidezile as vrea sa stiu daca aceasta obligatie revine proprietarului apartamentului respectiv, deoarece in cuprinsul legii 230/2007 nu am gasit la capitolul III, ... (vezi toată discuția)
2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)