avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?

vreao o lege trecuta undeva in care sa specifice un nr exact de zile pe care le poate petrece o persoana fara a fi trecuta la intretinere.Va rog frumos sa-mi raspundeti! Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
oana-maya, utilizator
daca aveti posibilitatea, faceti copii ale legii 230/2007 si subliniati titulatura legii si paragraful care face referire la cele 15 zile, punindu-le eventual la cutia postala a fiecaruia.
daca nu aveti aceasta posibilitate, puneti-i in fata un exemplar al acestei legi administratorului si unul presedintelui impreuna cu contestatia la calculul intretinerii pe ultima luna (de preferat in dublu exemplar, unul pt dvs - pe care sa puna numarul si data inregistrarii), daca nu au trecut inca 10 zile de la afisare.
daca raspunsul (in 7 zile, maxim) nu va este favorabil, mergeti la primarie, biroul de relatii cu asociatiile de proprietari, cu contestatia dvs si raspunsul comitetului la ea, si faceti o reclamatie scrisa
HG.1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 dupa care se conduc si administreaza asociatiile de proprietari spune urmatoarele:
Art. 17.
- (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
..........
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;


Deci persoana care locuieste in imobil intre 15 -30 zile, va fi pusa la plata cotelor. Daca locuieste sub minimul specificat in acest articol, nicio decizie a niciunui comitet executiv din lume nu e legala pentru a pune persoana la plata cotelor de intretinere.
A consumat, n-a consumat, asta e legea si administratorul trebuie sa o cunoasca si sa o aplice.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
elga50, moderator
am o mare nelamurire si anume : in actul de identitate sunt prezente doua adrese, cea de domicilu si cea de resedinta, domiciliul este intr-un oras si resedinta in alt oras la o comuna unde locuiesc cu chirie. Cam 2-3 zile locuiesc la resedinta apoi vin la domiciliu si stau si acolo 2-3 zile si tot asa, intrebare: unde voi fi trecut la intretinere?(in mediul rural nu exista asociatii de propietari deci mai ramane la domiciliu daca ar fi sa luam prin eliminare)eu ma gandesc ca la resedinta platesc chirie la domiciliu sunt trecut la intretinere, ceva nu e in regula in mintea mea, (cred ca stau o tura gratis:foottap: ) am vb cu administratora si zicea ceva de adeverinta si i am zis ca i dau contractul de inchiriere si copie la ci cu resedinta, ea nu... adeverinta! tot pe tema trecutului la intretinere s-a cutremurat spiritul in mine si i-am reclamat faptul ca deasupra mea stau 5persoane si sunt trecuti exact 1 persoana si a zis ca nu are ce sa faca (am citit legea 230 si am vazut ca zicea ceva de comitetul executiv) eu ce pot sa fac ca cele 5 persoane care locuiesc de mai bine de o luna sa fie trecute la intretinere?(exceptand discutiile cu administratora seful scarii com. ex.) Va multumesc si Sarabtori Fericite!
Puteti sa sesizati in scris presedintelui asociatiei asupra numarului de persoane de la apartamentul invecinat, dar si asupra numarului total de zile dintr-o luna cat sunteti prezent in apartamentul dv.
Daca locuiti acolo mai putin de 15 zile, solicitati sa fiti scutit de cota la electricitate, gaze si salubritate, conform HG.1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007, art.17 (r).
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
elga50, moderator
Buna ziua, as avea o intrebare pe aceeasi tema. Administratora pretinde ca timp de 1 an prietenul meu a stat cu mine fara a fi declarat la intretinere, lucru care este total eronat. Ba mai mult pretinde ca are confirmarea unui vecin care il vede in fiecare zi venind la mine, in conditiile in care el ramane la mine doar in week-end, iar in cursul saptamanii max 1 data/sapt. Facand un calcul simplu nu ajunge sa stea la mine mai mult de 12 zile pe luna. Cum pot demonstra ca sta doar 12 zile si nu zi de zi?

Alte discuții în legătură

Obligatia de a declara o persoana care locuieste in apartament miidezile miidezile as vrea sa stiu daca aceasta obligatie revine proprietarului apartamentului respectiv, deoarece in cuprinsul legii 230/2007 nu am gasit la capitolul III, ... (vezi toată discuția)
2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)