avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?

vreao o lege trecuta undeva in care sa specifice un nr exact de zile pe care le poate petrece o persoana fara a fi trecuta la intretinere.Va rog frumos sa-mi raspundeti! Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
oana-maya, utilizator
Din pacate, nu exista!
De cand am luat aminte despre problemele din administratie, in general, si sunt ceva ani buni, aceasta fost o problema care se rezolva cu strigate si chiuituri! Ca si problema linistii, ca si problema animalelor.....
@BODEALEX
Dar acea persoana, ipotetica, a ramas restantiera sau a contestat lista de plata?
Cineva pe-aici pe forum spunea odata ca "Asociatia nu poate fi chiar farmacie"! :)
Si pana la urma, daca legea prevede "minim" 15 zile de ce sa hotarasca "seful" de scara sau mai stiu eu ce "sef" prin bloc altfel?:-/
Pai daca legea prevede "minim" 15, inseamna ca cineva are dreptul sa hotarasca si 16 sau 17...., e logic, nu? Aceste hotarari se iau in adunarea generala si se aplica de comitet.
Pentru cazul cand un apartament este folosit de diverse persoane, care se perinda pe acolo si pentru personalul care face curat sau intretine apartamentul se poate incheia cu proprietyarul o conventie asa cum prevede legea, asemanatoare cu conventiile facute cu agentii economici, cabinete de avocatura, etc. La un cabinet de avocatura cu 4 persoane ce lucreaza acolo numai ziua s-a incheiat o conventie prin care se trec la intretinere 7 persoane (+3) pentru ca vin intra si pleaca cativa clienti zilnic.

Da, da in sens ascendent total de acord. Dar nu 3,5, 7 hotarate de sfeul de scara, cum s-a spus mai inainte.;)
Si de acord cu exemplul dat dar era vorba despre persoana(e) fizice nu juridice!
In plus nu e traba Asociatiei sa stie daca poate sau nu sa" fi verificat privitor la incasarile din chirie pe care le obtine lunar."! Asta deja e "capra vecinului" si nu un motiv serios de "umblat" la cele 15 zile.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
Presedintele, utilizator
buna seara , tocmai ce am venit de la administrator si l-am intrebat de acest lucru deoarece am gasit si eu un afis in care eram amenintata ca tre sa mai trec o persoana la intretinere si administratorul spune ca nu exista lege de 15 zile si daca vecinii vin cu o cerere scrisa el trebuie sa se supuna cererii . Pana la urma are cineva dreptul sa ma oblige sa platesc intretinere pentru o persoana in plus chiar daca respectiva persoana nu locuieste la mine ci vine din cand in cand seara (este vorba de logodnicul meu). Cum pot contesta o asemenea cerere din partea altor locatari .Va multumesc anticipat pt sfaturi.

Alte discuții în legătură

Obligatia de a declara o persoana care locuieste in apartament miidezile miidezile as vrea sa stiu daca aceasta obligatie revine proprietarului apartamentului respectiv, deoarece in cuprinsul legii 230/2007 nu am gasit la capitolul III, ... (vezi toată discuția)
2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)