avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?

vreao o lege trecuta undeva in care sa specifice un nr exact de zile pe care le poate petrece o persoana fara a fi trecuta la intretinere.Va rog frumos sa-mi raspundeti! Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
oana-maya, utilizator
Frustranta, in cazul dv. si alte cazuri asemanatoare, este atitudinea de vataf a presedintelui.
Cuvantul vecinilor poate conta, dar, ca presedinte, te mai uiti si la om, vorbesti cu el omeneste, te uiti in documentele pe care ti le aduce, poate nu se preteaza sa falsifice niste hartii pentru un 20 lei amarat.

Aveti dreptate, nu marimea sumei conteaza in acest caz, ci modul de abordare: adica le da crezare vecinilor, dar dv., nu, fara sa stea prea mult la discutii. In felul acesta va considera proprietar de categoria a 2-a, Dumnezeu stie de ce.
Pe mine ma revolta asemenea comportamente de vatafi in asociatiile de proprietari pentru ca, la urma urmei, suntem cu totii proprietari, iar unii sunt alesi dintre noi, nu sa ne faca viata mizerabila, ci sa ne ajute, daca avem probleme, sau sa ne trateze in mod echitabil pe toti.
doamna contestati lista de plata la intretinere la 10 zile de la afisare la presedinte si el normal trebuie sa dea un raspuns si daca invoca nustiu ce vecini reclamatil la primarie pt abuz ca maine poimaine va treziti cu 10 persoane la intretinere ca au vazut nustiu ce vecini,si daca nu se calmeaza contestati lista in instanta si sotul o sa aduca dovezi ca nu locuieste acolo cum ati specificat si dvs .
domana si 20 de lei pe luna e ceva,inainte era alocatia 40 de lei si il lui ceva la copil
spunetimi si mie cine va da 120 de lei asa degeaba pe an?
ma abtin sa spun ce il spuneam eu lu" presedintele vostu"
nui posibil asa ceva ,
domna ma scuzati ,dar sotul dvs e barbat? sal ia un pic de perchini pe presedinte si sal trimita la parintii lui ca nu face ce vrea in bloc
vai ce mam enervat!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2015
elga50, moderator
Aveti foarte mare dreptate in tot ceea ce spuneti.
Aici in blocul nostru este o situatie cel putin ciudata. Toata lumea se cearta cu toata lumea, au ajuns prin procese in instanta care cu care pe diverse teme ce ma lasa cu gura cascata personal. De genul ca vecinul cutare isi spala hainele in orele de liniste si deranjeaza cum centrifugheaza masina de spalat. Sau ca se face dus noaptea si nu se poate odihni de acea galagie. Sau ca se spala casa scarii cu o solutie oarecare care miroasa infiorator si doamna care face curatenie fura din solutie sa isi duca acasa si inlocuieste cu lesie :) Adica niste mizerii si certuri pentru nimic. Se cheama politia cel putin o data in saptamana pentru deranjarea in orele de liniste, desi eu personal nu aud nimic niciodata!! Pe scurt, se cauta iz de scandal si se merge departeeeeee tare pentru ca fiecare vrea sa fie mai destept decat celalalt.
Personal nu am avut nimic de impartit cu nimeni. Sa fiu sincera, nici nu prea imi cunosc vecinii si nici nu am avut vreo intentie de a-i cunoaste cand am vazut cum sta treaba.
Banuiesc ca as putea si eu depune reclamatie pentru ce se intampla, dar cum spuneam nu am energie si timp sa ma bag in mocirla cu porcii. Sunt foarte mult timp singura cu doi copii sub 4 ani, nu am timp (si bani) sa incep sa umblu pe la birouri cu reclamarii, sau Doamne fereste, prin instanta. Prefer sa tac, deoarece mi-e teama sa nu inceapa sa se lege de copii mei. O vecina, mamica si ea a 2 copilasi, a intrat in jocul lor murdar ca a indraznit sa isi spuna punctul de vedere la ultima sedinta si de atunci are doar de suferit. Reclamatii peste reclamatii ca ai ei copii deranjeaza, s-a trezit chiar cu politia la usa de doua ori dar a primit doar avertisment ca ai ei copii se jucau cu masinutele in camera si o deranjau pe vecina cu 2 usi mai incolo.... Ba mai mult, s-a trezit si cu protectia copilului la usa ca ea isi bate copii (lucru absolut total neadevarat, este o mamica deosebita) dar tot a fost nevoie de ancheta.
Am dedus ca acesti oameni nu se opresc, lumea lor se invarte in jurul facutului de rau persoanei / persoanelor pe care li s-au opus in vreun fel sau altul Altfel nu imi explic aceasta atitudine.... Eventual un soi de obsesie a puterii si a arata sub orice pret ca ei sunt mari si tari.
Prefer sa platesc 20 lei si sa speram ca se opresc aici in cazul meu....
Vai cat am scris, si total pe langa subiect. Imi cer iertare. Dar m-am racorit si eu putin :)
Nu va sterg mesajul offtopic pentru ca l-ati scris cu farmec si lizibil.
Pe de alta parte oricine il citeste poate face comparatie cu situatia de la el din asociatie, dar pe de alta parte se intelege mai bine de ce la dv. in bloc presedintele sau administratorul se poarta ca stapanii si ca vecinii stau la panda si traiesc viata altora.

Personal, citind ce-ati scris, consider ca eu traiesc intr-un colt de rai... :)
Din pacate devine tot mai frecventa aceasta "disperare" a administratorilor sa adauge toate persoanele pe care le vad la intretinere, sa nu cumva sa scape cineva "nepedepsit". Eu as fi vrut sa stiu cum pot ei sa dovedeasca ca cineva a fost la mine mai mult de 15zile?in bloc nu sunt camere dar am fost "amenintata" ca sunt vecini care ar putea sa semneze ca au vazut acea persoana la mine mai mult de 15zile desi acest lucru este total neadevarat...ce pot face?

Alte discuții în legătură

Obligatia de a declara o persoana care locuieste in apartament miidezile miidezile as vrea sa stiu daca aceasta obligatie revine proprietarului apartamentului respectiv, deoarece in cuprinsul legii 230/2007 nu am gasit la capitolul III, ... (vezi toată discuția)
2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)