avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?

vreao o lege trecuta undeva in care sa specifice un nr exact de zile pe care le poate petrece o persoana fara a fi trecuta la intretinere.Va rog frumos sa-mi raspundeti! Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
oana-maya, utilizator
Acestea sunt discutii de doi lei, pe bune. Incercati sa vedeti valoarea in lei pentru una persoana trecuta pe lista de plata la dvs. in asociatie si dupa aceea mai discutam daca merita sa te certi cu admin-ul sau vecinii, pentru 10-15 lei - daca tot recunoasteti ca totusi prietenul dvs. „sta” la dvs. cca. 12 zile pe luna... Doame, ce carcotasi sunt si administratorii acestia!
Si un sfat: nu puneti la ambitie pe cineva cu chestii dintr-astea:
Cum pot demonstra ca sta doar 12 zile si nu zi de zi?...


va rog sa-mi dati un sfat intr-o situatie similara:

in cresterea copilului de 3 ani ma ajuta socrii tinand copilul de luni pana vineri. tocmai pentru a evita eventuale probleme am adus la presedintele blocului socrilor o adeverinta din partea administratiei blocului meu cum ca fiica mea este inregistrata la intretinere in blocul meu. se poate asa? este in limita legii?
In mod normal, daca o persoana plateste intr-o asociatie, nu poate fi pusa la plata intr-o alta asociatie.
Daca copilul sta la socrii de luni pana vineri, si doarme acolo, poate fi trecut la plata in noua locatie.
Puteti face cerere de scoatere de la domiciliul dumneavsotra pe considerentul ca nu sta 16 zile dintr-o luna.
Am si eu o intrebare. Sunt cateva apartamente in bloc unde sunt trecute 0 persoane, insa consuma multa apa, deci cineva trebuie sa locuiasca acolo ca altfel nu e posibil. Este legal sa treci 0 persoane cand este clar ca acolo locuieste cineva si foloseste ascensorul si se aprinde lumina si pentru el etc.
Nu este chestie de o luna ci de 2 ani de cand locuiesc in blocul acesta.
S-ar putea sa fie situatia ca se locuieste mai putin de 15 zile, caz in care sunt scoase de la cotele repartizate pe numar de persoane, iar in jumatatea de luna cat sunt prezente in apartament sa consume totusi apa.

Intrebati presedintele si administratorul ce e cu aceste apartamente si va sugerez sa le propuneti, daca este cazul asa cum mi-am imaginat eu, sa ii puna pe proprietari la plata acestor cote la cateva luni o data.

Alte discuții în legătură

Obligatia de a declara o persoana care locuieste in apartament miidezile miidezile as vrea sa stiu daca aceasta obligatie revine proprietarului apartamentului respectiv, deoarece in cuprinsul legii 230/2007 nu am gasit la capitolul III, ... (vezi toată discuția)
2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)