Cunoasteti dictonul “Trust is the coin of the realm (of business)”? Adica “increderea este moneda de schimb in imperiul afacerilor”. Basescu a dovedit cu prisosinta ca lucreaza cu alte monede…masluite. Daca in anul acest nu v-a dovedit suficient de clar cum este in stare sa incalce fara jena unul din principiile de baza ale legislatiei fiscale: stabilitatea (orice modificare a codului fiscal intra in vigoare in ianuarie anului urmator, apropo de impozitul forfetar devastator, etc), cuvintele sunt de prisos.
Modul in care are nesimtirea de a-si aroga succesul aderarii la UE, a propunerii care a facut obiectul referendumului (care de altfel serveste oricarui dictator care doreste introducerea unui sistem totalitar…), trecerea pe ultima suta de metri a unor acte normative (rezidentii, etc), care au fost trenate in mod voit, pentru a fi temporizate electoral, si alte multe “smecherii de cartier”, mie-mi demonstreaza un singur lucru: vrea puterea pentru el si niciun principiu de moralitate nu mai sta in picioare in calea aceatui deziderat dictatorial. Intre un dictator si … un “om de plastic”, aleg plasticul. Am trait deja experienta unui regim totalitar si pot sa recunosc semnele. Orice dictator este in faza premergatoare a instituirii dictaturii un “manelist” populist . Eu sunt mai radicala poate spunand ca episodul “demisionez in cinci minute…” a insemnat sfarsitul increderii acordate, dar multi altii, au avut suficient timp de-atunci sa adune alte probe de netagaduit in sprijinul retragerii increderii. Daca i-au acordat-o vreodata…
Daca nu v-a fost rusine de rusinea lui in episoadele penibile petrecute in cadrul intalnirilor externe la nivel extern, mie mi-a fost…
Va amintiti ce raspunde un fost nomenclaturist unui tanar care-l acuza ca a fost mintit, dincolo de faptul ca il face din capul locului “pui de comunist”?
[ link extern ]
Eu nu uit.