Stimate Marius Cioca ! Oamenii nu voteaza interviuri din Catavencu sau glume pe seama unuia sau altuia dintre candidati! Oamenii voteaza frigiderul gol, copiii care nu au rechizite si carti(nu mai vorbesc de jucarii), somajul pe care il incaseaza fiindca si-au pierdut locul de munca , etc. Asta imi place mie sa cred ca voteaza oamenii: realitatea inconjuratoare, nu o stare de moment! Oamenii trebuie sa inteleaga ca in orice alegeri electorale este ca la cinematograf- sunt adusi intr-o sala frumoasa , li se dau floricele si bauturi racoritoare gratuit , li se ofera un spectacol de zile mari in care unul saracul este facut praf de omul puternic ( exact ca in DICTATORUL cu Charlie Chaplin ) , dar , dupa ce spectacolul ia sfarsit , sunt scosi in graba afara in frig si mizerie ca , deh , urmeaza alte spectacole si sala trebuie amenajata!B-)
Asta trebuie sa inteleaga oamenii si , cand vor intelege asta pe propria piele , vor invata ca la vot trebuie sa se prezinte toti , fiindca atunci cand voteaza , pentru acea clipa , ei detin puterea de a face spectacol! Si atunci totul se opreste in loc si ei decid!
Deci , dragii mei , mergeti la vot si decideti singuri cum vreti sa aveti frigiderul , ce viitor doriti sa aibe copiii dvs , daca vreti sa munciti pentru un salariu decent sau sa cersiti mila pentru un loc de munca mizer!
Pai daca l-am vota pe Geoana asta ar insemna sa votam comunismul ! :D
Pentru ca utecistii de ieri nu au apucat sa devina comunistii de maine , s-au facut social-democrati si au castigat alegerile in 2004 prin PSD si PD .
In 2004 o parte din utecisti s-au orientat si si-au dat seama ca ei erau utecistii de dreapta ai frontului , asa ca dupa trei zile de congres s-au transformat in crestin-democrati , fara sa se mai intoarca la electorat sa-si ia un alt mandat .
Pentru ca o parte din pnl-isti si-au dat seama ca Tariceanu schimbase directia partidului , s-au organizat in platforma liberala si s-au constituit intr-un partid politic care a fuzionat cu PD , formand un nou partid , PD-L .
Unul din motivele pentru care PD a fuzionat grabit cu PLD a fost ca PLD incepuse sa creasca si ameninta sa devina un pericol pentru PD , datorita faptului ca ocupase atat segmentul de dreapta al esicherului politic cat si o parte din cel de stanga devenind o alternativa la celelalte partide politice din Romania .
Actuala sustinere pe care conducerea PNL o acorda lui Mircea Geoana provine tocmai din faptul ca daca Traian Basescu isi prelungeste mandatul de presedinte , o sa ramana fara 90 % din parlamentari si o sa fie maziliti .
Politicienii uita ca voturile sunt ale cetatenilor , si sunt acordate doar o data .
@Romania_Inedit- NU dezinforma! Sunt de acord cu tine ca sustii un anumit candidat! Felicitari! Dar asta nu inseamna sa ne servesti apa rece si sa ne spui ca este cognac Courvoisier!B-)
SI la alegerile anticipate care le prefigurezi dumneata ca un Nostradamus al vremurilor astea de criza , cine ma rog va candida? Poate dl basescu sa faca el listele electorale??????????????????????????????????????????????????
Aoleu! Unde am ajuns? Sa dicteze cineva cine are dreptul sa candideze sau nu! Pai nu iti imaginezi ca oamenii care sunt votantii PSD , PNL , UDMR , PRM , PC , etc vor sari ca arsi? Hai sa fim rationali si seriosi! :D
Nu dezimformai pe nimeni .
Din nefericire pentru Geoana , toti prietenii mei care au votat cu liberalii , acuma il voteaza pe Basescu , si sunt foarte indarjiti .
Dupa ce Basescu ajunge iar presedinte o sa-i adresez urari de bine si succesuri multe asa cum faceam si inainte , dar acuma intre doua bube trebuie sa o aleg pe cea mai mica !
:offtopic: Ce imi plac mie dezbaterile astea electorale de pe forumuri , mai ales acolo unde este evident ca postacii partidelor sunt la datorie . Imi pare rau ca nu pot sa activez pe forumurile alea , pentru ca eu trebuie sa mai si muncesc ca sa traiesc bine . Unii postaci nici nu citesc articolele si atunci cand apare cate un update , mai ales pe hotnews , ii dau inainte cu copy+paste !
ptr prietenul meu de forum romania inedit
daca putem pune in dreptul psd = comunisti , atunci acelasi lucru putem spune si despre PDL = fripturisti
si acum sa si argumentez in 1996 au fugit din PSD sau cum se numea pe atunci fiindca au simtit ca friptura in viitori 4 ani va fii la conventia democratica , peste 50% au revenit inapoi in psd in 1999 -2000 iar prin 2004 iar in alianta D.A. si liberali au facut la fel si au dat seama ca traian basescu este un motor ptr ei asa ca ...... las la latitudinea dvs ce o fii mai rau comunism sau cu fundul acolo unde este cascavalul
daca basescu nu va iesi presedinte cel putin jumatate peste 4 ani vor fii liberali sau chiar social democrati