@BiancaP
......să cer emiterea unei Ordonanțe Președințiale pentru obligarea asociației să elibereze adeverința fără menționarea sumei respective.
Potrivit art. 998 NCpc „ Cererea de ordonanţă preşedinţială se va introduce la instanţa competentă să se pronunţe în primă instanţă asupra fondului dreptului”.
Asta înseamnă că pentru a formula o cerere de ordonanță presedințială, mai întai trebuie să introduceți o acțiune pe fondul cauzei.
Codul de procedură civilă, prin art.997 reglementează astfel :
“Instanța de judecată, stabilind că în favoarea reclamantului există aparența de drept, va putea să ordone măsuri provizorii în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente și care nu s-ar putea repara, precum și pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.”
de aici rezultă condițiile de admisibilitate a ordonanței președințiale:
A. În favoarea reclamantului să existe o aparență de drept;
B. Să existe necesitatea luării unor măsuri provizorii pentru :
a)păstrarea unui drept ce s-ar păgubi prin întârziere;
b)prevenirea unor pagube iminente ce nu s-ar putea repara altfel;
c)înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu ocazia unei executări.
Prin judecare cererii de ordonanță preșdințială nu se poate tinde spre prejudecarea fondului.
Lucrurile sunt destul de complicate ( mie mi s-a admis una din trei cereri ) așa ca va trebui să angajați un avocat, deci va trebui să faceți o evaluare a eventualelor beneficii în raport cu suma de 2.500 lei fond de reparații pe care achitand-o scapați de toate grijile.
Dacă mai sunteți în termen,( 10 zile de la afișarea listei) ar fi util să formulați o contestație adresată președintelui asociației în temeiul art. 28 alin. 3 din legea 196/2018