@Latka
Cred că ar fi cazul să punem punct acestei polemici neproductive însă am să vă rog să nu mai puneți pe seama mea afirmații care nu îmi aparțin.
Îmi răspundeți :
Nu se restituie fostului proprietar, iar noul proprietar se asigura ca el nu va plăti sigur această sumă.
Chiar din extrasul prin care m-ați citat reiese că eu am făcut afirmația cu privire la restituire în raport cu „noul proprietar” nicidecum în raport cu „fostul proprietar”.
Una peste alta nu ați avut dreptate deși v-ați contrazis cu toată lumea și dna BiancaP va trebui să achite suma de 2.500 lei fond de reparații dacă vrea să vândă apartamentul și totodată să nu intre sub incidența sancțiunilor prevăzute în promisiunea de vânzare.
Dacă nu exista sancțiuni, atunci doamna poate să renunțe la vânzare urmând să conteste conteste suma în instanță și eventual să ceară despăgubiri din partea asociației dacă este cazul sau așa cum am sugerat mai sus,
Dacă actualul proprietar este nemulțumit de acest aspect se poate adresa instanței de judecată solicitând obligarea asociației să elibereze adeverința fara menționarea sumei respective, inițiind și o cerere în emiterea unei Ordonanțe Președințiale în acest sens.
Judecata se va face în regim de urgență dacă sunt îndeplinite condițiile art. 997 NCpc.