avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt obligată să platesc fondul de reparații ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt obligată să platesc fondul de reparații înainte de a vinde un apartament?

Bună ziua,

Doresc să vând un apartament și asociația de proprietari a repartizat suma de aprox 2500 lei pentru apartamentul respectiv ca fond de reparații, în vederea efectuării în viitor a unei lucrări de reamenajare a scării. Cumpărătorul (cu care am semnat deja o promisiune de vânzare) nu dorește să preia cheltuiala respectivă și îmi impune să o achit înainte de semnarea contractului de vânzare. Menționez că nici măcar nu a fost ales furnizorul pentru realizarea lucrării și evident nu există factură emisă pentru o astfel de lucrare.

Am posibilitatea să evit efectuarea acestei plăți (pentru o lucrare de care eu nu am beneficiat și nici nu voi mai beneficia)? Și dacă da, cum pot proceda?

Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:02, 2 August 2023
Trebuia să semnăm miercuri contractul de vânzare și acolo este scris ''Debitele către Asociația de Proprietari privind apartamentul în cauză, referitoare la cotele de întreținere sunt achitate integral, până la data autentificării prezentului înscris [...]'' Așa că am înțeles că trebuie să achit doar cotele lunare, doar că în fapt mi s-a cerut să achit și fondul de reparații.
Domnule Adam Grecu, cheltuiala respectivă este repartizată tuturor proprietarilor, proporțional cu cota de proprietate deținută din spațiile comune, bănuiesc. În orice caz, nu doar mie.
@robert1958 Eu, vânzătoarea, i-am propus cumpărătoarei să îi prezint adeverința care menționează achitarea cotelor lunare la zi și existența acelui în fond de reparații în cuantum de aprox 2500 lei care nu este scadent și nu a fost achitat. Însă nu a fost de acord. Însă, da, doream mențiunea pe adeverință.
Eu va intrebasem daca s-a bagat la toata lumea pe lista adica daca e repartizata suma tuturor proprietarilor.

Alta data sa nu va mai grabiti sa faceti promisiuni de vanzare daca nu va erau raspusurile clare .
Si daca nu faceati promisiune de vanzare il vindeati acum sau cand doreati si cu ce pret doreati.
Ati facut aiurea promisiune ca sa va asigurati ca ce???
Dumneavoastara va puteti prezenta la notar cu o adeverinta in care scrie ca nu aveti debite sau cu una in care scrie ca aveti.
Tot ce trebuie sa faceti e sa convingeti asociatia sa va dae ala adeverinta in care sa treaca datoriile.
Nu conteaza ca notar a facut un model in care scrie ca e sunt acjhitatae ca poate modifica ca nu le cad mainile angajatilor.
NORMAL AR FI SA ACHITATI PENTRU CA DACA ESTE PE LISTA E DATORIA DV;


Daca idea de promisiune de vanzare a fost a acumparatorului si v-ati lasat pacalita atunci e vina dumneavoastra .
Acum mareati pretul cu valorea fondului daca e din bloc si spuneti ca l-ati intrebat inainte.
Incercati sa mai negociati la pret cu contravaloare fondului.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator

@BiancaP

Spuneți dvs :

Eu, vânzătoarea, i-am propus cumpărătoarei să îi prezint adeverința care menționează achitarea cotelor lunare la zi și existența acelui în fond de reparații în cuantum de aprox 2500 lei care nu este scadent și nu a fost achitat. Însă nu a fost de acord. Însă, da, doream mențiunea pe adeverință.



Asta este o dovadă clară cu nu vrea să accepte expres că va prelua în întregime toate debitele înstrăinătorului către
asociația de proprietari, conform prevederilor art. 33 alin. 2 lit b
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
robert1958, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare legata de un act, pe care eu nu l-am ... celtix25 celtix25 Buna ziua, Am o intrebare legata de un act, pe care eu nu l-am semnat, dar conform caruia am preluat de la fostul proprietar al apartamentului pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Nelamurire achitare debit in cazul executarii silite daan08 daan08 Buna ziua, ma numesc Daniel si doresc daca imi puteti furniza un raspuns referitor la urmatoarea problema: in blocul in care locuiesc un apartament a fost ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii imputat ilegal pentru perioada anterioara incheierii contract cumparare AuroraSt AuroraSt Este legal sa fiu obligata la plata fondului de reparatii pe perioada iunie-septembrie 2018 in conditiile in care am incheiat Contractul de cumparare in ... (vezi toată discuția)