avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Povesti cu talc / cu morala. Sfaturi pentru viata si ...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Povesti cu talc / cu morala. Sfaturi pentru viata si altele pe tema.


Învaţă de la ape să ai statornic drum;
Învaţă de la flăcări că totu-i numai scrum;
Învaţă de la umbra să taci şi să veghezi;
Învaţă de la stânca cum neclintit să crezi;
Învaţă de la soare cum trebuie s-apui;
Învaţă de la piatră cât trebuie să spui;
Învaţă de la vântul ce-adie pe poteci
Cum trebuie prin lume de liniştit să treci;
Învaţă de la toate, căci toate-ţi sunt surori
Cum treci frumos prin viaţă, cum poţi frumos să mori.
Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat;
Învaţă de la nufăr să fii mereu curat;
Învaţă de la flăcări ce-avem de ars în noi;
Învaţă de la apă să nu dai înapoi;
Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea;
Învaţă de la stâncă să-nduri furtuna grea;
Învaţă de la soare ca vremea să-ti cunoşti;
Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti.
Învaţă de la greier, când singur eşti, să cânţi;
Învaţă de la lună să nu te înspăimânţi;
Învaţă de la vulturi când umerii ţi-s grei,
Si du-te la furnică şi vezi povara ei;
Învaţă de la floare să fii gingaş ca ea
Învaţă de la miel să ai blândeţea sa
Învaţă de la păsări să fii mai mult în zbor;
Învaţă de la toate că totu-i trecător;
Ia seamă, fiu al jertfei prin lumea-n care treci
Să-nveţi din tot ce piere cum să trăieşti în veci... :)
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:48, 16 Noiembrie 2023
Povestea unui șoricel

Primit de la @Pilu :)


Un șoricel privi din crăpătura sa din perete și îi văzu pe țăran și pe nevasta acestuia deschizând un pachet.
- Ce mâncare să fi adus oare? se întrebă soricelul... Cu groază își dădu repede seama că era o capcană pt. soareci.

Șoricelul se strecură cu mare grijă în curtea animalelor și dădu alarma:

- E o capcană în casă , e o capcană în casă!
Găina cotcodăci și se înfoie , ridică apoi capul și îi spuse:
- Domnule Șoarece , văd bine că acest lucru te afectează, dar pentru mine el nu are nici o relevanță.
- Nu pot permite ca acest lucru să mă afecteze.
Șoricelul se întoarse atunci înspre porc și îi spuse:
- E o capcană în casă, e o capcană în casă!
Porcului îi fu milă de el, dar răspunse:
- Îmi pare foarte, foarte rău, Domnule Șoarece, dar tot ce pot să fac este să mă rog. Te asigur că te vei găsi în rugăciunile mele.


Șoricelul merse atunci la vacă și îi spuse:
- E o capcană în casă, e o capcană în casă!
Vaca îi spuse:
- Vai! Domnule Șoarece, îmi pare foarte rău pentru tine, dar chiar nu este o urgență pentru mine.

Și așa se întoarse șoricelul în casă, cu capul plecat și cât se poate de amărât, pentru a înfrunta de unul singur capcana pusă de țăran.

În chiar noaptea aceea în casă se auzi un zgomot... Cum ar fi zgomotul produs de o capcană în care s-a prins un șoricel.

Nevasta țăranului se repezi să vadă ce s-a prins. Pe întuneric, ea nu își dădu seama că în capcană își prinsese coada un șarpe veninos.

Șarpele o mușcă pe nevasta țăranului. Țăranul o duse cât putu de repede la spital, și când o aduse acasă, ea mai avea încă febră.

Oricine știe că cel mai bun tratament împotriva febrei este supa proaspătă de pui, așa că țăranul luă un cuțit și se duse în curtea păsărilor, ca să facă rost de principalul ingredient pentru supă.

Dar nevasta lui nu se însănătoși, așa că prietenele și vecinele ei veniră să o îngrijească și stăteau cu ea mai toată ziua. Pentru a le da de mâncare, țăranul fu nevoit să taie porcul.

Nevasta țăranului nu se mai însănătoși, și muri la scurt timp.

La înmormântare veni multă lume, iar țăranul trebui să taie și vaca pentru a-i hrăni pe toți.

Șoricelul se uită din crăpătura lui din perete, cuprins de tristețe.

Așa că data viitoare când auzi că cineva se confruntă cu o problemă și tu ai impresia că acest lucru nu te privește, adu-ți aminte:
Când unul dintre noi este amenințat, cu toții suntem expuși unui risc.
Suntem cu toții implicați în această călătorie numită viață.
Trebuie să avem grijă unii de alții și să facem un efort în plus pentru a ne încuraja unii pe alții.



ADU-ȚI AMINTE...

FIECARE DINTRE NOI ESTE UN FIR VITAL ÎN TAPISERIA ALTEI PERSOANE...

VIEȚILE NOASTRE SE ÎNTREȚES ȘI ACEST LUCRU NU ESTE ÎNTÂMPLÃTOR...


Unul dintre cele mai bune lucruri din lumea asta de care te poți ține strâns este un prieten.
Profund si emotionant "Alo, Centrala", l-am mai primit si eu mai demult pe mail si l-am trait plin de emotie citindu-l
14 Lectii De Viata

1. Am invatat ca sanatatea ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi si ca dietele drastice nu sunt o solutie. Am slabit adoptand un stil de viata sanatos, echilibrat si am reusit sa ma mentin in forma pe tot parcursul anului, evitand efectul yo-yo.

2. Am invatat ca somnul este extrem de important. Am incercat diferite strategii, una dintre ele incluzand 5-6 ore de somn in ideea de a munci mai mult si a indeplini mai multe sarcini. Dar programul care a dat cele mai multe rezultate a fost cel care include 7-8 ore de somn, in urma caruia am constatat ca sunt mai focusata, ma refac mai repede fizic si mental, sunt mai fericita, rad mai mult si obtin rezultate de calitate.

3. Am invatat ca trebuie sa imi iau visurile in serios. Unii privesc la visurile lor si nu realizeaza ca ele ar putea cu adevarat sa devina realitate. Chiar si cel mai neinsemnat vis merita luat in serios. Am invatat sa le acord visurilor mele respectul cuvenit asternandu-le pe foaie si elaborand un plan de actiune care sa ma ajute sa le indeplinesc. Si am obtinut si rezultate.

4. Am invatat ca este greu sa ma concentrez daca nu am un scop bine stabilit. Majoritatea dintre noi isi traiesc viata indeplinind lucrurile pe care altii isi doresc sa le indeplinim, fara a sti ce ne dorim cu adevarat sa facem. Am invatat ca pentru a trai viata pe care mi-o doresc cu adevarat este important sa aflu ce imi doresc sa realizez si ce vreau sa las in urma mea.

5. Am invatat ca fiecare om de pe planeta asta are o poveste si ca de la fiecare dintre ei putem “fura”cate ceva care ne poate ajuta sa ne desavarsim.

6. Am invatat ca in fiecare situatie cu care ne confruntam exista o oprtunitate. Atunci cand lucrurile nu merg bine ne indepartam de imaginea de ansamblu si nu vedem lectiile pe care viata ni le ofera. Atunci cand ceva nu merge conform asteptarilor mele, incerc sa descopar care este lectia scunsa din spatele acelor imprejurari.

7. Am invatat ca este extrem de greu sa fii prezent si sa traiesti momentul, dar este imperios necesar daca ne dorim sa cunoastem fericirea autentica. A fi prezent are ca si consecinte o productivitate ridicata, relatii de calitate, invataturi remarcabile, mai multa ditractie si mai multa buna-dispozitie.

8. Am invatat ca oricat de prinsi am fi in cotidian, e important sa imi gasesc timp pentru propria persoana, sa fac saptamanal ceva pentru mine. Fie ca este vorba despre o plimbare, o baie relaxanta cu uleiuri aromate, o masca de par naturista sau un tratament de infrumusetare, nu ratez niciodata momentele de rasfat. Ele constituie o buna oportunitate de a-mi incarca bateriile.

9. Am invatat ca schimbarea este un lucru minunat. Nu poti iesi din multime, nu poti aduce invoatie, nu poti fi creativ decat cautand constant schimbarea. Este cea mai buna modalitate de a trai o viata palpitanta.

10. Am invatat sa imi confrunt fricile si sa le depasesc. Pentru a ne dezvolta pe toate planurile vietii este necesar sa iesim din zona de confort. Nu este o solutie sa asteptam ca oportunitatile sa ne bata la usa, trebuie sa le cautam si sa profitam de ele.

11. Am invatat ca in viata exista numeroase lucruri pentru care putem fi recunoscatori. Sunt foarte norocoasa ca am o familie care ma intelege si ma sustine, am relatii care imi aduc satisfactie, am un potential pe care zilnic incerc sa il valorific.

12. Am invatat ca greselile sunt inevitabile dar in acelasi timp pretioase. Invatam din greseli la fel cum invatam din succese. Putem de altfel sa invatam si din greselile altora, economisind astfel timp si energie si ajungand mai repede acolo unde ne dorim.

13. Am invatat ca este extrem de important sa imi ascult cititorii. Astfel ca sunt foarte atenta la emailurile si comentariile pe care le primesc pe site. Una dintre nevoile mele dominante este aceea de a fi utila, iar calea pentru a o satisface este aceea prin care iti ascult tie nevoile si incerc sa ti le satisfac prin materiale de calitate.

14. Am invatat ca prea multe posesiuni pot sta in calea porgresului, pot omori creativitatea. Asa ca incerc sa le rulez si cel putin odata pe an sa dau lucrurile care nu imi mai folosesc, unor oameni cu posibilitati modeste, care chiar au nevoiein acest fel ma debarasez de trecut si sunt mai deschisa catre nou.

[ link extern ]
O mie de sfaturi pentru viaţă - Dr.Michael Laitman
Traducere în limba română -Carmen Lorber

[ link extern ]
Ganduri ascunse - Alina Ilioi

”Fii indiferentă”, “treci pe lângă şi oferă doar un zâmbet şi atât”, “nu-i arăta că-ţi pasă”. Reguli, reguli şi jocuri. Atât de multe şi parcă din ce în ce mai proaste. “Aşteaptă 30 de minute până să-i răspunzi la mesaj”, “nu accepta din prima să ieşi la cafea, fă pe ocupata” şi tot felul de sfaturi care te miri de unde au apărut.

Ne place să ne jucăm în viaţă. Ne place să formăm scenarii, să aducem ce vedem în filme pe platoul realităţii, să spunem din nou şi din nou aceleaşi replici. Suntem actori. ªi am ajuns actori şi în iubire. ªi cine ne poate condamna? Cine poate să facă aceasta, când acum, în majoritate, doar asta funcţionează? Sinceritatea, transparenţa şi cărţile puse pe masă nu mai sunt la modă. E mult mai interesant un joc de du-te-vino-du-te. Dar tare frică îmi este să nu se ducă apoi cu totul şi să nu se mai întoarcă. Nu ştiu, mie nu-mi plac astfel de jocuri. Nu-mi plac, pentru că le-am practicat în trecut şi am văzut cât de mult rău pot să facă într-un final. Cât de mult sinceritatea se ascunde în spatele unor astfel de jocuri, iar într-un final, când ai de stat faţă în faţă cu onestitatea, ţi-e greu şi să deschizi gura. Nu ne place realitatea? Nu ne place fericirea simplă?

Am înţeles nişte lucruri şi sper că nu le-am înţeles prea târziu: oamenii care nu apreciază cu adevărat transparenţa ta şi sinceritatea, nu merită nici să te oboseşti să-i faci să înţeleagă. Nu tu trebuie să te schimbi, ci ei. Nu tu, persoana care caută să stea departe de comploturi, reguli şi sfaturi imature, ci cel de lângă tine, care le practică. Am trecut de vremea când eram copii şi îl ignoram pe cel de lângă noi pentru că nu vroiam să ştie că ne place. Da, unii am trecut, dar alţii au rămas blocaţi acolo. Este timpul să ne maturizăm, să avansăm şi să îndrăznim să fim sinceri. Este timpul să învăţăm că în viaţă, în iubire, jocurile trebuie să rămână doar pentru distracţie, nu pentru clădirea unui viitor. A sosit timpul să ne maturizăm.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Monologul lui dumnezeu MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]Monologul Lui Dumnezeu [/b]:) \"M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata. Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-Mi pentru cele ce ti ... (vezi toată discuția)
Despre ceea ce înseamnã o cale spiritualã.... rodica_post rodica_post Despre ceea ce înseamnă o cale spirituală.... Trecuse deja un timp de când Spiritul se afla printre oameni şi vorbea el în stânga – dreapta, ... (vezi toată discuția)