avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Popa

Activitate Elena Popa

In recurs nu s-a mai aplicat art. 320 indice 1 c.proc.pen. intrucat a fost declarat neconstitutional. Din pacate, nu va pot spune acum cu exactitate cand s-a publicat decizia Curtii Constitutionale.
Răspuns la discuția Pactul comisoriu
Nu este necesara mentionarea "pactului comisoriu"in titlul contractului. Pactul comisoriu este o clauza contractuala.
Răspuns la discuția Medierea on-line
Am sa va dau exemplu de o mediere desfasurata on line. Partile in divort, el in Romania ea in strainatate. Sedinta de mediere s-a desfasurat on line. Partile au cazut de acor asupra continutului Acordului de mediere. Mediatorul a trimis sotiei prin email acordul redactat, aceasta l-a listat si l-a semnat in patru exemplare si l-a expediat in tara unde a fost semnat de sot si de mediator. Sotul a depus acordul in instanta pentru a obtine hotararea de expedient si, l-a termenul acordat, s-au prezentat ambele parti pentru a confirma in fata instantei acordul lor de vointa. Prin urmare si eu consider ca orice mediere se poate desfasura si on line. Totul este sa avem bunavointa sa informam partile ca pot sa-si rezolve litigiul dintre el in mod civilizat!
Răspuns la discuția Ordinul CSA 14/2011
In conformitate cu prevederile art. 18 din Ordinul nr. 5/2010 al CSA, despagubirea prejudiciilor se acorda in conformitate cu prevederile dispozitiilor legale in vigoare la data producerii accidentului. In art. 64 al aceluiasi act normativ este stipulat cuantumul penalitatilor de intarziere. Daca societatea de asigurare nu plateste in termenul prevazut de art. 64 despagubirea, sunteti indreptatit la penalitati de intarziere in cuantum de 0,1%/zi intarziere. Asadar, daca s-a scurs termenul de plata, mai formulati o cerere de despagubire in care solicitati sa se dea curs prevederilor art. 64. Numai daca societatea de asigurare nu-si indeplineste obligatia de plata aveti dreptul si posibilitatea sa o actionati in judecata, cu introducerea in proces, in calitate de intervenient fortat, a vinovatului de accident. Atentie insa, litigiul este comercial si trebuie parcursa procedura prealabila a concilierii sau a medierii.
Succes!
Eu nu am intalnit pana acum un astfel de semafor. Trecerile de pietoni sunt semnalizate cu lumina galbena intermitenta. Dumneavoastra despre ce localitate vorbiti?
Răspuns la discuția executorul judecatoresc
Verificati intai cu ce titlu ati achitat suma pe care ati mentionat-o la executorul judecatoresc. Prectica este ca creditorul achita, la data formularii cererii de executare, numai un avans din onorariul executorului, diferenta urmand a fi recuperata de la debitor.
Uzucapiunea este un mod original de dobandire a proprietatii. Cu alte cuvinte, daca cel cu care ati incheiat act de vanzare-cumparare pe respectivul teren a avut, ca titlu de proprietate, o hotarare judecatoreasca care a constatat dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune, nimeni si nimic nu va mai poate contesta dreptul de proprietate sau, cel putin, nu legal. In ceea ce-i priveste pe vecini, incercati sa ignorati rautatile si sa pastrati distanta.
Puteti avea calitate procesuala pasiva (adica puteti fi parat) intr-un litigiu pornit de unitatea service in calitate de prestator servicii, in baza facturii de reparatie. Dumneavoastra ati beneficiat de un serviciu din partea service-ului care nu a fost remunerat. Daca se ajunge aici, solicitati introducerea in proces, in calitate de intervenient fortat, a societatii de asigurare de raspundere civila obligatorie. Este posibil sa existe o conventie de prestari servicii intre unitatea service si asigurator.
Răspuns la discuția rog lamuriri ptr incepere divort.
Daca amandoi sotii sunteti de acord cu divortul, mergeti la un mediator si incheiati un acord de mediere. Veti fi indrumat si cu privire la aspectele accesorii divortului.
Sau incercati sa purtati o discutie civilizata cu mama minorului si sa incheiati un acord de mediere care sa cuprinda un program de vizitare minor. Odata incheiat acordul, il depuneti la instanta de tutela - Judecatoria de la domiciliul mamei minorului si solicitati o hotarare de expedient. Este o procedura mai civilizata, mai urgenta si cu costuri mai reduse, acordul de mediere fiind scutit de taxe de timbru.